Tor-korsfararen Chuck McAndrew diskuterar integritet, frihet med ExpressVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

tor-bibliotek-crusader


Kilton Public Library i Libanon, New Hampshire, gjorde rubriker förra året efter att ha blivit det första biblioteket i USA som erbjuder gratis, anonymt internet via Tor. Förespråkare runt om i världen var snabba att berömma det nya initiativet, men när avdelningen för hemlandssäkerhet fick vind i vad som hände stängdes det snabbt.

Lyckligtvis, efter många protester från både stadens 13 000 invånare och förespråkare utomlands, kunde Kilton-biblioteket återupprätta Tor-nätverket och står idag i spetsen för en global förändring mot integritet.

ExpressVPN intervjuade Chuck McAndrew, bibliotekets IT-chef som ledde Tor-initiativet.

Det här är vad han hade att säga.

ExpressVPN: Vilken typ av feedback fick du efter att du tog ner Tor-nätverket? Var det några speciella svar som stod fram för dig?

Chuck McAndrew: Det finns två svar som stod fram för mig. En var en beskyddare som växte upp i Ryssland. Han sa att han hade börjat använda Tor i Ryssland för att få tillgång till okänsliga medierapporter. Han berättade för oss att han inte ens kunde komma åt Reddit utan Tor. Detta är ett klassiskt exempel på övervakning som kyler intellektuell frihet och visar hur integritetstekniker som Tor skyddar människors frihet att läsa. Som bibliotekarie är det något jag bryr mig djupt om.

Det andra svaret var ett telefonsamtal från en detektiv på Internetbrott på västkusten. Han gratulerade oss till vårt projekt och berättade för oss att långt ifrån att avskräcka Tor, hans avdelning faktiskt lärde det om användning. Speciellt för offer för våld i hemmet. Han berättade att missbrukare på Internet kan spåra sina offer online om de inte har någon form av skydd. Tor är lätt att använda och mycket effektivt, så det är vad de började lära. Jag trodde att detta var ett bra exempel på att en brottsbekämpande gemenskap utnyttjade teknik för att verkligen hjälpa människor.

ExpressVPN: Du tog ner Tor-nätverket efter att lokal brottsbekämpning blev involverad. Hur lång tid tog det för dig att återaktivera det?

McAndrew: Det tog ungefär en månad att få den på igen. I slutändan övertygade det överväldigande samhällsstödet vår styrelse att de hade fattat rätt beslut att börja med. Vi vände tillbaka reläet samma natt.

”Digital integritet är ett problem som folk bryr sig mycket om, i motsats till vad man ständigt får höra. Människor känner sig mest hopplösa om det.

ExpressVPN: Hur engagerades departementet för hemlandssäkerhet? Hur reagerade de på att du återaktiverade Tor-nätverket?

McAndrew: Tydligen såg de en artikel i Ars Technica om vårt projekt. Vi har aldrig fått någon direkt kommunikation från DHS. Såvitt jag vet var det aldrig något direkt svar på att vi återaktiverade reläet.

ExpressVPN: Vad fick dig att sätta upp Tor-reläer på biblioteket?

McAndrew: Bibliotekarier har alltid bryr sig djupt om att skydda integritet, intellektuell frihet och tillgång till information (friheten att läsa). Övervakning har en mycket väl dokumenterad kylande effekt på intellektuell frihet. Det är bibliotekarernas uppgift att ta bort hinder för information. Det kan vara brist på pengar (vi tillhandahåller internetåtkomst till dem som inte har råd med datorer / internet), brist på kunskap (våra referensbibliotekarier lär människor att hitta information) eller tusen andra saker.

Kilton-offentliga bibliotekKilton Public Library i Libanon, NH

I detta fall var barriären för öppen tillgång till information genomgripande övervakning. Genom att vara värd för ett Tor-relä hjälper vi till att ta bort denna barriär. Vi ökar också effekterna av vårt bibliotek kraftigt. Vi är inte begränsade till att hjälpa en befolkning i ett mycket geografiskt begränsat område längre. Vi kan nu hjälpa politiska aktivister i Iran, arbetare för mänskliga rättigheter i Kina, utredande reportrar i Afrika och offror för våld i hemmet i Nordvästra Stilla havet. När Alison Macrina från Library Freedom Project kontaktade oss med idén om att vara värd för ett stafett, var det omedelbart vettigt för oss att göra det.

ExpressVPN: Hur reagerade allmänheten på idén om Tor?

McAndrew: Överväldigande stöd. Vi hade mer än 50 personer som möttes till förvaltarmötet där det skulle övervägas. Cirka 15 av dem talade. Varje enskild person var för att vi skulle göra detta. De kom från olika bakgrunder, unga, gamla, konservativa, liberala, men alla var överens om att det var bra att de ville att deras bibliotek skulle vara involverat i.

ExpressVPN: Rekommenderar du att använda Tor-noder hemma - vare sig det är en utgångsnod eller ett relä?

”Övervakning har en mycket väl dokumenterad kylande effekt av intellektuell frihet. Det är bibliotekarernas uppgift att ta bort hinder för tillgång till information. ”

McAndrew: Att hålla Tor-noder hemma är problematisk. Det är därför det är viktigt att betrodda offentliga institutioner, som bibliotek, gör det. Först bryter värd för en server av alla slag troligtvis din ISP: s servicevillkor. För det andra, om du är värd för ett utgångsrelä, kan allt som människor gör på ditt stafett spåras till din IP.

Offentliga bibliotek klassificeras som en säker hamn under DMCA. Individer är det inte. Så om någon använder ditt relä för att ladda ner en upphovsrättsskyddad film eller låt kan du eventuellt möta vissa svårigheter. Även om det är troligt att du kan bevisa att du inte gjorde det, skulle det fortfarande innebära en mängd problem för dig.

ExpressVPN: Hur har allmänheten svarat på att använda Tor? Eventuella specifika berättelser som sticker ut?

McAndrew: Allmänheten har visat att de är mycket intresserade av digital integritet. Vi har använt Tor-projektet för att starta en diskussion om dessa frågor i vårt samhälle. Sedan allt började har vi börjat erbjuda självförsvarskurser online (undervisning i hur du skyddar din information och för att vara säker online).

Vi har också gjort annan integritetsfokuserad programmering som screening CitizenFour. Digital integritet är en fråga som folk bryr sig mycket om, i motsats till vad du ständigt får höra. Människor känner sig mest hopplösa om det. När de börjar höra om praktiska saker som de kan göra för att återfå kontrollen över sin information blir de mycket intresserade.

ExpressVPN: Detta projekt har varit en överväldigande framgång. Tror du att andra bibliotek snart kommer att följa efter och installera Tor-reläer också på deras servrar?

McAndrew: Vi skulle gärna se andra bibliotek följa efter. Vi planerade alltid på vårt bibliotek helt enkelt som pilot för ett större landsomfattande program. Som allt kommer det att ta tid. Vi fortsätter att prata med andra bibliotek, och Library Freedom Project arbetar aktivt med ett antal bibliotek som har intresse av att delta.  

Intresserad av att engagera sig? Läs mer om Library Freedom Project och gå med ExpressVPN och EFF för att stödja Tor och intellektuell frihet i bibliotek runt om i världen.

biblioteksbild: leblibrary.com

Tor-korsfararen Chuck McAndrew diskuterar integritet, frihet med ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.