Afmelden voor een gezichtsscan op de luchthaven? Makkelijker gezegd dan gedaan.

[ware_item id=33][/ware_item]

Paspoort met een biometrische afbeelding van een gezicht.


Vliegreizen is stressvol - van het vinden van de beste vluchtprijzen tot in de rij staan ​​voor wat uren aanvoelt om door de beveiliging van de luchthaven te komen voordat je eindelijk in je steeds kleiner wordende stoel in het vliegtuig gaat zitten.

Het laatste wat je wilt is te zijn dat persoon die iedereen omhoog houdt bij het legen van uw zakken of gescand wordt op metalen objecten, allemaal onder de afkeurende blik van luchthavenbeveiliging en medereizigers achter u.

Uw wens om zo weinig mogelijk tijd door te brengen met beveiliging is precies waar luchthavens en luchtvaartmaatschappijen op gokken wanneer ze vragen om uw gezicht te scannen. Om te voorkomen dat u zich afmeldt, maken ze ervoor kiezen om niet deel te nemen onevenredig tijdrovend, zo niet volledig niet beschikbaar als een optie.

Hoe werkt gezichtsherkenning op luchthavens?

Luchthavens in de VS en een groeiend aantal landen maken gebruik van gezichtsherkenningstechnologie met als doel beveiligingscontroles te stroomlijnen en tegelijkertijd biometrische gegevens van uw gezicht te verzamelen en op te slaan.

Reizigers gaan door een scanner voor gezichtsherkenning.Een scanner voor gezichtsherkenning op Orlando International Airport. Bron: Brian Naylor / NPR

Het proces vereist meestal dat u voor een camera staat en uw paspoort op een scanner plaatst, zodat de machine kan zien of uw gezicht overeenkomt met uw pasfoto. Dit wordt verondersteld handmatige paspoortcontroles te vervangen door luchthavenpersoneel, die blijkbaar niet vertrouwd kan worden om het gezicht in je paspoort te matchen met je gezicht in het echte leven ...

Waarom implementeren luchthavens gezichtsherkenning?

Gezichtsherkenning en biometrische screening in het algemeen kregen groen licht in de VS in 2017 nadat Donald Trump een uitvoeringsbevel uitvaardigde waardoor luchthavens de technologie konden implementeren op een manier die zij geschikt achten.

De Amerikaanse Transportation Security Authority (TSA) betoogt dat biometrische technologie vereist is om "de uitdagingen aan te gaan van evoluerende beveiligingsdreigingen, stijgende vliegreizen, beperkte middelen en beperkingen op de operationele voetafdruk." Luchthavens buiten de VS zijn ook bezig met het testen van deze technologie , wat het inchecken kan versnellen en de algehele reizigerservaring kan verbeteren.

Sommige luchthavens hebben deze technologie zelfs uitgebreid met gezichtsherkenning bij elk fase van vertrek - het Caribische eiland Aruba is erin geslaagd om inchecken, bagage inchecken, immigratie en instappen afhankelijk te maken van biometrische technologie. Zonder enige duidelijke ironie hebben ze het proces Happy Flow genoemd en je gezegd: 'Zie het onder ogen! Je zult het geweldig vinden!

Illustratie van hoe Happy Flow werkt.Happy Flow gebruikt je gezicht als je paspoort in bijna elke fase van je vertrek. Bron: Happy Flow

Waarom zou ik me zorgen maken over gezichtsherkenning op luchthavens?

De allure van sneller instappen op de luchthaven is sterk, en als gezichtsherkenningstechnologie minuten van je wachttijd scheert, wint niet iedereen?

Welnee. Het overgeven van uw biometrische gegevens aan een systeem met dubieuze biometrische bevestigingspercentages en onvoldoende wettelijke verantwoording laat ruimte voor misbruik, vooringenomenheid en de volledige inbreuk op uw persoonlijke privacy. Om nog maar te zwijgen van de zeer reële mogelijkheid dat deze gegevens door hackers worden aangetast, zoals in de Aadhar ID-database-inbreuk in India en, beruchter, de lekken in Amerikaanse kiezersdatabases.

De VS heeft momenteel geen federaal toezicht op het gebruik van gezichtsherkenning, hoewel verschillende steden het gebruik ervan op openbare plaatsen hebben verboden en wetgevers proberen regelgeving over de technologie te plaatsen. Ondertussen breidt de federale overheid de technologie snel uit naar alle grote luchthavens.

Zonder de T.S.A. vast te houden en Center for Border Protection (C.B.P.) die verantwoordelijk zijn voor hun gebruik van gezichtsherkenningstechnologie, er zijn geen grenzen aan hoe het op luchthavens wordt geïmplementeerd, noch zijn ze verplicht om reizigers te vertellen hoe ze zich kunnen afmelden als ze dat wilden. In de routekaart van de T.S.A wordt nergens vermeld hoe reizigers zich kunnen afmelden voor het proces, waarin wordt uiteengezet hoe het bureau biometrische gegevens verzamelt.

Kan ik me afmelden voor gezichtsherkenning op de luchthaven??

Als u een Amerikaans staatsburger bent die de VS binnenkomt of verlaat, kunt u zich afmelden voor gezichtsscans, maar dit wordt meestal niet duidelijk gemaakt.

Sinds de technologie op grote Amerikaanse luchthavens begon te verschijnen, druppelen anekdotes door van reizigers die hebben geprobeerd af te zien. Hun verhalen zijn uniform negatieve ervaringen geweest.

Een anekdote kwam van Allie Funk, die schreef over haar ervaring in Bedrade. Nadat ze van Delta Airlines had gehoord dat gezichtsherkenning zou worden gebruikt om passagiers aan boord te nemen, probeerde ze zich af te melden. Er was geen informatie over hoe dit te doen. “Om erachter te komen hoe [opt-out],” schreef ze, “moest ik de instaplijn verlaten, met een Delta-vertegenwoordiger praten bij hun informatiebalie, weer in de rij gaan staan ​​en vervolgens een paspoortscan aanvragen toen het mijn beurt was om bord."

Zonder duidelijke aanwijzingen over hoe u zich kunt afmelden, weten reizigers misschien niet eens dat het een keuze is - wat zou kunnen verklaren waarom slechts 2% van alle Delta-klanten ervoor kiezen om af te zien..

Het zijn niet alleen de Amerikaanse anekdotes van reizigers die hebben geprobeerd af te zien van gezichtsherkenning en andere biometrische systemen op luchthavens van Londen tot Hong Kong, getuigen van hoe tijdrovend het proces is - en hoe lastig het lijkt.

Het lijkt er zeker op dat ze het passagiers zo moeilijk mogelijk willen maken om een ​​gezichtsscan af te wijzen. En dat is als je hebt die optie. Voor niet-Amerikaanse burgers op Amerikaanse luchthavens is naleving van gezichtsscans bijvoorbeeld verplicht en worden foto's tot 75 jaar opgeslagen in de database van C.B.P. Voor Amerikaanse burgers worden de foto's 12 uur bewaard.

Luchthavens wedden dat u gemak verkiest boven privacy

Omdat er geen wettelijke verplichting is om u te vertellen dat u zich kunt afmelden, noch een geschetste procedure voor iedereen die dat wenst, krijgen luchtvaart- en grensautoriteiten vrijwel de vrije hand over hoe ze met dergelijke reizigers willen doorgaan.

Afmelden voor een gezichtsscan op de luchthaven? Makkelijker gezegd dan gedaan.Ontleend aan de officiële pagina van het CBP over biometrie. Ze willen echt dat je denkt dat het superhandig is (en dat dit is hoe mensen elkaar echt sms'en). Bron: C.B.P.

Ze maken het ongelooflijk lastig om elke vorm van biometrische beveiliging te omzeilen door eerst te kiezen uit op de reiziger (in plaats van toestemming door te kiezen) en vervolgens een nog zwaardere en tijdrovende veiligheidscontrole door grensagenten doorstaan. Technisch directeur Amber Baldet tweette haar ervaring met opt-out voor biometrisch scannen, wat volgens haar 30 minuten duurde. De typische reiziger heeft niet altijd zoveel tijd bij de hand en een dergelijke lange controle kan betekenen dat u uw vlucht mist, bovenop dat hij waarschijnlijk op 'een lijst' staat.

Biometrische scans kunnen heel goed de veiligheidscontroles versnellen, maar dit gaat alleen ten koste van het verstrekken van uw biometrische gegevens aan een overheid die niet verantwoordelijk hoeft te worden gehouden voor de manier waarop zij ermee omgaan. Het versnellen van deze fase van beveiligingscontroles geeft agenten ook meer tijd om te zoeken via uw telefoon en sociale media-accounts, of zelfs uw apparaten in beslag te nemen.

De toekomst van gezichtsherkenning op luchthavens

Van Londen, Shanghai en Delhi tot Tokio en Hong Kong, luchthavens over de hele wereld bevinden zich nu in verschillende stadia van de implementatie van gezichtsherkenningssystemen. Nu meer biometrische gegevensverzameling de verontrustende nieuwe norm wordt, kan het moeilijk zijn om constant waakzaam te blijven over het vermijden van de gezichtsscanner.

We zien al een glimp in de toekomst van gezichtsherkenning in andere landen. Eerder dit jaar toonde een virale tweet een Chinese luchthavenkiosk die met succes een reiziger identificeerde en zijn vluchtgegevens en hoe hij bij zijn gate kon komen te tonen. De kiosk had alleen zijn gezicht nodig om hem zijn vluchtinformatie te geven.

Wauw! Gezichtsherkenningssystemen van China Airport helpen u om uw vluchtstatus te controleren en de weg naar uw gate te vinden. Opmerking Ik heb niets ingevoerd, het identificeerde mijn volledige vluchtinformatie nauwkeurig uit mijn gezicht! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

- Matthew Brennan (@mbrennanchina) 24 maart 2019

Het komt erop neer dat het niet zo moeilijk moet zijn om u af te melden

Handelprivacy voor het gemak is een slechte deal voor reizigers, en het is een overeenkomst waarover we geen inspraak lijken te hebben of waar we aanzienlijk van profiteren. Maar omdat opt-out niet gemakkelijk wordt gemaakt of in de eerste plaats als beschikbaar wordt gezien, voelt het gemakkelijker om in te dienen, met uw paspoort voor de scanner te staan ​​en uw gezicht vast te leggen en op te slaan in een overheidsdatabase. Dat is precies hoe de autoriteiten willen dat je je voelt.

Er is weinig dat u anders kunt doen dan een ophef maken over beveiliging en actief zoeken naar manieren om u af te melden. De luchtvaartwebsite van Fight for the Future geeft luchtvaartmaatschappijen weer die gezichtsherkenning al dan niet hebben geïmplementeerd. De EFF heeft ook een uitstekende analyse van hoe (of helemaal) u ervoor kunt kiezen om uw gezicht niet te laten scannen op de luchthaven.

Afmelden voor een gezichtsscan op de luchthaven? Makkelijker gezegd dan gedaan.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.