Bericht wissen? UN zegt coderingssleutel voor vrije meningsuiting

[ware_item id=33][/ware_item]

un zegt dat codering de sleutel is tot vrijheid van meningsuiting


In 2011 verklaarden de Verenigde Naties internettoegang een mensenrecht. Nu wordt in een rapport van het kantoor van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties het recht op codering en anonimiteit op vrijwel hetzelfde voetstuk geplaatst, waarbij zowel "noodzakelijk voor de uitoefening van het recht op vrijheid van mening en meningsuiting in het digitale tijdperk" wordt genoemd. woorden, de VN ondersteunt het recht van individuen om elk deel van hun boodschap te verdoezelen - van oorsprong tot inhoud - zodat de impact van die boodschap niet verloren gaat. En hoewel de officiële verklaringen van het bureau naties niet altijd dwingen om van manier te veranderen, is het rapport een stap in de goede richting. Maar kunnen de goede bedoelingen van de VN het tij van overheidsinspanningen wereldwijd om digitale "achterdeurtjes" te introduceren echt stoppen??

Vrijheid versus mislukkelingen

Zoals opgemerkt door BBC News, noemt het VN-rapport codering "essentieel" voor de vrijheid van meningsuiting en zegt het dat zonder hulpmiddelen om hun communicatie te verdoezelen, individuen het moeilijk zullen vinden om hun mening te uiten zonder angst voor afkeuring of vervolging. David Kaye, auteur van het rapport, zegt dat "codering en anonimiteit, afzonderlijk of samen, een zone van privacy creëren om mening en overtuiging te beschermen." Het VN-document verdedigt ook persoonlijke vrijheden door zogenaamde "algemene verboden" te ontkennen. zegt "falen noodzakelijk en evenredig te zijn." Bovendien zegt het rapport dat landen moeten voorkomen dat gebruikersidentificatie een voorwaarde voor digitale toegang wordt. Kort samengevat, verbinden de aanbevelingen van de VN duidelijk codering en de mogelijkheid om vrijheid van meningsuiting uit te oefenen, maar het rapport bevat enkele kanttekeningen.

Er is bijvoorbeeld een sectie over "gerechtelijke decodering" waarvan wordt gezegd dat deze alleen moet worden uitgevoerd "wanneer deze voortvloeit uit transparante en openbaar toegankelijke wetten die uitsluitend op een gerichte, geval per geval op individuen worden toegepast." klinkt relatief sterk, het roept een vraag op: hoe zou een gerechtelijke decodering werken als coderingssystemen zowel sterk als anoniem zijn? In feite zijn dit mislukkingen in het geval van een identificeerbare en onmiddellijke bedreiging voor de nationale veiligheid, maar critici maken zich zorgen dat ze achterdeur zijn in alles behalve de naam.

Regeringsgronden

Waarom de plotselinge interesse van de VN om digitale rechten te definiëren? In grote mate komt de inspanning voort uit de toenemende inspanningen van de overheid om toegang te krijgen tot gecodeerde persoonlijke communicatie. Volgens The Intercept is de Amerikaanse procureur-generaal Loretta Lynch bijvoorbeeld toegetreden tot de "angstverstrekking" van de Amerikaanse regering over coderingstechnologieën. De procureur-generaal beweert dat kwaadwillende actoren "gecodeerde communicatie gebruiken - communicatie die is ontworpen om te verdwijnen zodra ze zijn verzonden", en dat deze codering het vermogen van de politie om burgers te beschermen beperkt. Directeur Mike Rogers van de National Security Agency (NSA) betoogt ondertussen dat overheden toegang moeten krijgen tot alle gecodeerde producten op dezelfde manier als zij toegang hebben tot telefooncommunicatie.

In het Verenigd Koninkrijk meldt BGR dat een nieuwe Bill of Investigatory Powers die wordt besproken specifiek gericht is op codering. Als de wet wordt aangenomen, moeten bedrijven als Google, Apple en Facebook de communicatie decoderen wanneer ze een bevel van de Home Secretary ontvangen. Wat hier interessant is, is dat in sommige gevallen, zoals Apple's iMessage of FaceTime, dit soort bestellingen nutteloos is. Aangezien Apple end-to-end-codering gebruikt, is decodering in geen geval mogelijk. Services zoals Google Hangouts zijn echter nog niet beschermd door end-to-end encryptie, waardoor ze - en degenen die ze gebruiken - mogelijk kwetsbaar zijn.

Versleutelingsgemak?

Het is geen verrassing dat de VN op het gebied van privacy zijn gaan staan, maar rapporten en aanbevelingen zijn verre van echt overtuigend voor alledaagse gebruikers om gebruik te maken van codering. De meeste apparaten en services coderen niet standaard, terwijl verschillende normen en methoden grotendeels ondoorgrondelijk zijn, tenzij u een technische goeroe of expert bent. Dus wat is de oplossing? Zoals opgemerkt door Wendy Nather, onderzoeksdirecteur van Informatiebeveiliging bij 451 Group in een recent Forbes-artikel: “De meeste gebruikers willen geen bouwer zijn. Als u een pen hebt, wilt u niet weten hoe het werkt of hoe u het kunt repareren; je wilt gewoon je schrijfwerk afmaken. Als het breekt, krijg je gewoon een nieuwe. Versleuteling moet zo onzichtbaar en probleemloos zijn als dat. "

Hier komt het allemaal terecht: de VN zegt dat codering een essentieel onderdeel is van de vrijheid van meningsuiting. Overheden willen backdoors voor gecodeerde communicatie, terwijl gebruikers geen extra stappen willen alleen om een ​​berichtenservice te gebruiken of complexe voorzorgsmaatregelen nemen om hun apparaat te beveiligen. Beste gok? Begin eenvoudig. Kies voor een veilige VPN en codeer nu uw internetverkeer. Het is uw recht. Gebruik het of verlies het aan regeringslui.

Uitgelichte afbeelding: Peter Griffin / Public Domain Pictures.net (afbeelding is gewijzigd)

Bericht wissen? UN zegt coderingssleutel voor vrije meningsuiting
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.