Verlengen of intrekken? Spionagewedstrijd wordt heet op Capitol Hill

[ware_item id=33][/ware_item]

patriot act


Op 1 juni vervalt een controversieel deel van de Patriot Act - artikel 215 -. Zowel de NSA als de FBI vechten hard om deze wetgeving en de bijbehorende bevoegdheden uit te breiden, terwijl voorstanders van privacy zeggen dat het tijd is om te regeren in beide spionagebureaus. Zelfs als de strijd heviger wordt, dringen regeringen in andere landen door met hun eigen versies van deze toezichtswet; wat betekent dit allemaal voor de gemiddelde gebruiker?

Sectie 215, vereenvoudigd

Dit deel van de Patriot Act vestigde de aandacht nadat klokkenluider Edward Snowden beweerde dat het werd gebruikt om de telefoongegevens van burgers in het hele land te verzamelen. The Guardian brak dit verhaal voor het eerst in 2013 - de NSA beweerde dat Section 215, dat Amerikaanse wetshandhavings- en toezichtsinstanties toestaat om zakelijke gegevens te verzamelen, hen in staat stelde om bulkverzamelingen, opslag en onderzoek van telefoongegevens uit te voeren.

Aangezien de vervaldatum van dit deel van de Patriot Act op de loer ligt, zeggen privacyverdedigers dat het tijd is om deze bevoegdheden te beperken en spionagebureaus weer onder controle te krijgen. Maar voorstanders van de FBI en de NSA zijn bezig geweest met het houden van geheime briefings op Capitol Hill en beweren dat ze zonder de bevoegdheden die zijn gekoppeld aan sectie 215 waardevolle aanwijzingen zullen verliezen over gevallen van terrorisme en spionage omdat ze geen informatie kunnen verzamelen zoals creditcardgegevens of hotelrecords zonder een bevel. Volgens RT zeggen wetgevers die deze briefings hebben bijgewoond, dat hun vragen over wettigheid zijn beantwoord met garanties voor de werkzaamheid. Zoals Rep. Thomas Maffie het zegt: "We zeiden" Hoe kan dit mogelijk legaal zijn? "En ze zouden zeggen:" Dit programma werkt geweldig, hier is hoe het ons helpt terroristen te vangen. "

Ondanks het omzeilen van fundamentele privacyrechten in hun zoektocht naar betere informatie, zijn spionagebureaus echter grotendeels immuun voor de wind van verandering in deze kwestie. In 2014 probeerde de regering bijvoorbeeld hervormingen van de Patriot Act op te leggen via de USA Freedom Act, maar dit wetsvoorstel slaagde er niet in om de senaat te passeren - en zelfs als 1 juni het einde van sectie 215 markeert, zijn andere bevoegdheden zoals de 'zwervende draadtap 'Op grond van artikel 206 blijft onaangetast.

Hulp en belemmering

Om hun kansen te vergroten om de informatie te krijgen die ze nodig hebben, zelfs als sommige bevoegdheden worden ingetrokken, zoeken spionagebureaus Amerikaanse bedrijven. Zoals opgemerkt door The Intercept, is er nu een kans dat grote bedrijven kunnen profiteren door de overheid te helpen en vertrouwelijke consumenteninformatie te verstrekken.

Het werkt als volgt: volgens de nieuwe Cybersecurity Information Sharing Act (CISA), als bedrijven bereid zijn om informatie met de overheid te delen, verschuift een deel van de verantwoordelijkheid voor het nemen van redelijke voorzorgsmaatregelen tegen kwaadaardige cyberaanvallen naar federale agentschappen. Nog steeds beter? Door gevraagde gegevens te delen met spionageorganisaties, krijgen bedrijven een brede immuniteit voor rechtszaken met betrekking tot de privacy van consumenten - zelfs als deze bedrijven eerder beloofden deze persoonlijke informatie te beschermen. In feite proberen de NSA, FBI, CIA en andere spionagebureaus een nieuwe tactiek: in plaats van bedrijven te dwingen hun geheimen op te geven, bieden ze dekking voor eventuele mislukkingen, nu of in de toekomst. Het is een verleidelijk aanbod.

Over grenzen

Hoewel de Verenigde Staten een gemakkelijk doelwit zijn voor zorgen over toezicht dankzij de schaamteloze misbruiken van de publieke opinie door de NSA, staat het land nauwelijks alleen als het gaat om spionagewetgeving. In Turkije bijvoorbeeld heeft het parlement onlangs de politie de mogelijkheid gegeven om tot 48 uur lang onlinebewaking van verdachte militanten uit te voeren met rechterlijke bevelen. Ondertussen dringt in Frankrijk een voorgestelde antiterrorismewet zich gewoon door in regeringskamers. Enkele van de hoogtepunten zijn federale monitoring van e-mails en telefoontjes zonder de toestemming van een rechter, samen met dwingende telecommunicatie- en internetproviders (ISP's) om op verzoek gebruikersmetagegevens te filteren, analyseren en vrijelijk te verspreiden naar overheidsinstanties. De Verge beschrijft de voorgestelde wet als Frankrijk dat probeert "terrorisme te bestrijden door iedereen te bespioneren."

Wat gaat er op 1 juni gebeuren? Het is ieders gok. Terwijl burgers steeds meer hun recht op online privacy beschermen - en stappen ondernemen om hun acties te beveiligen, zoals het gebruik van op TOR gebaseerde netwerken en VPN-diensten - voeren regeringen over de hele wereld wetgeving in die bredere bevoegdheden voor spionagentschappen en minder verdediging voor gebruikers bevat . Hopelijk is het intrekken van artikel 215 het begin van een positieve verandering ten opzichte van de Amerikaanse internetwetten, maar in de tussentijd moeten gebruikers niets als vanzelfsprekend beschouwen; op dit moment staat de wet niet aan hun kant.

Uitgelichte afbeelding: K Whiteford / Public Domain Pictures.net

Verlengen of intrekken? Spionagewedstrijd wordt heet op Capitol Hill
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.