3 tapaa suojata selaushistoriaasi Internet-palveluntarjoajilta

[ware_item id=33][/ware_item]

Presidentti Donald Trump allekirjoitti 3. huhtikuuta 2017 lain, jolla palautetaan tehokkaasti Internet-palveluntarjoajille asetetut Obaman aikakauden säännöt ja miten ne keräävät ja jakavat tietojasi.


Takaisinostojen alla Internet-palveluntarjoajat, kuten Comcast, AT&T ja Verizon voivat kerätä ja myydä asiakkaiden metatietoja, mukaan lukien:

  • Sijaintisi
  • Mitä sovelluksia käytät
  • Missä sivustoissa vierailet

Valitettavasti on edelleen epäselvää, mitä Internet-palveluntarjoajat tekevät tietosi kanssa. Kolmansien osapuolten markkinoijat ja mainostajat maksavat ylin dollarin ihmisen selauskäytännöistä, mutta voi olla kummallisempi puoli siihen, kuinka yritykset hyötyvät yksityisistä tiedoista.

Mikä pahempaa, näillä Internet-palveluntarjoajilla ei ole velvollisuutta ilmoittaa sinulle kuinka he käsittelevät tietojasi. EKTR: n toimihenkilön Jeremy Gillulan mukaan "Internet-palveluntarjoajasi voi myydä liikennettäsi ilman lupaa. On epäselvää, pitäisikö heidän edes kertoa teille tekevänsä sitä."

Älä anna Internet-palveluntarjoajasi käyttää tai myydä henkilökohtaisia ​​tietojasi. Tässä on kolme asiaa, jotka voit tehdä yksityisyytesi turvaamiseksi.

1. Selaa Tor-verkkoa

Tor-verkko (tunnetaan myös nimellä pimeä verkko) on turvallisin ja tuntemattomin tapa selata verkossa. Tor reitittää Internet-liikenteesi satunnaisen sarjan eri palvelimien (“solmujen”) läpi piilottaaksesi tiedon alkuperä ja piilottaaksesi henkilöllisyytesi.

Yhdysvaltain merivoimien kehittämä Tor-verkko on sittemmin tullut voittoa tavoittelemattomaksi työkaluksi, joka auttaa suojaamaan käyttäjien nimettömyyttä.

Lisätietoja Torin käytöstä tämän Torille suunnatun oppaan kanssa.

2. Käytä VPN-verkkoa (ja pidä se yhteydessä)

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista ohittaa Internet-palveluntarjoajan uteliaat silmät on käyttää VPN: tä. Kun muodostat yhteyden VPN-palvelimeen, voit peittää IP-osoitteesi ja sijaintisi ja reitittää verkkoliikenteen uudelleen salatun tunnelin kautta. VPN: n avulla voit selata murehtimatta Internet-palveluntarjoajaasi keräämällä selaushistoriaasi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Vaikka selaustiedot ovat turvallisia, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon, saatat kysyä: Mitä tapahtuu, jos VPN-yhteys katkeaa? Luotettavassa VPN: ssä on tappikytkin, joka pysäyttää kaiken Internet-liikenteen tietokoneellesi ja tietokoneelta, kunnes yhteys VPN: ään on jälleen aktiivinen.
Lisäksi VPN: n lisääminen reitittimeen salaa ja suojaa kaikkia siihen kytkettyjä laitteita. (Voit lukea lisää VPN: n määrittämisestä reitittimellesi täältä.)

3. Vaihda tietosuojatietoisempaan Internet-palveluntarjoajaan

Vaikka Comcastin kaltaiset Internet-jättiläiset ovat tunnettuja siitä, että niissä ei juurikaan huomioida asiakkaiden nimettömyyttä, on muita Internet-palveluntarjoajia, jotka käyttävät yksityisyyttäsi enemmän käytännöllistä lähestymistapaa..

Vähemmän tunnetut Internet-palveluntarjoajat, kuten Sonic, tarjoavat gigabittiä kuituyhteyttä ja samalla yksityisyyttäsi. Mikä vielä parempaa, he pitävät tiedon säilyttämisen minimissä eivätkä seurata selaustottumuksiasi. Lisäksi he ovat äänekäs yksityisyyden puolustaja.

Tarkista, mitkä Internet-palveluntarjoajat ovat käytettävissä alueellasi. Mene mahdollisuuksien mukaan palveluun, jonka yksityisyyden arvot vastaavat sinun.

Yleiset tietosuojavinkit

Yllä olevan lisäksi tässä on muutamia yleisiä vinkkejä, joiden avulla tietosi ovat yksityisiä.

1. Käytä HTTPS: ää kaikkialla

Koska puolet Internetistä on edelleen salaamattomia, varmista erityisen huolellisesti, että selaat turvallisia sivustoja. Lataa HTTPS Everywhere -selainlaajennus, jotta kirjoitat selaimesi pyynnöt automaattisesti salataksesi kaiken selailuliikenteen.

EFF: n ja Tor-projektin välityksellä luotu HTTPS Everywhere on yksinkertainen ja häiritsemätön tapa pitää tietosi turvassa.

2. Estä seurantalaitteet

Monet yritykset käyttävät evästeitä ja ilmoituksia seurataksesi vierailemasi sivustoja. Onneksi Privacy Badger estää mainoksia ja evästeitä, jotta verkkosivustot eivät voi pitää välilehtiä selaustottumuksistasi.

Vaikka Privacy Badger auttaa estämään jäljittäjiä ja ei-toivottuja skriptejä, uBlock Origin käyttää vähemmän muistia selaimen nopeuden lisäämiseen ja estää näitä hankalia mainoksia avautumasta selaimessa..

Mikä parasta, ne ovat sekä ilmaisia ​​että helppoja asentaa.

Turvallinen ja onnellinen selaaminen, kaikille!

3 tapaa suojata selaushistoriaasi Internet-palveluntarjoajilta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.