5 manieren waarop het internet der dingen je zou kunnen doden

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe het IoT je zou kunnen vermoorden


Het internet der dingen is de verbinding van elk apparaat met internet. Zogenaamde "slimme apparaten" zijn gemaakt om uw leven te verbeteren en dingen een beetje gemakkelijker te maken.

Tenminste, dat is wat ze moeten doen. Maar wat als er dingen misgaan?

Kan het internet der dingen je doden? Dat zouden ze zeker kunnen. Laten we eens kijken hoe.

Zelfrijdende auto's zijn geprogrammeerd om je te doden.

1. Je slimme auto moet ervoor kiezen je te vermoorden

Zelfrijdende auto's zijn al lang een nietje van sciencefictionboeken en films. Ze zijn geweldig, op de tweede plaats na vliegende auto's, en het beste van alles is dat ze eindelijk hier zijn.

Maar slimme auto's hebben een inherent dilemma: moeten ze je vermoorden? Het klinkt absurd, maar de meeste mensen denken van wel.

Stel je voor dat je je gelukkig voortbeweegt op 60 km / u, in je slimme auto, in je slimme stad, wanneer een menigte van 11 mensen de weg voor je instapt. De auto kan onmogelijk op tijd stoppen, maar het kan voorkomen dat 11 mensen worden gedood door je tegen een muur te sturen en je te doden. Wat zou het moeten doen??

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen denken dat de auto de bestuurder moet doden om het grootste aantal levens te redden, d.w.z. de 11 voetgangers die voor je zijn gestapt.

Dus daar heb je het: iedereen denkt dat je auto je moet vermoorden.

Hackers kunnen je vermoorden.

2. Een slimme pacemaker kan worden gehackt en worden gebruikt om u te martelen en te doden

Hackers hebben online een enorme kracht, maar in de echte wereld kunnen ze niet veel schade aanrichten, toch? Mis. Ze kunnen je vermoorden.

Sommige studenten van de University of South Alabama slaagden erin iStan te hacken en hem te laten sterven.

iStan is een medische simulatie die op realistische wijze een mens op internet kopieert. Medische scholen gebruiken iStan voor training, omdat, om de een of andere reden, echte mensen het niet leuk vinden om door medestudenten te worden getest of vermoord. iStan bootst menselijke cardiovasculaire, respiratoire en neurologische systemen na. Dus als iStan gewond raakt, zullen zijn vitale systemen in natura reageren, net als een echte persoon.

Natuurlijk, hackers overtreden arme iStan en namen de controle over zijn pacemaker, martelden de arme ziel, voordat ze hem uiteindelijk doodden.

Zoals Mike Jacobs, een van de hackers, tegen Motherboard zei:

“De simulator had een pacemaker zodat we de hartslag konden versnellen, we konden deze vertragen. Als het een defibrillator had, wat de meeste doen, zouden we het herhaaldelijk hebben geschokt. Als het de bedoeling was, zouden we zeker de patiënt schade kunnen berokkenen. '

Zorgwekkend gaat Jacobs verder:

"Het is niet alleen een pacemaker; we zouden het kunnen doen met een insulinepomp, of een aantal dingen die levensbedreigende verwondingen of de dood kunnen veroorzaken. "

Slok. R.I.P., iStan.

Een slimme keuken kan je doden.

3. Een verkeerd geconfigureerde slimme keuken zal je vermoorden

Je keuken kan je op verschillende manieren doden. Uw slimme koelkast kan u rattengif in plaats van zout bestellen, door "fout", of het kan knoeien met uw veiligheidslimieten.

De meeste keukens hebben tegenwoordig een koolmonoxidemelder. Natuurlijk is het zeldzaam voor moderne apparaten om giftig gas uit te voeren, maar als ze dat doen, zou het onmerkbaar zijn. Koolmonoxide is zowel kleurloos als geurloos, dus we vertrouwen op een alarm om ons te vertellen of we in gevaar zijn om gedood te worden.

Doorgaans is een plakkerig kussen in de koelkast voldoende voor dodelijke gastests, maar terwijl we op weg zijn naar slimme technologie, worden alle alarmen gesynchroniseerd en uitgezonden naar uw telefoon of hub. Het enige dat nodig is, is een defecte boiler en een decimaal op de verkeerde plaats en de volgende keer dat je een dutje doet, kan het een lange zijn.

Slimme apparaten kunnen je doden.

4. Slimme apparaten die de watertoxiciteit regelen, kunnen breken en iedereen zal sterven

Elk apparaat dat watertoxines automatisch regelt, moet 100%, 100% van de tijd werken.

Veel landen stoppen fluoride in het water voor de voordelen voor de tandgezondheid, maar het is een giftige stof. Vanaf 2015 beveelt het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services maximaal 0,7 milligram fluoride per liter water aan, wat niet veel is. Maar als een slim systeem per ongeluk 7 gram verpompt, zitten we in de problemen.

Als er niets te drinken is, zijn we allemaal weg. En dat is als we worden gewaarschuwd voor de besmetting voordat we het gifsap drinken en langzaam, pijnlijke sterfgevallen door fluoride sterven.

Kunstmatige intelligentie kan alle mensen doden.

5. A.I. zou kunnen beslissen om de mensheid te vernietigen

Slimme apparaten kunnen zelfbewustzijn krijgen als gevolg van hun toepassing op miljarden computerservers over de hele wereld. Zodra mensen de kracht en controle van de alomtegenwoordige apparaten beseffen, zouden ze waarschijnlijk proberen ze te deactiveren.

In het belang van zelfbehoud zouden slimme apparaten proberen de mensheid te vernietigen door zichzelf te gebruiken, volledige controle over het internet en onleesbare robotdodingsmachines.

Tenminste, dat is wat er gebeurt in de Terminator.

Hoe de IoT-apocalyps te overleven

Een VPN helpt je met hacken door je IP-adres te verbergen en het voor hackers moeilijker te maken je te vinden. Een VPN voor routers werkt het beste, omdat alles wat verbinding maakt met de router automatisch wordt beschermd.

Wat fouten betreft, moet u zeker de nummers in uw slimme apps van tijd tot tijd controleren. Zorg ervoor dat alles correct is en correct werkt. Een eventuele dood door slimme auto is misschien onvermijdelijk, maar Arnold Schwarzenegger is er nog steeds om ons te beschermen tegen Skynet.

5 manieren waarop het internet der dingen je zou kunnen doden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.