Kuinka poistaa kaikki Google tietää sinusta

[ware_item id=33][/ware_item]

Lataa tulostettava PDF


Se tuntee sinut paremmin kuin sinä itse tunnet. Se tietää jokaisen älypuhelimen, jonka olet ajatellut ostavan, jokaisen työtoverin, jolle olet yrittänyt löytää likaa, jokaisen kiusallisen vaivan, jota olet kokenut ...

Se on sinun Google-toiminta (aiemmin tunnettu nimellä Google Web & Sovellushistoria), ja se tietää kaiken etsimäsi ... vuodelta 2005. Yikes!

Tämä viesti opettaa sinulle kuinka poistaa Google-historiasi pysyvästi parantaa Internet-yksityisyyttäsi ja estää hakuasi ja selaustietoja seuraamasta sinua ikuisesti.

Huomautus: Selaimesi historian tyhjentäminen ei ole samaa kuin Google-Webin tyhjentäminen & Sovelluksen toimintahistoria. Kun tyhjennät selaimesi historian, poistat vain tietokoneellesi paikallisesti tallennetun historian. Selaimesi historian tyhjentäminen ei tee mitään Googlen palvelimille tallennettujen tietojen suhteen.

Varoitus: Jos käytät G Suite -sovellusta (entinen Google Apps for Work), on ensiarvoisen tärkeää selvittää yrityksesi hyväksyttävät käyttö- ja tietojen säilyttämiskäytännöt, ennen kuin poistat mitään!

Hypätä…

Miten: 
> Lataa kaikki Google-tietosi
> Poista kaikki Google-toiminnot
> Pysäytä (tai “tauko”) Google tallentamasta aktiviteettiasi
Tietää Google-hakuhistorian poistamisen ja käytöstä poistamisen seuraukset
Historiasi poistaminen ja poistaminen käytöstä EI tee sinusta näkymätöntä Googlelle
Suojaa Internet-yksityisyyttäsi enemmän

Se mitä teet verkossa, on yrityksesi ja yksin sinun

ExpressVPN uskoo, että Internetissä tekemäsi on yksityistä. Kukaan ei saa pitää välilehtiä siitä, mitä teet verkossa - ei muutenkaan ilman tietosi ja lupaa.

Ellet ole poistanut sitä käytöstä, Google-toiminta on pitänyt kirjaa haku- ja selaustoiminnoista viimeisen vuosikymmenen aikana. Se tietää kaikki seuraamasi linkit, kaikki napsauttamasi kuvan ja osoiteriville antamasi URL-osoitteet.

Google käyttää kaikkia näitä tietoja rakentaa profiili sinusta, mukaan lukien ikä, sukupuoli, kielet ja kiinnostuksen kohteet, ja suodattaa sinulle hakutulokset ja mainokset profiilisi perusteella. Melko fiksu, eikö niin? Mutta tämä on myös uskomaton hyökkäys yksityisyyteesi.

Älä anna Google-hakuhistoriasi vainoa sinua ikuisesti.

Varmuuskopioi Google-aktiviteetti ennen kuin poistat kaiken

Huhtikuussa 2015 Google julkaisi hiljaa ominaisuuden, jonka avulla voit ladata kaikki Google-tietosi. Jos tunnet tunteellista (nuuskaa), sinun kannattaa ehkä harkita hakutietojesi lataamista ennen poistamista ja poistamista käytöstä ikuisesti..

Kuinka ladata ja poistaa Google-hakuhistoriasi ja estää Googlea tallentamasta aktiviteettiasi

Kuinka ladata kaikki Google-tietosi

Googlen Viedä ulos -ominaisuuden avulla voit ladata tietoja kaikista käyttämistäsi Google-tuotteista, mukaan lukien Google-hakuhistoriasi, Gmail, Kalenteri, Chrome, Google Photos, Maps ja paljon muuta. Näin voit käyttää Takeoutia kaikkien Google-tietojen lataamiseen.

Vaihe 1: Siirry Google Takeout “Lataa tietosi” -sivulle ja valitse tiedot, jotka haluat ladata. Oletusarvon mukaan kaikki ruudut on valittu. valita Seuraava.

Googlen

Vaihe 2: Valitse arkistomuoto ja toimitustapa ja valitse sitten Luo arkisto. (Olemme kiinni oletusasetuksista.)

Googlen

Vaihe 3: Huomaat vastaanottaa ilmoituksen kun arkistointi on valmis. Tässä esimerkissä saimme sähköpostin linkin avulla arkiston lataamiseksi.

Google lähetti linkin sähköpostiosoitteeseen arkiston lataamiseksi.

Nyt kun olet ladannut arkistosi tiedoistasi, olet valmis poistamaan historian.

Kuinka poistaa kaikki Google-toiminnot

Poista nämä tiedot seuraavien vaiheiden avulla kaikki Google-toimintaasi, mukaan lukien haut, videohaut ja kaikki napsauttamasi mainokset.

Vaihe 1: Siirry Oma toiminta sivulla, valitse pystysuuntainen ellipsis (⋮), valitse sitten Poista aktiviteetti.

Googlen pystysuora ellipsis -pudotusvalikko

Vaihe 2: Vaihda päivämäärä Tänään että Koko ajan. valita Kaikki tuotteet valitse avattavasta tuotteen valikosta ja valitse sitten POISTAA.

Google-arkiston poistonäyttö

Vaihe 3: Google kertoo sinulle, kuinka se käyttää tietosi hyödyntääksesi palveluitasi sinulle. valita kunnossa.

Googlen

Vaihe 4: Google kysyy, haluatko poistaa aktiviteetin. valita POISTAA.

Googlen

Vaihe 5: Näytön pitäisi nyt sanoa “Ei toimintaa.”

Googlen

Onnittelut. Olet nyt poistanut Google-hakuhistorian. Tässä tyhjät taulukot! Seuraava: Hanki Google lopettaa aktiviteetin tallentaminen.

Kuinka estää (tai ”keskeyttää”) Googlea tallentamasta aktiviteettiasi

Google ei tarjoa tapaa poistaa sen pysyvästi käytöstä tallentamasta aktiviteettiasi, mutta voit osua tauko. Näiden vaiheiden avulla voit keskeyttää Google-toiminnon tauon.

Vaihe 1: Siirry Aktiviteetin hallinta -sivulle, jossa näet osion ”Web & Sovellustoiminta. ” Liu'uta kytkintä vasemmalle.

Googlen verkko- ja aktiviteettinäyttö, jossa korostetaan, kuinka siirrät kytkintä kohtaan

Vaihe 2: Google kysyy, haluatko keskeyttää Web-sivustosi & Sovellustoiminta. valita TAUKO.

Googlen

Vaihe 3: Tarkista, onko aktiviteettisi keskeytetty. Näytön tulisi sanoa “Web & Sovelluksen toiminta (keskeytetty) ”ja liukukytkimen tulee olla harmaa.

Googlen

Vaihe 4: Jos haluat napsauttaa taukoa Googlessa, kirjaudut toimintaasi KAIKKI käyttämiisi Google-sovelluksiin ja -palveluihin, liu'uta kaikki tämän sivun kytkimet vasemmalle.

Lue kunkin kohteen tärkeät tiedot ja valitse TAUKO jokaisen vaiheen suorittamiseksi.

Sarja Googlen aktiviteettinäyttöjä, joissa jokainen vaihdettava on
Tehtävä suoritettu! Google ei tallenna hakutietojasi enää.

Tietää Google-hakuhistorian poistamisen ja käytöstä poistamisen seuraukset

On tärkeää ymmärtää Google-hakuhistorian poistamisen seuraukset.

Oletuksena, Google mukauttaa hakutuloksesi hakutoimintasi perusteella. Joten jos etsit reseptejä ja napsautat linkkejä sivustolta allrecipes.com useammin kuin kaikki muut sivustot, niin Google sijoittaa allrecipes.com korkeammalle hakutulossivulle joka kerta, kun etsit reseptiä.

Jos poistat historian ja poistat sen käytöstä, palauttavat hakutulokset ovat laajempi ja vähemmän erityinen sinulle. Joten allrecipes.com ei näy tulosten kärjessä, vaikka se olisi suosikkisivustosi.

Historiasi poistaminen ja poistaminen käytöstä EI tee sinusta näkymätöntä Googlelle

Jos poistat historian ja poistat sen käytöstä, olet ei näkymätön Googlelle - varsinkin jos ylläpidät Google-tiliä erilaisten Google-sovellusten ja -palveluiden, kuten Gmailin ja YouTuben, käyttämistä varten.

Tosiasiassa on melko mahdotonta olla näkymätön Googlelle. Mutta voit olla varovainen. Aloita poistamalla kaikki Google-sovellukset ja -palvelut päivittäisestä verkkokäytöstäsi. Ja käytä hakukoneita, jotka eivät seuraa hakutoimintaasi, kuten DuckDuckGo, Ixquick ja Startpage.

Mutta jos sydämesi on asetettu olemaan niin näkymätön Googlelle kuin mahdollista olet, älä käytä Internetiä. Koskaan. (Jo silloin sinun on hypätä pensaisiin, jos Google Street View -auto on lähellä.)

pakenivat tuomitut kiinni Google Mapsissa

Kaapattu Google Street View -sovelluksessa: Ei näkyviä pensaita, jotta tämä kaveri voisi sukeltaa!

Suojaa Internet-yksityisyyttäsi enemmän

Nyt jos todella haluaisit tehostaa Internet-yksityisyyttäsi peliä, tässä on lisää suoritettavia vaiheita.

 1. Käytä ExpressVPN. Samalla kun keskeytät Google Webin & Sovellushistoria estää Googlea keräämästä tietoja sinusta, se ei estä Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta verkossa tekemääsi ja jakamasta sitä mahdollisesti yritysten ja hallitusten kanssa. Piilota online-toimintosi Internet-palveluntarjoajalta käyttämällä VPN: ää, kuten ExpressVPN.
 2. Käytä Tor-selainta. Tor piilottaa sijaintisi ja online-toimintosi keneltä tahansa, joka tekee verkon valvontaa tai liikenneanalyysiä, joten Internet-aktiviteettiasi on vaikea jäljittää sinuun. Se on yksi parhaimmista vetoasi nimettömyyden ylläpitämiseen verkossa. Tor-järjestelmän tehokkuuden maksimoimiseksi lue nämä vinkit: Haluatko, että Tor todella toimii?

Turvallinen selaaminen kaikille!

Kumoa online-elämäsi

Haluatko lisää apua verkko-elämäsi purkamisessa? Katso ExpressVPN: n oppaat:

 • Poistetaan Chrome-laajennuksia
 • Poistetaan Dropbox
 • Facebook-tilisi poistaminen
 • Poistetaan Facebook Messenger
 • Etsi iPhoneni, Etsi oma iPad ja Löydä oma Mac -sovelluksen poistaminen
 • Poistetaan Gmail-tiliäsi
 • Poistetaan Google-valokuvia
 • Kiintolevyn selaushistorian poistaminen
 • Instagram-tilisi poistaminen
 • Internet Explorerin historian poistaminen
 • Pokémon Go -tilisi poistaminen
 • Safarin poistaminen
 • Snapchat-tilisi poistaminen
 • Tinder-tilisi poistaminen
 • Twitter-tilisi poistaminen
 • WhatsApp Messengerin poistaminen
 • Yahoo Mail -tilisi poistaminen

Esitelty kuva: Thomas Lefebvre / Unsplash (kuvaa on muokattu)

Kuinka poistaa kaikki Google tietää sinusta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.