Gebruik een VPN en bespaar tot 50% op autoverhuur. Werkelijk!

[ware_item id=33][/ware_item]

Een vrolijke kerel geeft een duim omhoog uit een autoraam.


Frequent flyer? U kunt ExpressVPN ook gebruiken om goedkopere vliegtickets te vinden!

Bij het online boeken van auto's doen sommige autoverhuurbedrijven en prijsvergelijkingssites wat economen ‘prijsdiscriminatie’ noemen op basis van uw locatie. Prijsdiscriminatie betekent in feite het aanbieden van verschillende prijzen aan gebruikers uit verschillende landen om de omzet te maximaliseren.

Omdat de meeste klanten meestal alleen naar prijzen in hun land van verblijf zoeken, kunnen ze gemakkelijk worden uitgebuit. Mensen uit landen waar autobezit een luxe is, kunnen bijvoorbeeld bereid zijn om een ​​hogere prijs te betalen voor hun huur dan iemand die een auto als een basisbehoefte ziet.

Gelukkig maken we het u gemakkelijk om snel tussen verschillende locaties te schakelen en de verhuurbedrijven te slim af te zijn door de beste prijzen online te vinden.

Hoe de laagst mogelijke tarieven te vinden

Het omzeilen van dure tarieven en het vinden van de goedkoopste huurprijs is eenvoudig als u weet hoe het moet.

Uw kilometerstand kan variëren wanneer u deze specifieke truc gebruikt, maar laten we omwille van experimenten aannemen dat we op zoek zijn naar huurauto's in Los Angeles, Wenen en Melbourne. Laten we ook aannemen dat de datums die we willen huren zeven dagen vóór en na 1 december 2015 zijn.

Dit is wat we deden:

 • We hebben verbinding gemaakt met ExpressVPN-servers op zeven verschillende locaties.
 • We hebben met Google Chrome in incognitomodus enkele autoverhuursites doorzocht, zoals Rentalcars, Sixt en Hertz.
 • We hebben Chrome na elk bezoek gesloten en opnieuw geopend, waarbij alle cookies in het proces werden verwijderd.

Hieronder staan ​​de prijzen die we hebben gevonden. (Let op: alle prijzen worden weergegeven in USD.)

LAX-rental-car-testen

Conclusie: Amerikanen krijgen duidelijk de goedkoopste aanbiedingen voor autoverhuur in Los Angeles. Maak verbinding met een van onze Amerikaanse servers en ontdek het zelf!

Wenen - rental-car-testen

Conclusie: Prijzen vergelijken met verschillende IP's is het waard. Terwijl de lokale bevolking opnieuw een lagere prijs krijgt aangeboden, kan een verbinding met een Amerikaanse server u geld besparen als u bij Sixt wilt huren.

Melbourne-rental-car-testen

Conclusie: Wat is er met Hertz aan de hand? Ze rekenen bijna zeven keer zoveel voor hun klanten in Egypte. Dit is een geweldig voorbeeld van geautomatiseerde prijsdiscriminatie die fout is gegaan.

Zoals u ziet, is het de moeite waard om een ​​VPN te gebruiken om te controleren op verschillende huurprijzen. Wees voorzichtig met belastingen en verzekeringen, omdat sommige sites ze ook voor elk land anders citeren!

Reistips voor de Thrifty Globetrotter

Hier zijn een paar tips om afscheid te nemen:

 1. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als u uw huurauto terugbrengt naar een andere locatie dan waar u deze heeft opgehaald.
 2. Belastingen zijn mogelijk niet inbegrepen in uw oorspronkelijke offerte.
 3. U kunt bij een bedrijf een goedkoper basistarief krijgen, maar met alle extra kosten kunt u uiteindelijk meer betalen dan bij een ander bedrijf.
 4. Bepaalde extra's zoals een GPS-apparaat of een kinderzitje zijn meestal vrij duur, dus u kunt zelf meenemen.
 5. De ophaallocatie is belangrijk als het gaat om het verlagen van uw kosten. Kijk of het openbaar vervoer beschikbaar is, of dat het verhuurbedrijf een pendeldienst aanbiedt naar waar je heen moet.
 6. Als u jonger bent dan 30, controleer dan of er geen extra verzekeringskosten in uw prijs zijn vermeld.
 7. Afhankelijk van of u al een verzekering hebt en welke creditcard u gebruikt, is het mogelijk dat u geen extra dekking hoeft te kopen wanneer u huurt. Het is het beste om dit vóór uw reis bij uw verzekeringsmaatschappij te controleren.
 8. Zorg ervoor dat u elke minuut een gedetailleerd logboek bijhoudt, inclusief de staat van het reservewiel, eventuele krassen, fouten en / of slijtageplekken voordat u wegrijdt.
 9. Het is meestal niet de moeite waard om vooraf te betalen voor brandstof, maar zorg ervoor dat de tank vol is wanneer u terugkeert.
 10. Lees altijd de algemene voorwaarden, vooral als u in een ander land huurt.

We hopen dat u deze handleiding nuttig vond. Veilige (en goedkope) reizen van ExpressVPN!

Uitgelichte afbeelding: pathdoc / Dollar Photo Club

Gebruik een VPN en bespaar tot 50% op autoverhuur. Werkelijk!
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.