Vijf mythen waarvan de NSA wil dat je gelooft in FISA 702

[ware_item id=33][/ware_item]

Surveillance verrekijker met Amerikaanse vlaggen


UPDATE: 19 januari 2018

Op 18 januari stemde de senaat officieel om FISA-sectie 702 opnieuw goed te keuren in een stemming van 65-34. De president zal het wetsvoorstel vrijwel zeker ondertekenen, en het programma dat de Amerikaanse regering in staat heeft gesteld om Amerikaanse en niet-Amerikaanse burgers te controleren, zal net zo invasief blijven als het ooit is geweest, zo niet meer.

Het wetsvoorstel, dat bewakingsprogramma's zoals PRISM en Upstream heeft laten bloeien, verwierp een amendement dat bedoeld was om toezicht of transparantie te bieden, terwijl het zijn vermogen behoudt om de communicatie van Amerikanen te doorzoeken zonder een bevel en zonder verantwoordelijk te worden gehouden.

U dient zich ervan bewust te zijn, zo niet al, dat uw onschuld u niet uitsluit van het ontvangen van uw e-mails, sms-berichten, online activiteiten en andere gevoelige gegevens in massale surveillance als gevolg van de ongecontroleerde macht die deze factuur geeft.

U kunt nog steeds stappen ondernemen om uw digitale rechten en privacy te beschermen door codering te gebruiken om uw internetactiviteit af te schermen, inclusief door berichten-apps te gebruiken met end-to-end-codering zoals WhatsApp of Signal, een VPN met sterke codering en het installeren van de EFF's HTTPS Everywhere browserextensie.

***

Een van de meest invasieve stukjes privacywetgeving van de Amerikaanse overheid moet opnieuw worden goedgekeurd voordat deze op 31 december 2017 afloopt.

Wat is FISA-sectie 702?

Sectie 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), aangenomen in 2008, stelde de NSA in staat om massale surveillanceprogramma's zoals PRISM en Upstream uit te voeren om ongekende hoeveelheden gegevens te verzamelen van zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse burgers..

Dergelijk toezicht werd pas aan het licht gebracht toen Edward Snowden in 2013 de fluit op de NSA blies.

SIS 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), aangenomen in 2008, stelde massabewakingsprogramma's zoals PRISM en Upstream in staat om ongekende hoeveelheden gegevens te verzamelen van zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse burgers..

FISA Section 702 wordt verondersteld het verzamelen van de inhoud van elektronische communicatie mogelijk te maken van niet-Amerikaanse personen (burgers of houders van groene kaarten) die zich buiten de VS bevinden, zolang een "belangrijk doel" van deze collectie is om "buitenlandse inlichtingeninformatie" te verkrijgen . ”Maar de wet geeft de NSA voldoende ruimte om informatie te verzamelen over haar eigen burgers en hun communicatie, hetgeen het vierde wijzigingsrecht van de Amerikaanse grondwet ondermijnt om niet onder toezicht te staan ​​zonder een door een waarschijnlijke oorzaak ondersteund bevel..

Nu proberen leden van het Congres Sectie 702 opnieuw goed te keuren, en zonder significante wijzigingen daarin, ondanks pogingen om de meest controversiële delen van het wetsvoorstel te corrigeren.

ExpressVPN verzet zich fel tegen de verlenging van artikel 702. Sta bij ons tegen dit draconische massabewakingsprogramma: onderteken onze petitie om het Congres te vertellen dat het een einde moet maken aan de massale, gegarandeerde bewaking die mogelijk wordt gemaakt door FISA Section 702.

De Amerikaanse regering heeft geprobeerd de wateren over het bereik van sectie 702 te modderig te maken, dus namen we bij ExpressVPN de taak op zich om naar de vijf grootste mythen te kijken waarvan ze je proberen te overtuigen, en welke lelijkere waarheden erachter liggen.

Teken de 702-petitie van ExpressVPN

1. Sectie 702 kan niet worden gebruikt om opzettelijk Amerikanen te bereiken voor surveillance

Hoewel technisch correct - de overheid kan zich niet opzettelijk richten op Amerikaanse burgers - kan de NSA nog steeds gegevens verzamelen over gesprekken tussen beoogde buitenlanders en Amerikaanse personen. Voornemens zijn daarom niet relevant, aangezien de surveillance Amerikaanse personen zal omvatten.

2. Als de FISA 702-surveillance de communicatie van een Amerikaan verzamelt, is dit toevallig

Nee, geen ongeluk. De directeur van National Intelligence James Clapper vermeldt in deze brief in juni 2015 dat de inlichtingengemeenschap dergelijke communicatie moet verzamelen om "de motivaties en plannen te begrijpen van individuen die in contact staan ​​met terroristische groeperingen", en citeert zelfs terrorisme van eigen bodem als een reden waarom zij moet beide verzamelen.

Door bewust en opzettelijk de informatie van Amerikaanse personen te verzamelen, omzeilt de regering duidelijk de grondwettelijke vierde wijzigingsrechten van hun burgers op grond van artikel 702.

3. Bureaus kunnen geen garantiesloze back-door zoekopdrachten uitvoeren op Amerikaanse personen met Section 702

Ze kunnen. De FBI en andere instanties kunnen om informatie vragen over een Amerikaans staatsburger wiens comm's "per ongeluk" tot en met 702 zijn verzameld zonder een bevel. Sectie 702 springt over het vierde amendement waar een bevel of gerechtelijk bevel nodig is om toegang te krijgen tot de communicatie van een Amerikaanse persoon.

Aangezien het primaire doel de communicatie van niet-Amerikaanse personen is, is er een maas in de wet waarmee agentschappen zonder een bevel om communicatie van een Amerikaanse burger kunnen vragen. De informatie kan vervolgens worden gebruikt om Amerikanen te onderzoeken en te vervolgen voor aanklachten die zelfs geen verband houden met terrorisme. Wat ons naar ons volgende punt leidt ...

4. FISA 702-surveillance specifiek richt zich alleen op vermoedelijke terroristen

False. De enige definitie is dat doelen niet afkomstig zijn uit of wonen in de VS, en een "belangrijk doel" (niet noodzakelijk het enige of belangrijkste doel) van de surveillance is het verkrijgen van "buitenlandse inlichtingeninformatie". "Buitenlandse inlichtingen" is gedefinieerd door Section 702 om doeleinden buiten terrorisme op te nemen, zoals journalisten of activisten die fluiten over binnenlandse en buitenlandse zaken van Amerika.

5. Als de NSA haar macht probeert te misbruiken, kan de FISA-rechter hen aansprakelijk stellen

Niet echt. De rol die het FISA-hof speelt is lachwekkend beperkt. Om te beginnen hoeft de overheid geen rechterlijke bevelen voor surveillance te verkrijgen.

De rechtbank heeft wel "targetingprocedures" om ervoor te zorgen dat doelen "redelijkerwijs worden verondersteld" buiten de VS te liggen en "minimalisatie" -procedures worden aangenomen om de hoeveelheid informatie die is verzameld over Amerikaanse personen te minimaliseren. Maar de overheid is niet verplicht om naar de FISA-rechtbank te gaan om surveillanceopdrachten te verkrijgen.

In plaats daarvan keurt de rechtbank procedures goed door te controleren of ze in overeenstemming zijn met het vierde amendement van de grondwet. Na goedkeuring heeft de rechtbank niet langer enig gezag over of zichtbaarheid of de overheid zich blijft houden aan deze procedures voor de zaak van dat doelwit.

De waarheid over FISA 702

De herautorisatie van FISA Section 702 eind dit jaar zal de massabewakingsprogramma's van de Amerikaanse overheid versterken, die niet alleen massale communicatie verzamelt, maar ook garant staat voor waakzame surveillance van Amerikaanse burgers, waarbij het vierde wijzigingsrecht van de Amerikaanse grondwet wordt omzeild.

Wij bij ExpressVPN geloven dat de vernieuwing van FISA-sectie 702 niet alleen ons fundamentele recht op privacy, maar ook onze rechten verankerd in de Amerikaanse grondwet, inclusief ons eerste wijzigingsrecht op vrijheid van meningsuiting en ons vierde wijzigingsrecht om veilig te zijn tegen gerechtvaardigd zoeken en inbeslagnemingen..

Wilt u niet dat uw rechten worden weggenomen? Vertel het Congres om een ​​einde te maken aan massale, gegarandeerde surveillance mogelijk gemaakt door FISA Section 702. Onderteken de petitie en vertel uw vertegenwoordiger om niet te stemmen voor de verlenging ervan.

Vijf mythen waarvan de NSA wil dat je gelooft in FISA 702
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.