Waarom we allemaal aandacht zouden moeten besteden aan metadatabewaking

[ware_item id=33][/ware_item]

Waarom we allemaal aandacht zouden moeten besteden aan metadatabewaking


Hopelijk zijn de onthullingen van Snowden over de bewaking door de NSA van metagegevens van telefoongesprekken nog vers in uw gedachten. "Maar het zijn gewoon metadata!" Beweren sommige mensen nog steeds. "Het zijn geen echte gegevens. Wie kan het schelen?"

Iedereen zou moeten geven. Je metadata vertellen een verrassend volledig verhaal over jou, zoals datawetenschappers Deepak Jagdish en Daniel Smilkov illustreren in hun TEDx Cambridge-talk, The Power of Metadata. Als je vandaag tijd hebt, raad ik je ten zeerste aan om een ​​paar minuten de tijd te nemen om het te bekijken.

Wat is metagegevens?

Metagegevens zijn informatie over interacties die u hebt met andere mensen en organisaties terwijl u technologie gebruikt. Het is niet de feitelijke inhoud van deze interacties, maar eerder de informatie over de inhoud.

Voorbeelden van metadata

  1. Wie heb je gebeld en wanneer?
  2. Wie heeft u e-mailen en wanneer?
  3. Waar en wanneer heeft u uw creditcard gebruikt??
  4. Welke websites heeft u vanaf welke computer bezocht en wanneer?

Deze kunnen ongevaarlijk klinken, maar wanneer je ze in de loop van de tijd optelt en ze met elkaar vergelijkt, ze kunnen een zeer nauwkeurig portret van je schilderen.

Onderdompeling: uw e-mailmetagegevens, gevisualiseerd

Bij het MIT Media Lab besloten Jagdish, Smilkov en hun adviseur Cesar Hidalgo om Immersion te creëren om te visualiseren wat we kunnen leren van e-mailmetagegevens - dat wil zeggen alleen de velden From, To, Cc en Timestamp in e-mails. (Onderdompeling raakt geen onderwerpregels en inhoud van de e-mails.)

Door alleen deze metadata te gebruiken, creëert Immersion een informatieve illustratie van uw relaties met mensen en hoe die relaties zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld. Je kunt het zelf proberen! Als je vragen hebt om de app toegang tot je e-mail te geven, probeer dan de demo hier.

Ik moest het zelf proberen. Nadat ik had gewacht tot Immersion duizenden van mijn e-mails had verwerkt, kon ik zien hoe verschuivingen in mijn sociale netwerk correleerden met grote levensveranderingen - steden verplaatsen, van baan veranderen, enz. De sociale netwerkkaart die Immersion maakte, verdeelde mijn sociale netwerken in sociale groepen die ik kon in één oogopslag identificeren: ik kon een groep mensen zien met wie ik zes jaar geleden had gewerkt, en groepen mensen met wie ik tijd had doorgebracht in verschillende steden.

Ik besloot een gedachte-experiment te doen. "Wat zou een derde partij kunnen achterhalen uit mijn gegevens?" Vroeg ik me af. "Als ik mezelf niet kende, wat zou ik hier dan uit kunnen vinden?"

Lots. Het zou bijvoorbeeld heel gemakkelijk zijn om af te leiden wie mijn beste vrienden en familie zijn (dit zijn de mensen die ik consistent heb gemaild vanaf het moment dat ik mijn e-mailadres kreeg). Ze kunnen ook op basis van groeps-e-mailthreads afleiden welke van mijn medewerkers met wie is verbonden. In deze zin onthult onze metadata niet alleen informatie over onszelf, maar ook over de mensen met wie we omgaan.

Een van de dingen die me het meest opviel aan het TEDx-gesprek was toen Smilkov erop wees dat e-mailinterfaces alleen de kleinste glimp van je e-mailgeschiedenis bieden, waardoor we gemakkelijk kunnen vergeten dat er jarenlange metadata schuilgaan onze meest recente e-mails. Wanneer we bijvoorbeeld zijn aangemeld bij Gmail of Outlook, zien we meestal alleen de laatste 20-50 e-mails die we hebben ontvangen en worden ze elke dag vervangen door nieuwe. Daarom denken velen van ons niet aan de duizenden en duizenden e-mails in onze accounts - en alle bijbehorende metadata.

Metagegevens zijn overal

Metagegevens staan ​​niet alleen in e-mails. De interactieve gids voor metagegevens van The Guardian laat zien hoe gegevens worden gegenereerd uit een reeks activiteiten, van het nemen van foto's op uw digitale camera tot het gebruik van een zoekmachine. Studenten van Stanford toonden aan dat bewaking van telefoonrecords, zelfs voor een korte periode, meer kan onthullen dan we willen dat anderen weten:

Telefoon metadata is ondubbelzinnig gevoelig [blogger note: nadruk toegevoegd], zelfs over een klein voorbeeld en een kort tijdvenster. We konden medische aandoeningen, vuurwapenbezit en meer afleiden met behulp van alleen telefoonmetadata, ”[Jonathan Meyer, een computerwetenschapper van Stanford] zei.

Metadata is zelfs zo onthullend dat, volgens Daily Intelligencer van New York Magazine,

"Als je al die gegevens bijhoudt over wie met wie communiceert, kun je sociale netwerken en communities bouwen voor iedereen in de wereld", wiskundige en klokkenluider van de NSA William Binney - "een van de beste analisten in de geschiedenis", die het bureau verliet in 2001 temidden van privacykwesties - vertelde Daily Intelligencer. "En als je het combineert met de inhoud," waarvan hij overtuigd is dat de NSA ook verzamelt, "heb je invloed op iedereen in het land."

In een krachtig gedachte-experiment laat Duke-socioloog Kieran Healey zien hoe de Britten Paul Revere hadden kunnen stoppen door sociale netwerkanalyses uit te voeren met alleen metadata over sociale clubs en hun leden!

Wat is de afhaalmaaltijd?

Wanneer e-mails verzenden en communiceren met anderen onontkoombare feiten van het moderne leven zijn, construeert de informatie over deze interacties een zeer volledig profiel van ons en met wie we omgaan, en kan het geheimen verraden die we liever voor onszelf zouden houden.

Er zijn kleine maatregelen die u kunt nemen om mensen als het ware van uw metadatageur te gooien. U kunt bijvoorbeeld wegwerp-e-mailadressen en wegwerp-gsm's gebruiken, uiteraard contant betaald. U kunt ook anonieme zoekmachines zoals DuckDuckGo gebruiken en browsen zonder cookies te gebruiken. Helaas is dit voor de meeste mensen niet haalbaar of duurzaam. Ook, tenzij al uw medewerkers ook dergelijke maatregelen nemen, kunnen deze methoden alleen zoveel metadata verbergen.

Gelukkig kunnen VPN's een rol spelen bij het verbergen van uw metagegevens. Wanneer u een VPN gebruikt, verbergt u effectief uw IP-adres en locatie achter het IP-adres van de VPN-server. Vergeet niet dat IP-adressen veel kracht inboezemen - ze kunnen uw locatie (in verschillende mate van nauwkeurigheid) en uw internetprovider onthullen voor elke website of service waarmee u communiceert.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat overheden en andere derde partijen zonder onderscheid onze metadata blijven verzamelen. Kennis is immers macht en dit soort kennis, zoals Binney in het bovenstaande citaat stelt, kan tegen u worden gebruikt.

Ik wil me niet voorstellen hoe mijn metadata in de toekomst tegen mij kunnen worden gebruikt. Wat als bijvoorbeeld zorgverzekeraars toegang hadden tot mijn eerdere Google-zoekopdrachten en mij dekking op basis van oude zoekopdrachten konden weigeren? E-commerce sites verkopen al goederen tegen prijzen die variëren afhankelijk van hun postcode, die worden berekend met behulp van IP-adressen, zoals dit artikel in de Wall Street Journal rapporteert. Wat als ik in een postcode woon met een hoger inkomen per hoofd van de bevolking? Moet ik daarvoor gestraft worden??

Uiteindelijk is metadata een onmiskenbaar feit in het leven, en de kracht ervan is absoluut iets waar we ons allemaal bewust van moeten zijn. We laten een digitaal spoor achter wanneer we een website bezoeken of een e-mail of sms verzenden. Hoewel het leuk en interessant is om te zien hoe tools zoals Immersion interactieve visualisaties van je leven kunnen maken, zoals verteld via je e-mailmetadata, kan het in verkeerde handen worden gebruikt. En dat moeten we niet vergeten.

Waarom we allemaal aandacht zouden moeten besteden aan metadatabewaking
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.