Hoe volledig online te verdwijnen in 4 eenvoudige stappen

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe volledig online te verdwijnen in 4 eenvoudige stappen


Zonder bescherming worden we snel online transparant. Wetshandhavingsinstanties, bedrijven, adverteerders en zelfs onze collega's kunnen elke stap zien die we online zetten.

Gelukkig vereist de overgang van volledig transparant naar perfect onzichtbaar slechts een paar eenvoudige stappen. Ja, het kost moeite en af ​​en toe een offer, maar niet de vaardigheden van een krachtige computerwizard.

mobile-free-living

Stap 1: Verlaat uw mobiele telefoon

De meest intrusieve tracking die we ervaren is ongetwijfeld door de constante verbinding van onze mobiele apparaten.

  • Telefoonaanbieders kunnen alles met een SIM tot op enkele meters lokaliseren
  • Wanneer een mobiel apparaat inlogt op het telefoonnetwerk, identificeert het zichzelf met zowel het serienummer van het instrument zelf als de simkaart

De gegevens die met uw telefoon worden verzameld, worden routinematig beschikbaar gesteld aan overheden. Hacksyndicaten kunnen ook toegang krijgen via corrupte werknemers of vergeten achterdeuren.

Het verwijderen van de SIM-kaart is mogelijk niet voldoende als u volledig wilt verdwijnen. Uw telefoon kan nog steeds zonder uw medeweten verbinding maken met een netwerk (bijvoorbeeld als u een noodoproep moet doen).

Een goede vervanging voor een mobiele telefoon is een tablet zonder SIM-kaarthouder, zoals een iPad. Een iPod touch is ook een uitstekende vervanger.

Zorg ervoor dat het besturingssysteem van uw apparaat het MAC-adres willekeurig maakt, zodat u niet kunt worden geïdentificeerd door de Wi-Fi-netwerken die u gebruikt (zoals iOS doet).

Het vinden van een geschikt mobiel apparaat is weliswaar moeilijk. Veel handsets vereisen accounts bij Google of Apple, ontvangen geen regelmatige updates of voeren geen kritische software uit, zoals Tor.

versleutelde emails

Stap 2: E-mail en sociale media verlaten

Dit is moeilijk, niet omdat het technische vaardigheden vereist, maar omdat je mensen achterlaat die je niet volgen in de anonieme duisternis die schuilgaat achter de blitse advertentie-gevulde wereld van sociale media-giganten met risicokapitaal.

Zonder een telefoonnummer kunt u zich niet aanmelden voor veel services. Zelfs achter lagen van anonimiteitsnetwerken controleren sociale media-accounts elke klik en opmerking, waardoor ze veel macht over u hebben.

Volledig leven zonder een e-mailaccount of een telefoonnummer kan onmogelijk zijn. U kunt overwegen uw eigen e-mailserver te gebruiken, hoewel dit op een veilige manier lastig is.

Om uw anonimiteit te behouden en het gebruik van e-mail te behouden, zoekt u een betaalde provider die Bitcoin accepteert en verbindingen via het Tor-netwerk tolereert, idealiter via een .onion-adres.

Mogelijk kunt u ook een leverancier vinden die een anoniem telefoonnummer voor Bitcoin-gebruik aanbiedt. Dit kan handig zijn voor sociale media of chataccounts die u wilt onderhouden.

Kies voor communicatienetwerken die federatief of gedecentraliseerd zijn en waarvoor geen e-mailadressen of telefoonnummers nodig zijn. Grote voorbeelden hiervan zijn Jabber (met off-the-record encryptie) en het op Bitcoin geïnspireerde Bitmessage-netwerk (nog in bèta).

tor-browser-vpn

Stap 3: Versleutel alles en route door Tor

Tor is een traag en vervelend maar een zeer efficiënt anonimiteitsnetwerk. Het is niet perfect, maar komt het dichtst in de buurt om jou en je contacten voor elkaar te verbergen.

Naast het gebruik van Tor, moet u al uw communicatie coderen. Wissel niet-versleutelde e-mails, chats of bewaar geen niet-versleutelde gegevens online uit.

Als u op internet wilt surfen, gebruikt u de Tor-browser, idealiter in een besturingssysteem zoals TAILS.

Uiteindelijk zul je sites tegenkomen die geen inhoud tonen tenzij je je aanmeldt of teruggaat naar je normale browser - een duidelijk teken dat je deze website moet vermijden.

anoniem-betaling

Stap 4: gebruik alleen Bitcoin en contant

U wordt niet alleen gevolgd wanneer u uw eigen apparaten of accounts gebruikt, maar ook telkens wanneer u een elektronische aankoop doet.

Betalen met een bankpas of PayPal zal u identificeren en lokaliseren. Het is waarschijnlijk het beste om uw bankrekening en alle kaarten volledig te sluiten.

Leer anoniem Bitcoin te gebruiken

Bonusstap: gebruik een VPN

Tor is een veel gebruikte software en houdt miljoenen mensen veilig. Het wordt echter door veel regeringen en ISP's nog steeds met argwaan bekeken.

Om uw activiteit op Tor te verbergen, met behoud van de anonimiteitsfuncties, vermomt u uw eigen internetverkeer door VPN-software rechtstreeks op uw router te installeren.

Met een VPN ziet uw ISP niet dat u Tor gebruikt of zelfs met welke Tor-knooppunten u verbinding maakt. Ze zien alleen het IP-adres van uw VPN-server en een verbinding die lijkt op een gewone gecodeerde browsersessie.

Hoe volledig online te verdwijnen in 4 eenvoudige stappen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.