FBI’s plan om de vooruitgang in hackkracht uit te breiden, ondanks de angst voor privacy

[ware_item id=33][/ware_item]

fbi-hacking


Afgelopen maandag heeft de adviescommissie voor strafrechtelijke sancties een regelwijziging goedgekeurd die de bevoegdheid van de FBI zal uitbreiden om hacktechnieken te gebruiken om toegang te krijgen tot elektronische gegevens.

De commissie oordeelde 11 tegen 1 voor een wijziging van een oude federale regel - artikel 41 - waardoor rechters meer speelruimte krijgen bij het goedkeuren van huiszoekingsbevelen voor elektronische gegevens, zo meldt het National Journal.

Vóór de wijziging konden rechters alleen een huiszoekingsbevel goedkeuren voor materiaal dat in hun eigen gerechtelijk arrondissement woonde. Nu kunnen de rechtbanken echter huiszoekingsbevelen toekennen voor gegevens die zich elders bevinden.

De federale overheid zegt dat de wijziging van Regel 41 een essentiële upgrade is van een verouderde regel die deze in de 21ste eeuw zal brengen.

Het Federal Bureau of Investigation zal, zo zegt het, profiteren van de verhoogde autoriteit die gemakkelijker toegang tot netwerken mogelijk maakt die het vervolgens kan volgen via volgsoftware. Dit stelt het agentschap in staat om criminelen beter te volgen die bedreven zijn in het gebruik van technologie om hun sporen af ​​te leggen.

Een aantal organisaties, waaronder burgerrechten en burgerlijke vrijheden, hebben zich uitgesproken tegen de regelwijziging en zeiden dat het amendement veel verder ging dan een kleine aanpassing en in feite een grote verandering was die een conflict met het vierde amendement en de bescherming ervan kon vertegenwoordigen overdraagt ​​aan Amerikaanse burgers tegen onredelijk zoeken en inbeslagnames.

Organisaties, zoals de American Civil Liberties Union (ACLU), beweerden ook dat de regelwijziging in ieder geval in theorie de FBI de mogelijkheid zou kunnen bieden om zich tegelijkertijd op meerdere computers te richten, mogelijk inclusief miljoenen van gebruikers die niet betrokken zijn bij een misdrijf.

Zoekgigant Google voegde vorige maand ook zijn macht toe aan het argument en zei dat het "een aantal monumentale en zeer complexe constitutionele, juridische en geopolitieke problemen oproept die aan het Congres moeten worden overgelaten om te beslissen".

Richard Salgado, directeur van Google voor wetshandhaving en informatiebeveiliging, zei dat de formulering van het amendement te vaag was, waardoor de overheid mogelijk "externe toegang" kon gebruiken om elektronische gegevens te zoeken en in beslag te nemen of te kopiëren, en voegde eraan toe dat de bijzonderheden van hoe en wat kunnen gezocht werden ontbraken in de tekst:

"De term" externe toegang "is niet gedefinieerd. Voorbeeldzoekbevelen die door de DOJ aan de commissie zijn voorgelegd, geven aan dat "externe toegang" netwerkonderzoekstechnieken of NIT's kan omvatten, waaronder bijvoorbeeld de installatie van software op een doelapparaat om bepaalde informatie uit de rechtshandhaving te extraheren en beschikbaar te stellen het apparaat, inclusief IP-adres, MAC-adres en andere identificerende informatie. "

Salgado suggereerde ook dat de term "toegang op afstand" leek te impliceren dat de overheid in feite elke faciliteit kon hacken, waar dan ook, en dat de formulering rond botnets - die miljoenen computers tegelijk kan infecteren - zou kunnen betekenen dat het amendement effectief werd geopend toegang tot al die machines tot de FBI.

Het ministerie van Justitie, zoals te verwachten, is er echter allemaal voorstander van. In december 2014 heeft plaatsvervangend assistent-procureur-generaal van de Criminal Division in de DOJ, David Bitkower, in een memo opgemerkt dat:

"De voorgestelde wijziging zou ervoor zorgen dat een rechtbank bevoegd is om een ​​huiszoekingsbevel uit te vaardigen in twee categorieën onderzoeken met moderne internetcriminaliteit: zaken met botnets en zaken met anonimiseringstechnieken op internet".

Bitkower gebruikte de memo om verdere verduidelijking toe te voegen, waarin werd uitgelegd hoe het voorstel het zoekproces alleen zou vereenvoudigen zonder een extra autoriteit toe te voegen die nog niet is toegestaan ​​onder bestaande wetgeving. Bitkower wilde ook benadrukken hoe gerechtelijk toezicht zou blijven, waarbij rechters geval per geval een beslissing nemen.

Privacygroepen zullen echter blijven vechten tegen de wijziging van de regels, die het voorwerp is van een evaluatie door het Permanent Comité voor de praktijk en procedures, waarschijnlijk in juni, en door de gerechtelijke conferentie in september.

American Civil Liberties Union-advocaat American Civil Liberties Union gaf een verklaring af waarin hij zei:

"Hoewel gepresenteerd als een kleine procedurele update, dreigt het voorstel het vermogen van de overheid om malware en zogenaamde 'zero-day exploits' te gebruiken uit te breiden zonder de noodzakelijke beschermingen op te leggen. Het huidige voorstel slaagt er niet in het juiste evenwicht te vinden tussen het beschermen van privacy en internetbeveiliging en het toestaan ​​van de overheid om misdaden te onderzoeken. "

Uitgelichte afbeelding: J. Jones / ExpressVPN

FBI's plan om de vooruitgang in hackkracht uit te breiden, ondanks de angst voor privacy
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.