Technologie en agentschap: 5 manieren waarop u online kunt worden gemanipuleerd

[ware_item id=33][/ware_item]

technologie-en-agency


Het is geen geheim dat internet een krachtige bron van informatie en gemak is voor iedereen. We gaan erheen voor nieuws over de wereld, om contact te maken met vrienden en familie en om te genieten van allerlei prachtige inhoud.

Omdat we onze favoriete online services gebruiken, is het eenvoudig om ze te vertrouwen en te denken dat ze alleen bestaan ​​om ons te dienen. Maar is dat waar? De komst van technologie heeft ons veel gemak gebracht, maar het heeft ook bedrijven in staat gesteld om ons te gebruiken voor hun eigen doelen.

Lees verder voor 5 online tactieken die vaak worden gebruikt om uw agenda te kapen en te vervangen door die van iemand anders.

1. Wat staat er (niet) in het menu??

De meeste mensen hebben gehoord van In-N-Out Burger, de in Californië gevestigde hamburgerketen die bekend staat om zijn geheime menu. Voor de niet-geïnformeerden lijkt er niet veel te zijn om het aanbod van In-N-Out te onderscheiden van dat van concurrerende restaurants. Liefhebbers weten echter dat de beste items in het geheime menu van In-N-Out staan ​​(u bent welkom), en met deze informatie kunnen ze meer uit hun bezoek halen.

Op dezelfde manier bieden bedrijven vaak gedeeltelijke of "gecontroleerde" menu's die het gemakkelijker maken om de gewenste opties te kiezen en moeilijker om de opties te kiezen die misschien beter voor ons zijn. Dit werkt omdat we de weergegeven opties vaak als volledig beschouwen en geen vragen stellen zoals: "Zijn dit alle opties?", "Voldoen deze opties echt aan mijn behoeften?" En "Heeft de menu-aanbieder stimulansen om bepaalde opties ten opzichte van anderen? '

De volgende keer dat je door Yelp bladert naar een plek om te eten of door producten op Amazon te kammen, houd je je oorspronkelijke doel in gedachten terwijl je een beslissing neemt. Vergeet niet om een ​​menu te evalueren op basis van het vermogen om aan uw behoeften te voldoen en wees niet bang om naar andere menu's te zoeken als het huidige menu onvoldoende is. Er is bijna altijd een andere keuze.

2. Sociale media gebruiken als gokautomaten

Mensen denken vaak dat de beste manier om iemand verslaafd te krijgen aan een activiteit is om hen te belonen elke keer dat ze de activiteit uitvoeren. De waarheid, je zult misschien verrast zijn om te leren, is een geval van "minder is meer".

Onderzoekers hebben ontdekt dat variabele beloningsschema's de meest effectieve methode zijn om gewenst gedrag om te zetten in gewoonten. De onderliggende reden is eenvoudig: in plaats van een gebruiker te belonen telkens wanneer hij een online service gebruikt (waardoor hij kan stoppen wanneer hij tevreden is), wordt de gebruiker slechts incidenteel beloond. Dit moedigt de gebruiker aan om de service herhaaldelijk te gebruiken, in de hoop dat de volgende iteratie van de activiteit degene is waarvoor ze worden beloond.

nieuw-likesWat iedereen hoopt te zien elke keer dat ze inloggen: precies 2 nieuwe meldingen.

Voorbeelden hiervan zijn gemakkelijk te herkennen. We controleren voortdurend onze Facebook-accounts omdat we denken dat onze volgende login ons zou kunnen belonen met een nieuwe foto of statusupdate van een goede vriend. We keren terug naar onze favoriete mobiele game-app in de hoop dat de volgende playthrough een nieuw niveau of bonus zal ontgrendelen. En zomaar, kunnen de providers van deze services ons verslaafd houden aan hun platform, profiteren van extra advertenties of in-app aankopen.

3. Je mist iets als je dit niet leest ...

Dat heeft je aandacht getrokken, niet? Als dat zo is, ben je niet alleen. Onderzoek toont aan dat mensen acuter reageren op de pijn van verlies dan op het plezier van winst. Dus hoewel een online advertentie die shoppers zegt "nu te handelen voor een korting van $ 50!" Misschien niet overdreven effectief is (de shopper geeft niet te veel om iets dat niet van hen is), kan dezelfde advertentie worden herschreven om te schreeuwen "act nu of je verliest $ 50! "

Hoewel de boodschap grotendeels hetzelfde is, herpositioneert dit het aanbod als iets dat het publiek al bezit en dreigt te verliezen. Zoals je misschien al vermoedt, is dat vaak genoeg om iemand over te halen actie te ondernemen voor iets dat ze in de eerste plaats niet nodig hadden.

Daarom is het een goed idee om jezelf in de toekomst een paar eenvoudige vragen te stellen: heb ik echt nodig wat dit online aanbod mij verkoopt? Is het beschreven 'verlies' eigenlijk een verkapte extra die ik niet echt nodig heb?

4. Hun voet tussen de deur krijgen (om meer te vragen)

Iedereen heeft die vriend. Weet je, degene die je vraagt ​​om naar de meubelwinkel te gaan om wat etalages te kopen en je uiteindelijk de nieuwe plank die ze kopen te dragen en samen te stellen. Dat is geen goede vriend. Het trieste is dat er online veel mensen zijn die zo'n vriend voor je willen zijn.

Veel bedrijven maken graag gebruik van dit soort 'geleidelijke betrokkenheid'-tactiek om u te bekeren (en geld te betalen). Een gitaarfabrikant staat je bijvoorbeeld vaak toe je droombijl op hun website te ontwerpen in plaats van je meteen te vragen om een ​​gitaar te kopen. Vanuit een aantrekkelijke visuele interface, begin je met het kiezen van de gitaarbody die je wilt, ga je verder naar de brug en nek van je voorkeur en sluit je af met een persoonlijk geselecteerde toets en patroonafwerking.

Tegen de tijd dat u uw voltooide prototype ziet, heeft u al tijd en moeite geïnvesteerd in het ontwerpen van uw droomgitaar, en het is voor de fabrikant veel gemakkelijker om u dat geïndividualiseerde product te verkopen. Je zult ze ongetwijfeld ook een premie betalen voor het voorrecht om een ​​op maat gemaakt instrument te hebben.

5. Keep It Going: Bodemloze kommen

Een andere manier waarop bedrijven je aan hun inhoud houden, is door je er steeds meer van te geven. Een onderzoek naar voedselpsychologie toonde aan dat mensen die soep dronken uit "bodemloze kommen" (kommen die langzaam aan de tafel waren bevestigd) 73% meer consumeerden dan mensen die uit gewone kommen aten. Gebruikers van bodemloze schalen schatten ook dat ze gemiddeld 140,5 minder calorieën consumeerden dan ze in werkelijkheid deden. Het is geen verrassing dat bedrijven dit inzicht in hun eigen voordeel hebben gebruikt.

cat-video-newGrappige kattenvideo's lijken veel op aspirine. Als je je niet kunt herinneren hoeveel je hebt verbruikt, is het antwoord waarschijnlijk 'te veel'.

Sommige internetequivalenten van bodemloze kommen zijn onze eindeloze Facebook-feeds en de autoplay-functionaliteit van YouTube. In plaats van ons in staat te stellen om na een paar keer scrollen of video eenvoudig af te zien van content, tonen deze platforms ons constant nieuwe content waarin "je misschien geïnteresseerd bent". In combinatie met onze impliciete voorkeur voor verliesaversie, is het geen verrassing dat zovelen van ons onbewust elke dag uren op deze kanalen kunnen doorbrengen, inhoud consumeren die we niet nodig hebben en tegelijkertijd omzetkansen worden voor dienstverleners.

Uw redenen omzetten in hun redenen

Uiteindelijk is het gemeenschappelijke thema achter deze vijf tactieken dat bedrijven vaak proberen uw redenen in hun redenen te veranderen. Misschien bent u gewoon op zoek naar een betaalbaar telefoonabonnement, maar een netwerkprovider kan eenvoudig een aantal onnodige functies bundelen om u te verleiden zich aan te melden voor een duurdere service. Misschien wil je gewoon een buitenlandse vriend online bijhouden, maar sociale mediaplatforms kunnen je op hun site houden (om hun advertenties te consumeren) door je constant statusupdates en foto's te tonen van andere mensen die je kent.

Betekent dit dat we alles wat we online zien moeten wantrouwen? Niet echt. Het lijkt tenslotte een beetje hard om alle vormen van technologie af te zweren (en de gemakken die ze bieden) gewoon omdat sommige bedrijven extra kansen benutten om geld te verdienen.

Dit dient echter wel als een herinnering dat we slimme internetgebruikers moeten zijn - gebruikers die de voordelen van internet waarderen, zich bewust zijn van onze online doelen en op hun hoede zijn voor de valkuilen die wachten als we toestaan ​​dat technologie deze doelen aanpast.

Technologie en agentschap: 5 manieren waarop u online kunt worden gemanipuleerd
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.