Kuinka poistaa mainosohjelmat

[ware_item id=33][/ware_item]

Mainosohjelmat eivät ole luonnostaan ​​huonoja. Kaikki ohjelmistot, joissa on sulautettu mainonta, ovat pohjimmiltaan mainosohjelmia. Ja se sisältää monia laillisia ja hyödyllisiä ohjelmia, jotka rahoitetaan mainoksilla ja ovat siten ilmaisia ​​käyttää.


Valitettavasti kaikki mainosohjelmat eivät ole niin ystävällisiä. Jotkut haittaohjelmat tulvaavat tietokoneesi näytön ei-toivottujen ponnahdusikkunoiden avulla. Muut ilmaiset sovellukset ja verkkopalvelut ärsyttävät sinua liian monilla mainoksilla.

Luonnollisesti haluat päästä eroon sellaisista tunkeutuvista roskista. Tässä on vinkkejä erilaisten haitallisten ja ärsyttävien mainosohjelmien käsittelemiseen.

Kun mainosohjelma on haittaohjelma

Kaikkein uhkaavin mainosohjelma on sellainen, joka ei tee mitään muuta kuin näyttää loputtomia ponnahdusikkunoita työpöydälläsi. Se on lähinnä haittaohjelma. Osa tästä mainosohjelmasta, joka tunnetaan nimellä vakoiluohjelma, myös varastaa tietosi ja lähettää ne kolmannelle osapuolelle.

Tietokoneesi on todennäköisesti saanut tartunnan tällaisesta mainosohjelmasta, jos:

  • Ponnahdusikkunat ilmestyvät, kun et ole edes käynnistänyt ohjelmaa. Mainosohjelma on käynnissä taustalla.
  • Mainokset on tarkoitettu aikuisten sivustoille ja muille epäilyttäville tarjouksille. Jotkut haittaohjelmat mainostavat myös laillisia tuotteita.
  • Et ole varma, kuinka ohjelma pääsi tietokoneellesi. Haittaohjelmia ja vakoiluohjelmia jaellaan usein troijalaisten, selaimen haavoittuvuuksien, vääriä latauksia ja muita häpeällisiä keinoja kautta.

Kuinka poistaa haitalliset mainosohjelmat

Koska haitalliset mainosohjelmat on suunniteltu löytämään tiensä tietokoneellesi ja pysymään siellä, ajaa muttereita hitaasti, minkä poistaminen ei ole aina helppoa. Ohjelma saattaa käyttää rootkit-tekniikkaa tiedostojen ja toiminnan piilottamiseen. Joten kyse ei ole vain ohjelman poistosta Windowsin Ohjauspaneelista tai roskakorin poistamisesta OS X: ssä.

Onneksi on monia muita tapoja poistaa ja suojata mainosohjelmia vastaan.

Käyttöjärjestelmän työkalut - Haittaohjelmat ovat nykyään niin yleinen uhka, että suurilla käyttöjärjestelmillä on omat sisäänrakennetut poistotyökalut. Windows tarjoaa ”Haittaohjelmien poistotyökalun”, joka skannaa ja poistaa tunnetut mainosohjelmat. Mac OS X skannaa myös lataukset ja karanteeniin tunnetut uhat. Varmista, että järjestelmäsi on ajan tasalla, tai muuten nämä työkalut eivät toimi oikein.

Kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmisto - Suosituissa tietoturva- ja viruksentorjuntaohjelmissa, kuten Norton, Kaspersky ja McAfee, kaikki sisältyy mainosohjelmien tunnistus- ja poistotyökaluja. Varmista jälleen, että nämä ohjelmat ovat ajan tasalla uusimpien määritelmien kanssa. Suorita skannaus, jos epäilet tietokoneesi tartunnan saaneen. Voit myös tarkistaa parhaat ilmaiset virustorjuntavaihtoehdot.

Mainosohjelmien poistotyökalut - Voit myös ladata valtavan määrän ohjelmia, jotka on erityisesti suunniteltu poistamaan mainosohjelmia. Mikä parasta, monet näistä ohjelmista ovat ilmaisia. Suosittuihin ilmaisiin työkaluihin kuuluu Spybot-haku & Tuhoa, Combofix ja HijackThis.

Tarkista ensin poistotyökalusi maine

Vain Varmista, että käytät hyvämaineista mainosohjelmien poistotyökalua. Haittaohjelmat naamioidaan usein ilmaisiksi latauksiksi, jotka väittävät tarjoavan sinulle ilmaisen virustarkistuksen tai mainosohjelmien poistotyökalun. Nämä roistojen tietoturvaohjelmistojen lataukset todella saastuttavat tietokoneesi enemmän haittaohjelmia.

Tarkista suosikkisi teknisen katselusivustosi arvostelut ennen kuin lataat ohjelmia, joista et ole koskaan kuullut. Saat paljon paremman kuvan siitä, mitkä työkalut ovat aikaa kannattavia.

Älä mene lankaan

Tämä koskee myös ohjelmien lataamista yleensä. Paras tapa pysyä mainosohjelmien ulkopuolella on välttää tartuntaa.

  • Tutki uusien ohjelmien mainetta ennen niiden lataamista
  • Ole varovainen ladatessasi mitään tuntemattomilta verkkosivustoilta ja tiedostojen jakamispalveluista
  • Asenna tietoturvaohjelmisto, joka skannaa uusia tiedostoja mainosohjelmien ja muiden tartuntojen varalta, jos haluat olla erityisen varovainen

Äänestä jaloillasi laillisesta mainosohjelmasta

Lopuksi, haittaohjelmat eivät ole ainoa tyyppi, joka voi ärsyttää. Kun todellinen ohjelma tai verkkopalvelu pommittaa sinua liikaa ilmoituksia, poista se vain tai lopeta sen käyttö. Monissa tapauksissa päivitys premium-ohjelmistoversioon poistaa mainokset.

Napsauta tätä palataksesi ExpressVPN: n Internet-tietosuojaoppaisiin

Kuinka poistaa mainosohjelmat
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.