Krijg ‘Slimmer elke dag’ met ExpressVPN: hoe u de online oorlog voor uw ogen kunt winnen

[ware_item id=33][/ware_item]

Een illustratie van een brein in een hoofd.


Smarter Every Day is een van de populairste wetenschapskanalen op YouTube. Misschien heb je de maker, Destin Sandlin, al gezien, giftige vissen melken, onder water op wapens schieten of achteruit leren fietsen in een van zijn eindeloos onderhoudende video's. We zijn al jaren fans.

Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat ExpressVPN het nieuwste project van Smarter Every Day sponsort: een driedelige videoserie waarin wordt onderzocht hoe onze aandacht wordt bewapend door kwaadwillende acteurs op sociale media - vechtend tegen wat Destin het 'slagveld van de geest' noemt. ”

Hoe we allemaal het slachtoffer werden van algoritmemanipulatie

De serie volgt Destin terwijl hij diep in de algoritmen duikt die worden gebruikt om inhoud op YouTube, Twitter en Facebook te promoten, en de technieken oplichters en verkeerde informatie die peddlers gebruiken uit elkaar haalt om deze algoritmen te misleiden en sociale media te vervormen. Hij zal ook enkele van de topingenieurs van Silicon Valley interviewen over de tegenmaatregelen die worden gebruikt om dergelijk misleidend gedrag te bestrijden. Het is een verrassend moeilijk spel van kat en muis met ernstige gevolgen voor niet alleen het internet, maar de samenleving als geheel.

In de eerste aflevering van de serie onderzoekt Destin 'gecoördineerd niet-authentiek gedrag' op YouTube en hoe het het algoritme van de site manipuleert om weergaven en dollars te krijgen.

In de tweede aflevering horen we van Twitter-leidinggevenden en andere experts over de wapenwedloop 'platformmanipulatie' op de site. Yoel Roth, hoofd van de site-integriteit van Twitter, onthult voor het eerst de verbluffende statistiek dat 6 tot 7,5 miljoen Twitter-accounts elke week automatisch worden verwijderd in hun niet-aflatende strijd tegen kwaadwillende activiteiten - ongeveer 10 tot 12 per seconde.

Blijf op de hoogte voor de derde en laatste aflevering van de serie, op Facebook. Destin zal de ingenieurs interviewen die belast zijn met het tegengaan van niet-authentiek gedrag op de site, wat zeker verhelderend zal zijn.

Verder dan YouTube, Twitter en Facebook

Als het gaat om geld verdienen met uw gedrag op internet, beperken kwaadwillende derden zich niet tot sociale media. Hier zijn een paar andere algoritmische slagvelden voor uw aandacht die kwetsbaar zijn voor manipulatie:

Amazone

Met behulp van verschillende tactieken, zoals clickfarming, neprecensies en regelrecht omkoping, kunnen oneerlijke verkopers op Amazon de zoekrangschikking van hun producten kunstmatig verhogen. Het resultaat? Schaduwrijke verkopers worden rijk en eerlijke kopers krijgen producten die nep of gewoon inferieur zijn.

Een kleine industrie is opgezet rond deze oneerlijke verkopers, met "marketing" -bedrijven die controle bieden over duizenden nep-Amazon-accounts klaar om nep-zoekopdrachten, aankopen en beoordelingen te bieden. Sommige betaalde medeplichtigen bieden aan lege pakketten te accepteren die naar echte fysieke adressen worden verzonden, alleen om Amazon te overtuigen van hun 'authenticiteit'.

Amazon beweert dat frauduleuze praktijken zoals deze slechts een "kleine fractie" van de totale activiteit op de site vertegenwoordigen, hoewel klachten van misbruik de laatste jaren zijn toegenomen.

Google en andere zoekmachines

De kracht van het algoritme van Google betekent dat het vaak een doelwit van onderzoek is, zelfs van het Amerikaanse Congres. Het lijdt geen twijfel dat een hogere positie in de resultaten van zoekmachines de meningen van gebruikers over belangrijke kwesties sterk kan beïnvloeden. Een onderzoek uit 2015 naar het zoekmachine-manipulatie-effect (SEME) wees uit dat bevooroordeelde zoekmachine-resultaten "onbesliste" kiezers met 20% of meer konden beïnvloeden. Wat nog enger is, is dat gebruikers "zich niet bewust zijn van de manipulatie."

Gezien het vermogen van Google om de geest te vormen, is het geen verrassing dat kwaadwillende acteurs regelmatig proberen algoritme in hun voordeel te spelen. Zoals Brittan Heller, directeur technologie en maatschappij van de Anti-Defamation League, tegen The Guardian zei: “Extremisten proberen al jaren het algoritme van Google te spelen, met wisselend succes. De sleutel is traditioneel verbonden met het beïnvloeden van het algoritme met een groot aantal bevooroordeelde zoektermen. ”

Reddit en Quora

Als de zesde meest bezochte website ter wereld, is de nieuwsaggregator Reddit een potentiële goudmijn voor mensen met een agenda om te pushen. De moderators van Reddit zijn zich hier terdege van bewust en doen er alles aan om hun algoritme te verdedigen tegen gecoördineerde manipulatie. Alle inhoud moet door de gebruiker worden ingediend en alleen de meest authentieke "opgestemde" inhoud zal de felbegeerde voorpagina bereiken.

Deze strikte standaard voor authenticiteit helpt Reddit echter om een ​​belangrijk doelwit te zijn voor oplichters en services die hen ondersteunen. Sommige services verkopen upvotes vanaf 10 voor $ 5,99, tot 200 voor $ 39,99.

Dezelfde service verkoopt ook invloed op Quora, een vraag-en-antwoord community waarvan de gebruikers zich moeten registreren met echte namen. Net als bij Reddit, zullen de vragen en antwoorden op Quora die 'upvoting' naar de top worden gebracht een zeer hoge hoeveelheid verkeer ontvangen, en alle producten of diensten die hieraan zijn gekoppeld, zullen waarschijnlijk een grote boost in omzet krijgen.

Slimmer, sterker en veiliger elke dag

Het probleem van gecoördineerd niet-authentiek gedrag dat wordt gebruikt voor manipulatie, verkeerde informatie of andere kwaadaardige doeleinden, is een uitdaging die we allemaal samen moeten aanpakken. Hoewel platforms van Facebook tot Google duidelijk een grote rol spelen, hebben wij allemaal als gebruikers van deze platforms er ook een. Met deze serie hopen we dat we door een beter begrip van dit probleem te ontwikkelen, allemaal beter kunnen worden in het herkennen en bestrijden van slechte actoren online.

ExpressVPN is altijd toegewijd geweest aan het machtigen van internetgebruikers: hen weer de controle over hun digitale leven geven, zowel via onze producten als door het publiek op de hoogte te houden van belangrijke online privacy- en beveiligingskwesties. We zijn verheugd dat deze samenwerking met Smarter Every Day nog meer mensen helpt machtigen dan we alleen kunnen bereiken.

Krijg ‘Slimmer elke dag’ met ExpressVPN: hoe u de online oorlog voor uw ogen kunt winnen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.