Hoe technologie het onderwijs beïnvloedt

[ware_item id=33][/ware_item]

Een illustratie van de pet van een afgestudeerde.


Technologie in onderwijssystemen brengt een aantal belangrijke obstakels met zich mee, maar biedt, net als bij eerdere technologieën, ook enkele kansen die wij onverstandig zouden zijn om te weigeren.

Voor het grootste deel zijn moderne klaslokalen weinig veranderd sinds onderwijs over de hele wereld verplicht werd in de tweede helft van de 19e eeuw.

Een leraar staat bij een schoolbord aan de voorkant en gebruikt krijt om gedachten, datums en formules te schetsen, terwijl de studenten aan tafels naar voren zitten. Sommige technologie, zoals de tv en de overheadprojector, hebben invloed gehad op de manier waarop studenten les krijgen, maar er is weinig fundamenteel veranderd in de klas.

Naarmate de technologie vordert, wordt er steeds meer druk uitgeoefend op leraren en scholen om deze over te nemen. We kijken naar enkele uitdagingen en kansen.

De beschikbaarheid van leraren

Vóór internet was het voor leraren meestal onaanvaardbaar om hun persoonlijke gegevens te verstrekken. Tegenwoordig kunnen studenten en hun ouders leraren de klok rond bereiken via chat of e-mail.

Dit systeem is geweldig voor studenten die advies of begeleiding nodig hebben, maar betekent ook dat studenten misschien niet zo hard proberen om zelf antwoorden en oplossingen te vinden. Met te veel studenten per docent legt het ook een grote druk op het personeel, waardoor ze moeten werken en de klok rond beschikbaar moeten zijn.

Scholen kunnen proberen hun leraren te beschermen door de communicatie te beperken tot Reddit-achtige portals, waar de antwoorden van studenten beschikbaar zijn voor anderen om te zien en te reageren. Studenten kunnen dan worden aangemoedigd om onderling problemen zelf op te lossen, waarbij leraren slechts in zeldzame gevallen tussenkomen.

Leren met computers is duur

Informatica wordt in toenemende mate onderwezen naast natuurkunde, biologie of scheikunde. En, net als deze andere wetenschappen, is speciale apparatuur nodig om studenten te instrueren. Net zoals chemie een gespecialiseerd laboratorium vereist, hebben cursussen informatica ook computerapparatuur nodig die onbetaalbaar kan zijn.

Naast het leren programmeren op school, zijn computers ook een instructiemedium. Ze kunnen interactieve media-inhoud, quizzen hosten of studenten helpen elk denkbaar onderwerp te onderzoeken.

Met een computer en een internetverbinding is alle kennis van de mensheid slechts een paar klikken verwijderd. Weten hoe een computer te gebruiken, op internet te navigeren en informatie op te halen, moet een vaardigheid zijn die elke student kan beheersen.

Maar weinig scholen kunnen het zich veroorloven om een ​​computer in de handen van elke student te leggen, en het is niet veilig om aan te nemen dat elke student thuis toegang heeft tot een computer, of dat de financiële situatie van hun gezin hen toestaat er een te verwerven.

Met automatische tests kunnen leraren grotere klassen volgen

Examens en tests maken voor velen een school tot een school. Ze creëren veel werk voor de docent, die materiaal aan de klas moet beoordelen, beoordelen en uiteindelijk uitleggen. Hoe groter de klas, hoe meer werk voor de leraar.

Technologie stelt leerkrachten in staat om geautomatiseerde tests uit te voeren die het werk van een leerling onmiddellijk beoordelen en een overzicht bieden over welke onderwerpen uitgebreid moeten worden beoordeeld. De tests kunnen de docent ook vertellen welke studenten mogelijk extra aandacht nodig hebben en die mogelijk meer moeten worden aangevochten.

Het is zelfs mogelijk om je een AI voor te stellen die studenten dynamisch zal ondervragen over waar zwakke punten of sterke punten liggen, om hen te dwingen harder te studeren.

Huiswerk moet beter zijn

Computers thuis hebben de manier waarop huiswerk wordt gebruikt om de kennis van studenten te testen drastisch veranderd.

Hoewel de kosten ervoor zorgen dat we nog steeds veraf zijn van een tijd waarin alle studenten toegang hebben tot een computer, hebben de meeste scholen er minstens één voor gedeeld gebruik. Deze toegenomen beschikbaarheid van computers maakt verder onderzoek relatief eenvoudig, terwijl het tegelijkertijd voor studenten mogelijk wordt gemaakt om vals te spelen of oefeningen over te slaan. Huiswerk moet meer dan ooit een beroep doen op creativiteit en vereist dat origineel werk zinvol is.

Technologische problemen zullen alleen maar sneller worden

Computers en internet zijn enorm nuttig om kennis te verwerven en te verspreiden. Ze maken fysieke ruimte zinloos en kunnen helpen kennis te visualiseren op een manier die boeken niet kunnen.

Maar ze vormen wel degelijk een uitdaging voor leraren en studieprogramma's, die in veel gevallen meer tijd per student moeten doorbrengen dan anders.

Maar met een robuuste strategie en slim vooruit denken, kunnen scholen en leraren technologie gebruiken op een manier die onze volgende generatie helpt de slimste ooit te worden.

Hoe technologie het onderwijs beïnvloedt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.