Tor-korsfareren Chuck McAndrew diskuterer personvern, frihet med ExpressVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

tor-bibliotek-crusader


Kilton Public Library i Libanon, New Hampshire, gikk overskriftene i fjor etter å ha blitt det første biblioteket i USA som tilbyr gratis, anonymt internett via Tor. Advokater over hele verden var raske med å rose det nye initiativet, men da departementet for hjemmelandssikkerhet fikk øye på hva som skjedde ble det raskt lagt ned.

Heldigvis, etter utallige protester fra både byens 13 000 innbyggere og talsmenn i utlandet, kunne Kilton-biblioteket gjeninnføre Tor-nettverket, og står i dag i spissen for et globalt skifte mot privatliv.

ExpressVPN intervjuet Chuck McAndrew, bibliotekets IT-sjef som ledet Tor-initiativet.

Dette var hva han hadde å si.

ExpressVPN: Hva slags tilbakemelding fikk du etter at du tok ned Tor-nettverket? Var det spesielle svar som skilte deg ut?

Chuck McAndrew: Det er to svar som skilte meg ut. Den ene var en skytshelgen som vokste opp i Russland. Han sa at han hadde begynt å bruke Tor i Russland for å få tilgang til usensurerte medieoppslag. Han fortalte at han ikke engang kunne få tilgang til Reddit uten Tor. Dette er et klassisk eksempel på overvåkning som kjøler intellektuell frihet og viser hvordan personvernteknologier som Tor beskytter folks frihet til å lese. Som bibliotekar er dette noe jeg bryr meg dypt om.

Det andre svaret var en telefonsamtale fra en internettforbryterdetektiv på vestkysten. Han gratulerte oss med prosjektet vårt og fortalte at langt fra å motvirke Tor, lærte avdelingen hans bruk av det. Spesielt til ofre for vold i hjemmet. Han fortalte at misbrukere på Internett kan spore ofrene sine på nettet, med mindre de har en form for beskyttelse. Tor er enkel å bruke og veldig effektiv, så det er det de begynte å lære. Jeg trodde dette var et flott eksempel på at et lovhåndteringssamfunn benyttet seg av teknologi for å virkelig hjelpe mennesker.

ExpressVPN: Du tok Tor-nettverket ned etter at lokal rettshåndhevelse ble involvert. Hvor lang tid tok det før du reaktiverte den?

McAndrew: Det tok omtrent en måned å få den på igjen. Til slutt overbeviste den overveldende samfunnsstøtten vår forstanderskap om at de hadde tatt den rette avgjørelsen til å begynne med. Vi vendte stafetten tilbake samme natt.

“Digital personvern er et spørsmål folk bryr seg mye om, i motsetning til det du stadig blir fortalt. Folk føler seg stort sett bare håpløse over det.

ExpressVPN: Hvordan ble Department of Homeland Security involvert? Hvordan reagerte de på at du reaktiverte Tor-nettverket?

McAndrew: Tilsynelatende så de en artikkel i Ars Technica om prosjektet vårt. Vi har aldri mottatt noen direkte kommunikasjon fra DHS. Så vidt jeg vet var det heller ingen direkte respons på at vi reaktiverte stafetten.

ExpressVPN: Hva fikk deg til å sette opp Tor-stafetter på biblioteket?

McAndrew: Bibliotekarer har alltid brydd seg dypt om å beskytte personvern, intellektuell frihet og tilgang til informasjon (friheten til å lese). Overvåkning har en veldig godt dokumentert kjølende effekt på intellektuell frihet. Det er bibliotekarenes jobb å fjerne hindringer for informasjon. Dette kan være mangel på penger (vi tilbyr internettilgang til de som ikke har råd til datamaskiner / Internett), mangel på kunnskap (referansebibliotekarene våre lærer folk hvordan de finner informasjon), eller tusen andre ting.

Kilton-offentlig-bibliotekKilton Public Library i Lebanon, NH

I dette tilfellet var barrieren for åpen tilgang til informasjon gjennomgripende overvåking. Ved å være vertskap for et Tor-stafett, hjelper vi med å fjerne denne barrieren. Vi øker også effekten av biblioteket vårt. Vi er ikke begrenset til å hjelpe en befolkning i et veldig geografisk begrenset område lenger. Vi kan nå hjelpe politiske aktivister i Iran, menneskerettighetsarbeidere i Kina, etterforskningsreportere i Afrika og vold i hjemmet i det nordvestlige Stillehavet. Da Alison Macrina fra Library Freedom Project oppsøkte oss med ideen om å være vert for et stafett, var det umiddelbart fornuftig av oss å gjøre det.

ExpressVPN: Hvordan reagerte publikum på ideen om Tor?

McAndrew: Overveldende støtte. Vi hadde mer enn 50 personer som dukket opp på trøndermøtet hvor det kom til å bli vurdert. Cirka 15 av dem snakket. Hver eneste person var for at vi skulle gjøre dette. De kom fra forskjellige bakgrunner, unge, gamle, konservative, liberale, men alle var enige om at dette var en god ting som de ønsket at biblioteket deres skulle være med på.

ExpressVPN: Anbefaler du å bruke Tor-noder hjemme - enten det er en utgangsnode eller et stafett?

“Overvåkning har en veldig godt dokumentert kjølende effekt av intellektuell frihet. Det er bibliotekarenes jobb å fjerne hindringer for tilgang til informasjon. "

McAndrew: Det er problematisk å være vertskap med Tor-noder hjemme. Derfor er det viktig at pålitelige offentlige institusjoner, som biblioteker, gjør det. For det første bryter vertskap med en server av noe slag ISPs vilkår for serviceavtale. For det andre, hvis du er vert for et exit-stafett, vil alt folk gjør på stafetten, kunne spores til IP-en.

Offentlige biblioteker er klassifisert som en trygg havn under DMCA. Enkeltpersoner er det ikke. Så hvis noen bruker stafetten din for å laste ned en opphavsrettsbeskyttet film eller sang, kan du potensielt få vanskeligheter. Selv om det er sannsynlig at du kan bevise at du ikke gjorde det, vil det likevel bety en rekke problemer for deg.

ExpressVPN: Hvordan har publikum reagert på å bruke Tor? Eventuelle spesifikke historier som skiller seg ut?

McAndrew: Publikum har vist at de er veldig interessert i digitalt personvern. Vi har brukt Tor-prosjektet for å starte en diskusjon om disse spørsmålene i samfunnet vårt. Siden dette startet, har vi begynt å tilby selvforsvarskurs online (lære hvordan du kan beskytte informasjonen din og for å være trygg på nettet).

Vi har også gjort annen personvernfokusert programmering som screening CitizenFour. Digital personvern er et tema som folk bryr seg mye om, i motsetning til hva du stadig blir fortalt. Folk føler seg stort sett bare håpløse over det. Når de begynner å høre om praktiske ting som de kan gjøre for å gjenvinne kontrollen over informasjonen deres, blir de VELDIG interessert.

ExpressVPN: Dette prosjektet har vært en overveldende suksess. Tror du at andre biblioteker snart vil følge etter og installere Tor-stafetter på serverne deres også?

McAndrew: Vi vil gjerne se at andre biblioteker følger etter. Vi planla alltid på biblioteket vårt ganske enkelt å være pilot for et større landsdekkende program. Som alt vil dette ta tid. Vi fortsetter å snakke med andre biblioteker, og Library Freedom Project jobber aktivt med en rekke biblioteker som har interesse av å delta.  

Interessert i å bli involvert? Lær mer om Library Freedom Project, og bli med ExpressVPN og EFF for å støtte Tor og intellektuell frihet i biblioteker rundt om i verden.

bibliotekbilde: leblibrary.com

Tor-korsfareren Chuck McAndrew diskuterer personvern, frihet med ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.