Varför ExpressVPN är rädd för chatbots (och använder dem definitivt inte)

[ware_item id=33][/ware_item]

no-chatbots


ExpressVPN använder inte chatbots och av goda skäl.

Medan AI förbättras är det fortfarande inte mänskligt, och det kommer att missa några av de finare (och mer uppenbara) nyanserna av mänsklig konversation. Det finns inget mer frustrerande än att ställa en fråga och ta emot lager, klippa och klistra in svar från en FAQ du redan har tittat igenom.

Människor är ganska bra på kommunikation, det är en av anledningarna till att vi har utvecklats så fantastiskt, och ExpressVPN ser inget behov av att ersätta oss med maskiner ännu.

En dag klarar AI Turing-testet, men fram till dess, ibland är det bra att vara fast i dina sätt. Folk makt. Uppvakta.

Typer av Chatbot och hur de fungerar

Det finns två typer av chatbot, och båda kan interagera med människor.

chatterbots

En chatterbot (även känd som en talkbot, chatbot, bot eller chatterbox) är ett datorprogram som kan samtala med en människa, antingen genom tal eller med text.

Chatterbots är mer benägna att användas i kundservice, och några av dem använder extremt imponerande och sofistikerad AI-programmering. De flesta är dock enklare system som bara söker efter nyckelord och drar ett svar från en databas.

Internet Relay Chat (IRC) -bots

En IRC-bot ansluter till Internet Relay Chat som klient och visas därför för IRC-användare som en annan användare. I allmänhet utför en IRC-bot automatiserade funktioner snarare än att hantera mänsklig interaktion.

IRC-bots utför sannolikt chatttjänster utan mänsklig kontakt, till exempel skräppostfiltrering och underhåll av blocklistor.

När Chatbots går fel. Mycket, mycket fel

Det har funnits några chatbot-skandaler under åren, kanske mest anmärkningsvärt var Ashley Madison-affären, där "fembots" var utplacerade för att locka manliga användare. Men Microsofts experiment med artificiell intelligens, Tay, höjde astronomiskt fältet för dramatiskt chatbot-misslyckande.

Tay designades för att härma en 19-årig amerikansk flicka och släpptes på Twitter nästan omedelbart efter skapelsen. Förhoppningen var att Tay skulle interagera med och lära av människor.

Men Microsoft glömde regel en: Det här är Internet.

Och så programmerade Microsoft inte något begrepp om olämplighet eller offensivitet i Tay. Genom att inse övervakningen, Twitter-användare började "lära" Tay antisemitisk, sexistisk, rasistisk och ganska mycket annan kränkande slur som du kan föreställa dig.

Mindre än en dag senare avbröts Tay efter att hon publicerade en fruktansvärd serie rasistiska och sexistiska tweets.

Stora Tay. Hon gjorde bara vad hon var programmerad att göra, och hennes misslyckande vilar mycket på mänsklighetens fötter. Det är en ganska fördömande åtal mot mänskligheten att se hur vi som art förvandlade en nyfödd till en super nazist inom 24 timmar.

tay-twitterEn Tay-tweet med alla stötande ord redigerade.

ExpressVPN bemannas av riktiga människor

ExpressVPNs livechatsupport är dygnet runt och 100% mänskligt (vilken tid att leva!) Så om du har några problem överhuvudtaget, ta kontakt och teamet hjälper dig, pronto.

Har du några chatbot-berättelser? Lämna dem i kommentarerna nedan!

Bild: marish / deponera foton
Bild: yayayoyo / Insättningsfoton

Varför ExpressVPN är rädd för chatbots (och använder dem definitivt inte)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.