Bespiedt je auto je?

[ware_item id=33][/ware_item]

Autokoplampen verschijnen uit een mistig donker. Maar wat is dit? Ze hebben ogen !!


In tegenstelling tot veel andere apparaten, worden auto's niet voorafgegaan door het woord smart. Zelfs als ze verbonden zijn met internet en uw gegevens kunnen verzamelen en verkopen aan derden. En toch, dat is precies wat de meeste moderne auto's kunnen doen.

In de afgelopen jaren hebben autofabrikanten uw voertuig veranderd van een product dat u bezit en beheert naar een product dat u alleen gebruikt en waarvoor u een licentie hebt, net als software. De mechanismen hiervan zijn verborgen tussen tientallen pagina's met algemene voorwaarden.

Afgezien van de implicaties van wat "eigendom" echt betekent, is er de angst dat de locatie en persoonlijke gegevens die door uw auto worden verzameld inbreuk maken op uw privacy, aangezien deze onvermijdelijk worden overgedragen aan de autofabrikant en verkocht aan derden. Dit is vergelijkbaar met de praktijken bij telecommunicatieproviders, die in sommige van de slechtste voorbeelden mensen in gevaarlijke situaties brengen door hun locatiegegevens te verkopen aan stalkers.

Heeft uw huurauto spyware?

Huurautobedrijven waren een van de eersten die de kansen gebruikten van direct beschikbare bewakingstechnologie om hun klanten te volgen. Dit werd mede veroorzaakt door hun interesse om nieuwe kosten te introduceren, verzekeringskosten te verlagen, contractlimieten af ​​te dwingen, diefstal te bestrijden en gegevens te verzamelen over het gedrag van hun klanten..

Hertz ging zelfs zo ver als het installeren van microfoons en camera's in hun auto's, hoewel het bedrijf later beweerde dat die nooit waren ingeschakeld. Verhuurbedrijven die hun klanten een boete hebben opgelegd wegens te hard rijden (met betalingen die naar het bedrijf zijn gegaan, niet de lokale overheid) zijn in strijd met de wet aangetroffen.

Wanneer u een auto huurt, hebt u misschien een keuze tussen verschillende verhuurbedrijven en hun beleid met betrekking tot bewaking. Maar uiteindelijk bezit het bedrijf de voertuigen en kan het naar believen bewakingshulpmiddelen installeren.

Sommige van deze tools kunnen zelfs verder gaan dan eenvoudig spioneren, zoals het vergrendelen van uw auto als u deze uit een aangewezen zone of off-road haalt. De huurder moet dan mogelijk een boete betalen om weer toegang te krijgen.

Auto's die worden geleasd of gefinancierd, kunnen ook worden onderworpen aan overeenkomsten waarmee autofabrikanten of leasemaatschappijen uw privégegevens kunnen verzamelen. Mercedes-Benz werd betrapt bij het overhandigen van deze gegevens aan gerechtsdeurwaarders in gevallen waarin bestuurders achterbleven op hun betalingen.

Het nieuwe normaal

Bijna alle moderne luxe auto's zijn verbonden met internet en hebben een locatietracking-apparaat geïnstalleerd, hetzij op basis van GPS of zijn Russische tegenhanger Glonass. De auto volgt zijn locatie passief, hoewel sommigen hem actief naar externe servers sturen wanneer een mobiele internetverbinding beschikbaar is.

Deze systemen kunnen worden gebruikt om levens te redden, bijvoorbeeld in het geval van een ongeval, maar kunnen ook autoriteiten en criminelen in staat stellen om u in realtime te lokaliseren wanneer ze dat willen. Op zijn minst kunnen de gegevens van uw auto worden verkregen met behulp van de on-board diagostics (OBD) -systemen, die verplicht zijn geworden voor auto's die sinds de vroege jaren 2000 in de meeste landen worden verkocht.

Leidinggevenden van Ford hebben publiekelijk opgeschept over hun vermogen om te weten waar elk van hun auto's zich bevindt om verkeersovertredingen zoals snelheidsovertredingen te detecteren. Sommige auto's hebben zelfs camera's te allen tijde op de bestuurder gericht om te detecteren of een bestuurder slaapt.

Veel van deze functies zullen het rijden veiliger maken. Maar omdat de software van een auto het meest waardevolle intellectuele eigendom in een auto wordt, blijven systemen zwaar vergrendeld, waardoor consumenten niet in staat zijn om de mechanismen te controleren die de toegang tot camera's en sensoren regelen.

Consumenten moeten in plaats daarvan vertrouwen op de fabrikant en hun overheid om hun privacy te respecteren en de wet te volgen bij toegang tot gevoelige informatie. Dit is niet acceptabel.

Slimme autotips: hoe u kunt voorkomen dat uw auto u bespioneert

Hoewel mensen graag slimme, ondervraagde elektronica kopen, tonen enquêtes ook aan dat ze om privacy geven. Consumenten moeten alert zijn op gevaren van slimme auto's en moeten worden geïnformeerd over de mogelijkheden en het gegevensbeleid van hun auto.

Een oudere, gebruikte auto kopen zonder internetverbinding en camera's is ook altijd een optie.

Uiteindelijk zullen we zien of autofabrikanten transparanter worden over wat ze doen of ons vertrouwen op andere manieren verdienen.

We kunnen auto's op dezelfde manier ontwikkelen als telefoons, waarvoor het open-source besturingssysteem Android concurreert met closed-source Apple iOS. Android-gebruikers kunnen hun besturingssysteem zelf installeren, terwijl Apple-gebruikers erop vertrouwen dat de fabrikant hun privacy respecteert.

In beide gevallen maken gebruikers vaak de keuze tussen kiezen voor draconische bewakingsregimes of het beschermen van hun persoonlijke gegevens.

Bespiedt je auto je?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.