Teknologi og byrå: 5 måter du kan bli manipulert på nettet

[ware_item id=33][/ware_item]

teknologi-og-byrå


Det er ingen hemmelighet at Internett er en kraftig kilde til informasjon og bekvemmelighet for alle. Vi drar til det for nyheter om verden, for å få kontakt med venner og familie og glede oss over alle slags fantastiske innhold.

Når vi bruker våre favoritt online tjenester, er det enkelt å stole på dem og tro at de bare eksisterer for å tjene oss. Men er det sant? Fremkomsten av teknologi har brakt oss mye bekvemmelighet, men det har også tillatt selskaper å utnytte oss til sine egne mål.

Les videre for 5 online taktikker som ofte brukes for å kapre agendaen din og erstatte den med en annens.

1. Hva er (ikke) på menyen?

De fleste har hørt om In-N-Out Burger, den California-baserte burgerkjeden som er kjent for sin hemmelige meny. For de uinformerte ser det ikke ut til å være mye som skiller In-N-Outs tilbud fra tilbudene fra konkurrerende restauranter. Imidlertid vet aficionados at de beste varene faktisk er på In-N-Outs hemmelige meny (du er velkommen), og denne informasjonen lar dem få mer ut av besøket.

Tilsvarende tilbyr selskaper ofte delvis eller "kontrollert" menyer som gjør det lettere å velge alternativene de ønsker og vanskeligere å velge de som kan være bedre for oss. Dette fungerer fordi vi ofte ser at de viste alternativene er uttømmende og ikke stiller spørsmål som: "Er dette alle alternativene?", "Oppfyller disse alternativene faktisk mine behov?", Og "Har menyleverandøren insentiver til å fremme visse alternativer fremfor andre? ”

Neste gang du blar gjennom Yelp for å få et sted å spise eller kamme gjennom produkter på Amazon, må du huske det opprinnelige målet ditt når du tar en beslutning. Husk å evaluere en meny ut fra dens evne til å dekke dine behov og ikke vær redd for å se etter andre menyer hvis den gjeldende ikke er tilstrekkelig. Det er nesten alltid et annet valg.

2. Bruke sosiale medier som spilleautomater

Folk tenker ofte at den beste måten å få noen hekta på en aktivitet er å belønne dem hver gang de utfører aktiviteten. Sannheten, kan du bli overrasket over å lære, er et tilfelle av "mindre er mer".

Forskere har funnet ut at variabel belønningsplaner er den mest effektive metoden for å forme ønsket atferd til vaner. Den underliggende årsaken er enkel: I stedet for å belønne en bruker hver gang de bruker en online tjeneste (slik at de kan stoppe når de er fornøyde), blir brukeren bare belønnet av og til. Dette oppfordrer brukeren til å bruke tjenesten gjentatte ganger, i håp om at neste iterasjon av aktiviteten blir den de blir belønnet for.

nye-likesDet alle håper å se hver gang de logger seg på: nøyaktig 2 nye varsler.

Eksempler på dette er enkle å få øye på. Vi sjekker hele tiden Facebook-kontoene våre fordi vi tror at vår neste innlogging kan belønne oss med et nytt bilde- eller statusoppdatering fra en nær venn. Vi går tilbake til vår favoritt mobilspill-app i håp om at neste playthrough vil låse opp et nytt nivå eller en bonus. Og akkurat slik kan leverandørene av disse tjenestene holde oss hekta på plattformen deres, og tjene på ytterligere annonsering eller kjøp i appen.

3. Du går glipp av hvis du ikke leser dette ...

Det fikk oppmerksomheten din, ikke sant? I så fall er du ikke alene. Forskning viser at folk reagerer mer akutt på smertene ved tap enn gleden ved å få. Så mens en online annonse som forteller kjøpere å “handle nå for en $ 50 rabatt!” Kanskje ikke er for effektiv (shopperen bryr seg ikke så mye for noe som ikke er deres), kan den samme annonsen skrives om til å skrike “handle” nå, eller taper du $ 50! ”

Selv om budskapet stort sett er det samme, omplasserer dette tilbudet som noe publikum allerede eier og vil miste. Som du kanskje mistenker, er det ofte nok til å overtale noen til å iverksette tiltak for noe de ikke trengte i utgangspunktet.

Derfor trenger det deg å stille deg noen få enkle spørsmål i fremtidige situasjoner: Trenger jeg virkelig det dette online tilbudet selger meg? Er "tapet" beskrevet faktisk et forkledd ekstra jeg egentlig ikke trenger?

4. Få foten i døra (for å be om mer)

Alle har den vennen. Du vet, den som ber deg om å gå til møbelforretningen for å kjøpe vindu og ende opp med å få deg til å bære og montere den nye sokkelen de kjøper. Det er ikke en god venn. Det triste er at det er mange mennesker på nettet som ønsker å være den typen venn for deg.

Mange bedrifter liker å bruke denne typen "gradvis engasjement" taktikk for å få deg til å konvertere (og betale dem penger). For eksempel vil en gitarprodusent ofte tillate deg å designe din drømmeøks på nettstedet deres i stedet for å be deg om å kjøpe en gitar. Fra et attraktivt visuelt grensesnitt begynner du med å velge den gitarkroppen du ønsker, gå videre til din foretrukne bro og nakke, og pak deg opp med et personlig valgt fretboard og mønstret finish.

Når du ser den ferdige prototypen din, har du allerede investert tid og krefter på å designe din drømmegitar, og det er mye lettere for produsenten å selge deg det individualiserte produktet. Du vil uten tvil betale dem en premie for privilegiet å ha et skreddersydd instrument også.

5. Keep It Going: Bunnløse boller

En annen måte selskaper holder deg hekta på innholdet deres, er ved kontinuerlig å gi deg mer av det. En matpsykologistudie viste at folk som drikker suppe fra "bunnløse skåler" (langsomt påfylling av skåler festet til bordet) konsumerte utrolige 73% mer enn de som spiste fra vanlige boller. Brukere av bunnløs skål estimerte også at de konsumerte i gjennomsnitt 140,5 færre kalorier enn de faktisk gjorde. Det er ingen overraskelse at selskaper har brukt denne innsikten til sin egen fordel.

cat-video-nyttMorsomme kattevideoer ligner mye på aspirin. Hvis du ikke kan huske hvor mange du har konsumert, er svaret sannsynligvis "for mange".

Noen internettekvivalenter av bunnløse boller er vår uendelige Facebook-feeds og YouTubes autospillfunksjonalitet. I stedet for å tillate oss å enkelt koble av innhold etter noen få ruller eller videospill, viser disse plattformene oss stadig nytt innhold som "du kan være interessert i". Når det kobles sammen med vår implisitte skjevhet mot tap aversjon, er det ingen overraskelse hvordan så mange av oss ubevisst kan bruke timer hver dag på disse kanalene og konsumere innhold vi ikke trenger mens vi blir inntektsmuligheter for tjenesteleverandører.

Gjør dine grunner til deres grunner

Til syvende og sist er det vanlige temaet bak disse fem taktikkene at selskaper ofte prøver å endre grunnene dine til sine grunner. Kanskje leter du ganske enkelt etter en rimelig telefonplan, men en nettverksleverandør kan lett samle noen unødvendige funksjoner for å lokke deg til å registrere deg for en dyrere tjeneste. Kanskje du bare vil følge med en utenlandsk venn på nettet, men sosiale medieplattformer kan holde deg på nettstedet deres (for å konsumere annonsene deres) ved å stadig vise deg statusoppdateringer og bilder fra andre mennesker du kjenner.

Betyr dette at vi skal mistro alt vi ser på nettet? Ikke egentlig. Det virker jo som om det er litt tøft å banne alle former for teknologi (og bekvemmelighetene de gir) ganske enkelt fordi noen selskaper tar ekstra muligheter for å tjene penger.

Dette tjener imidlertid som en påminnelse om at vi trenger å være kyndige Internett-brukere - brukere som setter pris på fordelene med Internett, er oppmerksom på våre mål på nettet og er på vakt mot fallgruvene som venter når vi lar teknologi for å endre disse målene.

Teknologi og byrå: 5 måter du kan bli manipulert på nettet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.