Hoe de EU het leven voor Netflix moeilijker maakte

[ware_item id=33][/ware_item]

europa maakt het leven moeilijker voor netflixHet leven kan zwaar zijn als je een internationale streaming-sensatie bent.


Netflix maakte eerder dit jaar furore toen het streamingdiensten in nog eens 130 landen aankondigde. Plots kon een heel nieuw publiek genieten van de snode daden van Frank Underwood op House of Cards en begrijpen waarom inwoners van Washington D.C. zo opgejaagd werden door een metroadvertentie die een “duw in de goede richting” promootte.

Betreed de Europese Unie. Eind mei heeft de Europese Commissie, de belangrijkste toezichthouder van de EU, aanbevolen dat on-demand- en videostreamingdiensten verplicht zijn om 20% van hun catalogi te reserveren voor Europese inhoud. De verhuizing zou lokale kunst en amusement moeten ondersteunen.

Netflix was niet blij met het nieuws. Een woordvoerder zei dat, hoewel het bedrijf "de doelstelling van de Commissie om de Europese productie te laten floreren, waardeert, ... de voorgestelde maatregelen dit niet echt zullen bereiken."

Critici hebben aan beide kanten van het debat gewogen met verheven gepraat over protectionisme en vrijhandel, maar toch lijkt niemand een belangrijke vraag te beantwoorden: zal dit veranderen hoe ik Netflix en chill?

Wees niet bang, fans van bank knuffelen en Orange Is the New Black. Hieronder vindt u een inleiding over het nieuwe voorstel en wat het voor u betekent.

Wie zit er achter de EU-opgelegde inhoudsverordening?

Vertegenwoordigers uit verschillende Europese landen steunden de maatregel. De Spaanse en Franse regeringen waren echter de belangrijkste lobbyisten. Beide landen hebben geklaagd over de sluipende invloed van de Engelse taal op hun cultuur en kunst.

De klachten zijn niets nieuws. In 1993 namen Frankrijk en Spanje allebei protectionistische maatregelen om de lokale entertainmentindustrie tegen Amerikaanse media te stimuleren. Frankrijk verplichtte radiostations om 40% van hun zendtijd aan Franse liedjes te wijden, terwijl Spanje beperkingen oplegde aan de projectie van Amerikaanse films. Zij voerden aan dat dergelijke wetten de enige manier waren om de Europese culturele identiteit te behouden

Nu mensen hun mediaconsumptie van de bioscoop naar het computerscherm verplaatsen, lijkt het erop dat Europa denkt dat nieuwe regelgeving op zijn plaats is. De verhuizing is ook in lijn met andere EU-besluiten die internetbedrijven dwingen om te veranderen welke inhoud wordt weergegeven in Europa, zoals de beroemde 'recht om te worden vergeten'-zaak.

Alle online streamingdiensten waarop de EU-verordening van toepassing is

Alle video-on-demand-services blijven binnen het quotum, wat betekent dat Netflix wordt vergezeld door rivalen Amazon en Apple iTunes. En hoewel ze alle drie op dit moment de benchmark van 20% overtreffen, zijn er ook vage maatregelen die de bedrijven verplichten om financiële bijdragen te leveren aan de Europese film- en tv-productie.

Netflix verwijst naar de Europese projecten die het al heeft als bewijs dat er geen regelgeving nodig is. Marseille, een Franstalige serie die de zaadlozer kant van de titelstad volgt, begon dit voorjaar te streamen en The Crown, een ingrijpend drama over koningin Elizabeth II, zal dit najaar worden uitgebracht. Netflix zegt dat het ook Italiaanse, Spaanse en Duitse producties in de maak heeft.

Andere critici van de verordening zeggen dat de markt - dat wil zeggen. u bent degene die moet beslissen wat er wordt gestreamd, en niet bureaucraten in Brussel. Ze wijzen er ook op dat minder succesvolle streamingbedrijven waarschijnlijk gewoon veel goedkope inhoud van lage kwaliteit zullen kopen om aan dat quotum te voldoen. Als dat zo is, kan dat een voorstel ondermijnen dat verondersteld wordt het beste uit de Europese culturele productie te halen.

Zal de EU mijn Netflix Happy Time beïnvloeden?

Het hangt ervan af waar je je Netflix kijkt. Momenteel biedt Netflix verschillende inhoudsbibliotheken aan in verschillende landen. Dat betekent dat wanneer je met Netflix reist, je misschien iets tegenkomt dat je niet zou zien in je thuisland. In dit geval zijn waarschijnlijk alleen Europese Netflix-abonnees getroffen.

Op dit moment bereikt Netflix nauwelijks de vereiste 20% Europese contentbenchmark. Het voorstel kan echter van invloed zijn op hoe het in de toekomst inhoud toevoegt. Kortom, voor elke vier uur niet-lokale inhoud die Netflix Europese klanten aanbiedt, zullen ze worden gedwongen een extra uur Europese inhoud toe te voegen. En hoewel ze oude inhoud kunnen verminderen om de vereiste verhouding te behouden, zou dat ervoor zorgen dat Europese consumenten verliezen.

Wat vind je van het idee van de EU - geïntrigeerd? Verward? Geërgerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Uitgelichte afbeelding: Dmyrto_Z / Deposit Photos

Hoe de EU het leven voor Netflix moeilijker maakte
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.