Uw gegevens, uw regels: de codering van alles

[ware_item id=33][/ware_item]

Uw gegevens, uw regels: de codering van alles


Van wie zijn jouw gegevens? Het logische antwoord ligt voor de hand, maar is niet altijd waar: in bepaalde situaties kunnen wetshandhavers uw elektronische informatie raadplegen, doorzoeken en zelfs in beslag nemen. In combinatie met zorgen over kwaadwillende actoren die persoonlijke en bedrijfsgegevens in handen krijgen, hebben grote technische spelers hard gewerkt aan het ontwikkelen van end-to-end encryptie-oplossingen die ingebouwd zijn, geen actie van de kant van gebruikers vereisen - en volgens Economen frustreren nu enkele wetgevers.

Veel regeringen pleiten voor veiligheid boven privacy, terwijl gebruikers de vrijheid willen zoeken, downloaden en communiceren zonder observatie. Dus waar het om gaat, is de codering van alles wat goed voor u is, of slecht voor het bedrijfsleven?

Spatschade

Wetgevers beweren vaak dat meer privacy door codering of anonimiteit - denk aan de "donkere" site van Facebook of een beveiligde VPN - het grote publiek in gevaar brengt. Eén rapport noemde Facebook een 'veilige haven voor terroristen', en de FBI zegt dat het coderen van gegevens van smartphones, tablets en computers het grootste voordeel is voor criminelen. Het idee hier lijkt goed geworteld: als wetshandhavingsambtenaren bewijs vinden van online criminele activiteiten, willen ze niet dat bureaucratie invloed heeft op hun vermogen om burgers te beschermen.

Maar er is een probleem: soms raken dezelfde burgers gevangen in het kruisvuur. In 2011 vielen ambtenaren een hostingfaciliteit binnen in Reston, VA en namen servers in beslag op zoek naar informatie met betrekking tot de Lulz Security-groep. Hun zoektocht leidde ertoe dat een groot aantal particuliere, niet-criminele websites werden verwijderd zonder enige uitleg of tijdlijn voor terugkeer.

Er is ook het feit dat technologiefabrikanten tot voor kort gedwongen zouden kunnen worden om de blokkeringscode op uw apparaat te omzeilen als ze daartoe door de politie worden gedwongen. Nieuwe versleutelingsmethoden betekenen echter dat grote spelers zoals Apple en Google in geen geval de sleutels hebben om uw gegevens te ontgrendelen. Als de federale autoriteiten toegang tot uw informatie willen, moeten ze dit persoonlijk vragen - in plaats van bedrijven te dwingen wetten te gebruiken die in de jaren 1700 zijn geschreven. En als hackers het willen proberen, staan ​​ze voor een zware strijd.

De nieuwe privacy

Dus hoe verandert codering? Het begint met services zoals de berichtenservice WhatsApp, eigendom van Facebook, die nu open-source software TextSecure op een Android-apparaat gebruikt. Het gebruik van TextSecure vermindert de kans op onderschepping of decodering tot bijna nul, en volgens ontwikkelaar Moxie Marlinspike kan eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande apps. Biometrische beveiligingsmaatregelen zoals de TouchID van Apple winnen ook aan populariteit als een manier om ongewenste toegang te voorkomen, maar zoals opgemerkt door CNN zijn ze niet altijd zo veilig. Rechtbanken hebben geconstateerd dat wetshandhavingsfunctionarissen gebruikers kunnen dwingen om telefoons met biometrische sensoren te ontgrendelen, maar u niet uw toegangscode kunnen laten opgeven.

En om het web in het algemeen te beschermen, heeft de Electronic Frontier Foundation (EFF) onlangs de oprichting aangekondigd van een nieuw consortium met grote spelers zoals Cisco, Mozilla en Akamai. Ze hebben een gestandaardiseerd proces gemaakt genaamd Let’s Encrypt, waarmee websites en andere online services gratis verkeer tussen browsers en internetservers kunnen coderen. Let's Encrypt is op weg naar een release van medio 2015 en volgens Peter Eckersley van het EFF: “Als we deze projecten binnen een jaar of twee succesvol afronden, zouden internetgebruikers hun browsen, hun e-mail en hun berichten het meest moeten hebben gecodeerd of standaard alle gevallen. '

Vecht voor je rechten

Dus wat is legaal en wat niet als het gaat om privacy? Zijn apparaten met ingebouwde codering, anonieme websites en veilig browsen boven boord?

Zoals opgemerkt door het EVF ligt de verantwoordelijkheid bij de politie om de behoefte aan toegang te bewijzen, in plaats van aan jou om de behoefte aan privacy te bewijzen. Tenzij er een onmiddellijke, identificeerbare dreiging is of de politie gelooft dat belangrijk bewijsmateriaal kan worden vernietigd, hebben ambtenaren in de meeste landen een bevel tot zoeken nodig of uw toestemming. Als het gaat om codering, zijn er echter geen uitzonderingen op de regel: uw gegevens zijn uw bedrijf en het is niet aan een bedrijf, organisatie of agentschap om namens u de toegang op te geven. Grote technische bedrijven zitten achter dit initiatief als een manier om zowel persoonlijke als zakelijke vrijheden te ondersteunen, en hoewel wetshandhaving misschien huilt, lijkt het erop dat ze er gewoon mee te maken krijgen: de codering van alles is hier om te blijven.

Uw gegevens, uw regels: de codering van alles
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.