Velge bort en ansiktsskanning på flyplassen? Lettere sagt enn gjort.

[ware_item id=33][/ware_item]

Pass med et biometrisk bilde av et ansikt.


Flyreiser er stressende - fra å finne de beste flyprisene til å stille opp for det som føles som timer å komme gjennom flyplassens sikkerhet før du til slutt presser deg inn i det stadig krympende setet på flyet.

Det siste du vil være, er å være at person som holder alle oppe i sikkerhet og tømmer lommene eller blir skannet etter metallgjenstander, alt under misnøyt blikk fra flyplassens sikkerhet og andre reisende bak deg.

Ønsket ditt om å bruke så lite tid som mulig på å gå gjennom sikkerhet er nøyaktig hva flyplasser og flyselskaper satser på når de ber om å skanne ansiktet ditt. For å fraråde deg å melde deg ut, velger de å ikke delta delta uforholdsmessig tidkrevende, hvis ikke helt utilgjengelige som et alternativ.

Hvordan fungerer ansiktsgjenkjenning på flyplasser?

Flyplasser i USA og et økende antall land tar i bruk ansiktsgjenkjenningsteknologi med mål om å effektivisere sikkerhetskontroller samtidig som de samler inn og lagrer biometriske data fra ansiktet ditt.

Reisende som går gjennom en ansiktsgjenkjenningsscanner.En ansiktsgjenkjenningsscanner i Orlando International Airport. Kilde: Brian Naylor / NPR

Prosessen krever vanligvis at du står foran et kamera og plasserer passet på en skanner slik at maskinen kan se om ansiktet ditt samsvarer med passbildet ditt. Dette skal erstatte manuell passkontroll av flyplassansatte, som tilsynelatende ikke kan stole på at de samsvarer med ansiktet i passet med ansiktet ditt i det virkelige liv ...

Hvorfor implementerer flyplasser ansiktsgjenkjenning?

Ansiktsgjenkjenning, og biometrisk screening for øvrig, fikk grønt lys i USA i 2017 etter at Donald Trump utstedte en utøvende ordre som la flyplasser implementere teknologien på måter de ser passende.

USAs Transportation Security Authority (TSA) argumenterer for at biometrisk teknologi er nødvendig for å "møte utfordringene med å utvikle sikkerhetstrusler, økende flyreisevolum, ressursbegrensninger og begrensninger for operativt fotavtrykk." Flyplasser utenfor USA prøver også denne teknologien , noe som kan fremskynde innsjekkingsprosessen og forbedre den generelle reisendeopplevelsen.

Noen flyplasser har til og med utvidet denne teknologien til å innlemme ansiktsgjenkjenning kl hver stadiet for avreise - den karibiske øya Aruba har klart å gjøre innsjekking, bagasjekontroll, innvandring og ombordstigning avhengig av biometrisk teknologi. Uten noen tydelig ironi har de navngitt prosessen Happy Flow, og fortalt deg: “Innse det! Du kommer til å elske det!

Illustrasjon av hvordan Happy Flow fungerer.Happy Flow bruker ansiktet ditt som pass i nesten alle faser av avreise. Kilde: Happy Flow

Hvorfor skal jeg bekymre meg for ansiktsgjenkjenning på flyplasser?

Turen til raskere ombordstigning på flyplassen er sterk, og hvis ansiktsgjenkjenningsteknologi barberer minutter av ventetiden din, vinner ikke alle?

Vel nei. Å overgi dine biometriske data til et system som har tvilsomme biometriske bekreftelsesgrader og utilstrekkelig juridisk ansvarlighet, gir rom for misbruk, skjevhet og fullstendig invasjon av ditt personlige personvern. For ikke å snakke om den veldig reelle muligheten for at disse dataene blir kompromittert av hackere, slik de var i Indias Aadhar ID-databases brudd, og mer beryktet, lekkasjene i amerikanske velgerdatabaser.

USA har foreløpig ikke noe føderalt tilsyn med bruk av ansiktsgjenkjenning, selv om flere byer har forbudt bruken av det på offentlige steder og lovgivere prøver å legge forskrifter om teknologien. I mellomtiden utvider den føderale regjeringen teknologien raskt til alle større flyplasser.

Uten å holde T.S.A. og Center for Border Protection (C.B.P.) ansvarlig for deres bruk av ansiktsgjenkjenningsteknologi, det er ingen grenser for hvordan den implementeres på flyplasser, og er heller ikke forpliktet til å fortelle reisende hvordan de velger å melde seg ut hvis de ville. Det er null omtale eller vurdering av hvordan reisende kan velge bort prosessen i T.S.A.s veikart, som skisserer hvordan byrået samler inn biometriske data.

Kan jeg velge bort ansiktsgjenkjenning på flyplassen?

Hvis du er en amerikansk statsborger som går inn i eller forlater USA, kan du velge bort ansiktsskanninger - men dette blir vanligvis ikke klart.

Siden teknologien begynte å vises i store amerikanske flyplasser, har anekdoter lurt gjennom reisende som har prøvd å velge bort. Historiene deres har jevnlig vært negative opplevelser.

En anekdote kom fra Allie Funk, som skrev om sin erfaring i Wired. Etter å ha hørt fra Delta Airlines at ansiktsgjenkjenning ville bli brukt til å gå ombord på passasjerer, prøvde hun å melde seg ut. Det var ingen informasjon om hvordan det skulle gjøres. "For å finne ut hvordan [melde deg av]," skrev hun, "jeg måtte forlate boardinglinjen, snakke med en Delta-representant ved informasjonsskranken deres, komme tilbake i kø og deretter be om passskanning når det var min tur til borde."

Uten klare instruksjoner om hvordan man melder seg, kan reisende kanskje ikke engang vite at det er et valg - noe som kan forklare hvorfor bare 2% av alle Delta-kunder velger bort.

Det er ikke bare amerikanske anekdoter fra reisende som har forsøkt å velge bort ansiktsgjenkjenning og andre biometriske systemer på flyplasser fra London til Hong Kong, vitner om hvor tidkrevende prosessen er - og hvor plagsom den får deg til å se ut.

Det ser absolutt ut som om de ønsker å gjøre det så vanskelig som mulig for passasjerer å avvise en ansiktsskanning. Og det er hvis du har det alternativet. For ikke-amerikanske borgere på amerikanske flyplasser er for eksempel overholdelse av ansiktsskanninger obligatorisk, og bilder lagres i opptil 75 år i C.B.P.s database. For amerikanske borgere er bildene lagret i 12 timer.

Flyplasser satser på at du vil velge bekvemmelighet fremfor personvern

Fordi det ikke er noen juridisk forpliktelse til å fortelle deg at du kan velge bort, og heller ikke noen skissert prosedyre for alle som ønsker det, får luftfarts- og grensemyndighetene praktisk talt frie tøyler over hvordan de ønsker å gå videre med slike reisende.

Velge bort en ansiktsskanning på flyplassen? Lettere sagt enn gjort.Hentet fra CBPs offisielle side om biometri. De vil virkelig at du skal synes det er super praktisk (og at det er slik folk virkelig teksterer hverandre). Kilde: C.B.P.

De gjør det utrolig upraktisk å omgå enhver form for biometrisk sikkerhet ved først å legge byrden ved å velge ute på den reisende (i stedet for å samtykke ved å melde deg på), for så å sette dem gjennom en enda mer krevende og tidkrevende sikkerhetskontroll av grenseagenter. Teknisk direktør Amber Baldet twitret hennes opplevelse av å velge bort biometrisk skanning, som hun sa tok 30 minutter. Den typiske reisende har ikke alltid så mye tid på hånden, og å gå gjennom en så lang sjekk kan bety at du savner flyreisen, på toppen av at den sannsynligvis blir satt på "en liste."

Biometriske skanninger kan muligens øke hastigheten på sikkerhetskontrollene, men det koster bare å gi biometriske data til en regjering som ikke trenger å holdes ansvarlig for hvordan de håndterer dem. Å påskynde dette stadiet med sikkerhetskontroller vil også gi agenter mer tid til å søke gjennom telefon- og sosiale mediekontoer, eller til og med konfiskere enhetene dine.

Fremtiden for ansiktsgjenkjenning på flyplasser

Fra London, Shanghai og Delhi til Tokyo og Hong Kong er flyplasser rundt om i verden nå i forskjellige stadier med å implementere ansiktsgjenkjenningssystemer. Med større biometrisk datainnsamling blir den urovekkende nye normal, kan det være vanskelig å være konstant årvåken om å unngå ansiktsskanneren.

Vi ser allerede glimt inn i fremtiden for ansiktsgjenkjenning i andre land. Tidligere i år viste en viral tweet en kinesisk flyplasskiosk med vellykket identifikasjon av en reisende og viste flydetaljene hans og hvordan han kom til porten hans. Kiosken trengte bare ansiktet hans for å gi ham flyinformasjonen.

Wow! China Airport ansiktsgjenkjenningssystemer som hjelper deg med å sjekke flystatusen din og finne veien til porten din. Merk at jeg ikke skrev noe, den identifiserte nøyaktig all flyinformasjonen fra ansiktet mitt! pic.twitter.com/5ASdrwA7wj

- Matthew Brennan (@mbrennanchina) 24. mars 2019

Hovedpoenget: Det burde ikke være så vanskelig å velge bort

Å handle privatliv for enkelhets skyld er en dårlig avtale for reisende, og det er det som vi ikke ser ut til å ha noe å si for eller ha betydelig nytte av. Men fordi å velge bort ikke blir gjort enkelt eller sett på som tilgjengelig i utgangspunktet, føles det lettere å sende inn, stå foran skanneren med passet ditt og få ansiktet ditt fanget og lagret i en regjeringsdatabase. Det er presist hvordan myndighetene vil at du skal føle deg.

Det er lite som du kan gjøre annet enn å sparke opp i trygghet og aktivt se etter måter å velge bort. Fight for the Future's Airline Privacy site viser flyselskaper som har og ikke har implementert ansiktsgjenkjenning. EFF har også et utmerket sammenbrudd på hvordan du (hvis i det hele tatt) kan velge bort å få skannet ansiktet ditt på flyplassen.

Velge bort en ansiktsskanning på flyplassen? Lettere sagt enn gjort.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.