Dit congreslid wil van Taiwan een blockchain-eiland maken. We vroegen hem hoe.

[ware_item id=33][/ware_item]

Een profielfoto van de Taiwanese wetgever Jason Hsu.


Het is meer dan tien jaar geleden sinds de geboorte van Bitcoin, en hoewel veel cryptocurrencies zijn gekomen en gegaan, is de technologie eronder, blockchain, veerkrachtig gebleken tegen de rages en mislukte ICO's.

Eén wetgever in Taiwan wil blockchain-technologie op nationale schaal integreren en het hele land ertoe bewegen om blockchain-technologie te gebruiken voor meer dan alleen cryptocurrencies.

Jason Hsu, door Vitalik Buterin van Ethereum het "crypto-congreslid" genoemd, is een ondernemer die wetgever is geworden in Taiwan en van het eiland een toevluchtsoord wil maken voor mensen die werken aan verschillende toepassingen van blockchain-technologie.

We vroegen hem hoe hij van plan is om dat precies te doen.

U was ondernemer voordat u lid werd van het parlement: waarom bent u wetgever geworden??

Voordat ik lid van het parlement werd, was ik een technologie-ondernemer. Ik wilde de kloof tussen technologie en overheidsbeleid overbruggen en juridische belemmeringen voor technologische innovatie in Taiwan wegnemen, dus werd ik in 2016 wetgever. Sindsdien heb ik wetgeving ontwikkeld en ingevoerd van cybersecurity en autonoom voertuigbeheer tot AI-leiderschap en de creatie van zandbakken.

Wauw! Dat is veel om te dekken. Kunt u ons meer vertellen over de sandbox-wetgeving die u heeft ingevoerd??

Toen China in september 2017 ICO's verbood, realiseerde ik me dat Taiwan deze kans kon benutten om vriendelijke wetgeving in te voeren om blockchain en financiële technologie te voeden en cultiveren en meer startups naar Taiwan te halen.

Er is tegenwoordig zoveel technologische verstoring die van invloed is op de manier waarop ons dagelijks leven werkt, en de wet zou dat moeten weerspiegelen en dienovereenkomstig moeten worden bijgewerkt. We hebben daarom een ​​omgeving nodig waarin nieuwe ideeën kunnen worden getest en kunnen worden opgenomen in het huidige bestaande systeem.

We hebben de sandbox in de financiële sector gelanceerd om twee dingen aan te moedigen: de kansen die de Taiwanese startups op het gebied van financiële technologie te wachten staan ​​en ervoor zorgen dat deze startups oplossingen op wereldschaal kunnen creëren en technologieën kunnen ontwikkelen die door meer en meer mensen kunnen worden gebruikt.

Ik geloof echt dat we in de snel veranderende omgeving van vandaag sandboxen op meer gebieden nodig hebben, zoals een sandbox voor medische technologie, zodat we nieuwe medische apparaten kunnen testen die digitale gezondheid integreren.

Dat is logisch. Krijgen ze bij de invoering van deze voorschriften veel steun in het parlement? Hoe gemakkelijk is het om dergelijke wetgeving aan te nemen?

De manier waarop het werkt in Taiwan is dat de Executive Yuan een eigen versie van de wetgeving kan voorstellen, maar wetgevers kunnen ook wetgeving voorstellen en opstellen, dus normaal gesproken hebben we verschillende versies om te vergelijken en een compromis over te sluiten. Onze Executive Branch is nog steeds vrij conservatief, dus ik moet zeggen dat we een gedeelde richting hebben, maar hoe er te komen en hoe snel is anders.

Ik wil kansen creëren voor jonge mensen, dus voor mij gaat het veel minder om mijn collega's in het Congres te overtuigen, maar meer om startups te krijgen om mijn voorstellen te ondersteunen. Wanneer ik het nodig heb, creëert de startup-ondersteuning veel druk voor de gevestigde exploitanten en ambtenaren om te reageren.

Ik heb ook vaart gekregen in samenwerking met het ministerie van Financiën en het Financieel Toezichtcomité voor blockchain- en cryptocurrency-wetgeving. Samen hebben we een parlementaire commissie voor blockchain gebouwd, dus we hebben cross-party wetgevers aan boord die op twee partijen samenwerken om samen kader te creëren.

Het klinkt alsof er veel mensen zijn om te lobbyen. Is er veel scepsis over blockchain in Taiwan?

Ik denk dat mensen hoe dan ook sceptisch zullen zijn - toen het internet voor het eerst uitkwam, zeiden mensen dat het oplichterij was. Als wetgever is het mijn taak om een ​​eerlijke regelgeving te creëren waarin innovatie kan worden aangemoedigd en de rechten van de consument worden beschermd. De wet moet worden opgesteld op een manier die zowel de grenzen aanpakt, maar ook binnen redelijke grenzen om een ​​zeer vlakke concurrentiehorizon te creëren.

Klinkt als een evenwichtsoefening. Wat maakt Taiwan uniek in het ontwikkelen en adopteren van blockchain?

Het talent van Taiwan! De meeste landen proberen nog steeds te achterhalen hoe dit soort technologie te implementeren en te ontwikkelen, terwijl Taiwan sinds de jaren 1970 een integrator is van computer en elektronica en halfgeleiders, dus we hebben een grote pool van getalenteerde ingenieurs.

Met dit in gedachten heb ik een visie neergelegd om Taiwan te bouwen als een blockchain-eiland om pilootprojecten te starten en te pionieren die echte applicaties voor de blockchain kunnen bouwen, dat is wat ik denk dat de meeste impact zal hebben.

Het is geweldig dat Taiwan zo vooruitstrevend is. Waar zie je anders de implementatie van blockchain-technologie?

Ik denk dat als je de evolutie van deze technologie ziet, deze er al jaren is en pas als technologie bij een nuttige of populaire toepassing komt, beginnen mensen de waarde ervan te herkennen. In dit geval zagen we het ontstaan ​​van bitcoin tien jaar geleden en we zien nu steeds meer toepassingen.

Vervolgens wil ik het gebruik van blockchain in de overheid vullen. Ik werk met verschillende afdelingen, ministerie van Volksgezondheid, Onderwijs, Justitie om blockchain-technologie te implementeren, zodat de gemiddelde persoon op straat kan weten dat ons leven is verbeterd vanwege de efficiëntie van de technologie.

In totaal heb ik 25 projecten op verschillende ontwikkelingsafdelingen geïntroduceerd om de implementatie van blockchain-technologie aan te pakken, zoals de Blockchain voor drugstests, supply chain management en gerechtelijke dossiers.

Jij hebt het heel druk! Wat is de toekomst van blockchain? Denk je dat cryptocurrencies zich uiteindelijk zullen stabiliseren?

Ik zou zeggen dat de blockchain hier blijft en regeringen over de hele wereld langzaam wakker worden met de technologie. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat deze obstakels en schaalproblemen worden opgelost, maar wat ik wil zeggen dat dit geen binair besluitvormingsproces is.

Ik denk dat fiat en cryptocurrencies onderling kunnen bestaan. Crypto is een hulpmiddel dat vanuit het perspectief van de centrale bank een alternatief middel voor financiële inclusie kan bieden en alternatieve financieringsoplossingen kan creëren voor economisch slechtere landen zoals Venezuela en Zimbabwe. Met cryptocurrencies zullen meer positieve en wereldverbeterende oplossingen worden gecreëerd.

Het is mijn wens dat meer blockchain- of cryptocurrency-projecten worden gemaakt om een ​​positieve impact op de wereld te hebben. Anders bevinden we ons op een kritiek moment voor het voortbestaan ​​van de industrie en ook voor het voortbestaan ​​van de verbetering van de mensheid. Mijn vraag is dat we de technologie in handen krijgen van de mensen die deze nodig hebben.

Dat is een geweldige boodschap. Bedankt voor het praten met ons, congreslid Jason Hsu.

Om meer updates van het crypto-congreslid zelf te krijgen, kun je hem volgen op Twitter.

Dit congreslid wil van Taiwan een blockchain-eiland maken. We vroegen hem hoe.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.