Varför vi tycker att den australiska lagret om lagring av data är en hemsk idé

[ware_item id=33][/ware_item]

Varför vi tycker att den australiska lagret om lagring av data är en hemsk idé


Under de senaste veckorna har australiska Internetanvändare besvärats av konsekvenserna av parlamentet som godkänner lagkravet om lagstiftning om metadata.

Användare har desperat letat efter metoder för att dölja sina digitala fotavtryck, eftersom antagandet av lagförslaget i slutet av mars ger den australiensiska regeringen makten att spionera på sina medborgare.

Den nya lagen kräver att alla leverantörer av telekommunikationstjänster, inklusive internetleverantörer, ska behålla användardata i upp till två år. Detta inkluderar alla metadata för datorer, telefonnummer och adresser. Lagen tillåter också regeringstjänstemän och tredjepartsbyråer utanför Australien att få tillgång till dessa uppgifter utan en motivering.

ExpressVPN är besviken över detta hot mot yttrandefriheten och integriteten. Som en stark förespråkare för integritetsskydd och digitala rättigheter tror vi att detta är ett steg bakåt av den australiensiska regeringen.

Australiska användare överväger sin integritet på Internet efter förra veckans beslut i Federal Court att Dallas Buyers Club LLC kunde runda upp 4 637 australier som hade laddat ner sin film. Inte överraskande är Internetanvändare i Australien rasande över federala domstolens beslut att pressa internetleverantörer att lämna ut sina kunders personuppgifter.

Även denna vecka släppte Australiens kommunikationsallians en slutlig version av branschkoden ”tre strejker”, vars syfte är att ta itu med problemet med piratkopiering i Australien. Enligt koden har Internetanvändare tre "strejker" innan de kan möta rättsliga åtgärder från upphovsrättsinnehavare, och deras internetleverantör kan tvingas lämna in sina uppgifter.

Dessa senaste attacker mot privatliv och digitala rättigheter har tvingat australiska användare att slå tillbaka genom att använda VPN: er för att dölja sina IP-adresser och för att hålla sina onlineaktiviteter privata. Dessa lagar om datalagring gäller leverantörer av internettjänster och telekommunikationsföretag. Vi å andra sidan är en VPN-leverantör och vi loggar inte in trafik.

ExpressVPN är en vokal förespråkare för internetfrihet. Det sorgar oss att se att rättigheterna till internet för australierna långsamt eroderas. Som sagt, vi tror på att skapa fantastiska produkter som hjälper användare att förbättra sin digitala integritet. Vi har också vidtagit åtgärder för att stödja likasinnade organisationer och initiativ som Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future och Internet Defense League.

Så vad händer nu? Även om lagarna om lagring av metadata redan har antagits i Australien, bör vi aldrig sluta försvara våra digitala rättigheter. Australiska Internetanvändare kan först och främst stärka sig själva genom att hålla sig informerade. Inte tekniskt kunnat? Se våra guider för integritetsskydd för Internet för att läsa om grunderna för integritet på Internet. Vill du ha något mer avancerat? Kolla in EFFs omfattande guider för självförsvar för övervakning och hindra människor från att spionera på dig.

ExpressVPN förblir engagerat i att hjälpa Internetanvändare - i Australien och världen över - genom att fortsätta hitta sätt att förbättra Internet-integriteten genom att förbättra våra VPN-tjänster och genom att utlåna vår kunskap och röst till den globala kampen mot metadatainhållning.

Bild: kuzmafoto / Dollar Photo Club

Varför vi tycker att den australiska lagret om lagring av data är en hemsk idé
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.