Het Snowden-effect: 4 dingen die we hebben geleerd sinds de privacy-zeepbel explodeerde

[ware_item id=33][/ware_item]

Het Snowden-effect: 4 dingen die we hebben geleerd sinds de privacy-zeepbel explodeerde


Het Snowden-effect (zelfstandig naamwoord): wereldwijd bewustzijn vergroten voor privacy- en beveiligingsrechten

In 2013 lekte NSA-aannemer Edward Snowden zeer geheime documenten die aantoonden hoe regeringen over de hele wereld massale surveillance uitvoeren. Kleine, intieme details werden vastgelegd in nauwgezette details.

De kwestie van privacy werd meteen een verhit onderwerp. Technische bedrijven werkten koortsachtig om hun apparaten te coderen, terwijl regeringen mensen probeerden te verzekeren dat al hun spionage in het beste belang was gedaan.

We hebben de afgelopen jaren een verandering gezien in de manier waarop overheden gegevens verzamelen, maar het probleem blijft hetzelfde: Is privacy de prijs die u betaalt voor vrijheid?

Dit is wat we de afgelopen jaren hebben geleerd.

1. Privacy wordt een luxe

Hoewel je je er misschien niet van bewust bent, is je 'recht' op privacy niet langer een recht. We zijn allemaal schuldig aan het verhandelen van sommige aspecten van onze privacy voor het gemak - de sociale mediasites die we gebruiken, de mogelijkheid om foto's automatisch te taggen op basis van onze locatie, of zelfs de formulieren voor automatisch aanvullen op bepaalde sites zijn allemaal privacyrisico's die we graag nemen. Velen van ons doen dit echter ten koste van onze persoonlijke veiligheid.

Een onderzoek uit 2014 getiteld The Future of Privacy vond:

“Privacy is een archaïsche term voor het online plaatsen van informatie. Individuen zijn bereid privacy op te geven om redenen van gemak, snelheid en gemak ... Als er iets is, zal het volgen van de consument toenemen en bijna alle gegevens die online worden ingevoerd, worden beschouwd als 'fair game' voor analyse en het produceren van 'user-driven' advertenties.”

Telkens wanneer we door de Servicevoorwaarden van een app vegen zonder de gevolgen te lezen, offeren we onze privacy op.

Het is een gladde helling en de meesten van ons glijden onbewust.

2. Mensen hebben de NSA nog steeds echt lief of haten ze echt

obama-aandeel-alles-plannenVia een geweldige internetdenizen

In een recente Pew-studie is gekeken naar het standpunt van mensen over privacy gedurende een periode van tweeëneenhalf jaar. Wat we hebben geleerd, is dat een overweldigende 91 procent van de ondervraagde volwassenen het erover eens is dat het verzamelen van massale gegevens uit de hand loopt. Helaas, als het gaat om de NSA zelf, is het gevoel niet wederzijds; slechts 52 procent zei dat ze "erg bezorgd" zijn over overheidstoezicht, en 46 procent zei dat ze zich helemaal geen zorgen maakten.

Onwetendheid is gelukzaligheid, maar het is ook gevaarlijk. Dat brengt ons bij ons derde punt:

3. De toekomst begint minder op de Jetsons te lijken en meer op een minderheidsrapport

Veel technische experts voorspellen dat slechts een handvol mensen zowel de energie als de middelen zullen hebben om zichzelf te beschermen tegen de groeiende trend van gegevensbewaking in de komende jaren.

Schandalen met slimme thermostaten die je dagelijkse gewoontes bijhouden, speelgoed waarmee de gesprekken van je kind worden opgenomen en tv's die je kijkgewoonten naar onbekende derde partijen sturen, komen steeds vaker voor.. Graaf een beetje dieper en dingen beginnen echt harig te worden.

Helaas blijft de overheid koppig in haar poging om deze groeiende bedreiging van de privacy in te perken. Als het gaat om de meeste slimme apparaten van tegenwoordig, lijkt de consument een keuze te hebben: accepteer het product in al zijn privacy-invasieve glorie of koop helemaal niets.

Wat voor een keuze is dat?

4. We beginnen een zee-verandering te zien in zowel onze regeringen als onze technische industrieën

Gelukkig is het niet allemaal ondergang en somberheid. Sinds de methoden van de NSA aan het licht zijn gebracht, hebben voorstanders van privacy in zowel de publieke als de private sector dat gedaan werkte onvermoeibaar om deze fouten recht te zetten. Apple is begonnen met het installeren van end-to-end-codering op hun apparaten; Google heeft campagne gevoerd om van TLS-codering de standaard te maken voor zowel websites als e-mail; en de Patriot Act, die bijna unaniem werd goedgekeurd, werd eind 2015 ongrondwettelijk verklaard.

Zelfs Snowden zelf is optimistisch, hoewel hij gelooft dat ons recht op privacy nog steeds wordt bedreigd. In een juni-editie van New York Times schrijft hij:

“De machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. We zijn getuige van de opkomst van een generatie na de terreur, een die een wereldbeeld verwerpt dat wordt gedefinieerd door een enkelvoudige tragedie. Voor het eerst sinds de aanslagen van 11 september 2001 zien we de contouren van een politiek die zich afkeert van reactie en angst voor veerkracht en rede. Bij elke overwinning van de rechtbank, bij elke wetswijziging, tonen we aan dat feiten overtuigender zijn dan angst. Als samenleving herontdekken we dat de waarde van een recht niet ligt in wat het verbergt, maar in wat het beschermt. '

Naarmate meer mensen zich bewust worden van hoe hun overheid gegevens verzamelt, ontstaat er een mogelijkheid om deze te veranderen.

Als u zich nog steeds buiten het privacyscherm bevindt, doe dan een bewuste poging om uw privégegevens te beschermen. Lees de servicevoorwaarden, wees meer bewust van wat u online deelt, werk uw privacy-instellingen bij op uw sociale media-accounts en neem uw privacy terug door ExpressVPN te installeren op al uw apparaten met internettoegang.

Hoofdafbeelding: Onsemeliot (Der Wizzleblower Edward Snowden als beliebig verlustrei skalierbares Vekorportrait.) [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Het Snowden-effect: 4 dingen die we hebben geleerd sinds de privacy-zeepbel explodeerde
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.