Teknik och byrå: 5 sätt du kan manipuleras online

[ware_item id=33][/ware_item]

teknik och organ


Det är ingen hemlighet att Internet är en kraftfull källa till information och bekvämlighet för alla. Vi går till det för nyheter om världen, för att få kontakt med vänner och familj och njuta av alla slags underbara innehåll.

När vi använder våra favorit online-tjänster är det lätt att lita på dem och tro att de bara finns för att tjäna oss. Men är det sant? Tillkomsten av teknik har gett oss mycket bekvämlighet, men det har också gjort det möjligt för företag att utnyttja oss för sina egna mål.

Läs vidare för 5 onlinetaktiker som ofta används för att kapa din agenda och ersätta den med någon annans.

1. Vad finns (inte) på menyn?

De flesta har hört talas om In-N-Out Burger, den Kalifornienbaserade burgerkedjan som är känd för sin hemliga meny. För de oinformerade verkar det inte mycket som skiljer In-N-Outs erbjudanden från konkurrerande restauranger. Men aficionados vet att de bästa artiklarna faktiskt finns på In-N-Outs hemliga meny (du är välkommen), och den här informationen gör att de kan få ut mer av sitt besök.

På liknande sätt tillhandahåller företag ofta partiella eller ”kontrollerade” menyer som gör det lättare att välja de alternativ de vill ha och svårare att välja de som kan vara bättre för oss. Detta fungerar eftersom vi ofta anser att de visade alternativen är uttömmande och inte ställer frågor som: "Är det här alla alternativ?", "Uppfyller dessa alternativ verkligen mina behov?", Och "Har menyföretaget incitament att främja vissa alternativ framför andra? ”

Nästa gång du bläddrar igenom Yelp för att äta eller kämpa igenom produkter på Amazon, ska du tänka på ditt ursprungliga mål när du fattar ett beslut. Kom ihåg att utvärdera en meny utifrån dess förmåga att tillgodose dina behov och var inte rädd att leta efter andra menyer om den aktuella menyn är otillräcklig. Det finns nästan alltid ett annat val.

2. Använda sociala medier som spelautomater

Människor tycker ofta att det bästa sättet att få någon kopplad till en aktivitet är att belöna dem varje gång de utför aktiviteten. Sanningen, kan du bli förvånad över att lära dig, är ett fall av "mindre är mer".

Forskare har funnit att variabla belöningsscheman är den mest effektiva metoden för att forma önskat beteende till vanor. Det underliggande skälet är enkelt: Istället för att belöna en användare varje gång de använder en onlinetjänst (så att de kan stanna när de är nöjda) belönas användaren bara ibland. Detta uppmuntrar användaren att upprepade gånger använda tjänsten och hoppas att nästa iteration av aktiviteten kommer att vara den som de belönas för.

nya-likesVad alla hoppas se varje gång de loggar in: exakt 2 nya aviseringar.

Exempel på detta är lätta att upptäcka. Vi kontrollerar hela tiden våra Facebook-konton eftersom vi tror att vår nästa inloggning kan belöna oss med en ny bild eller statusuppdatering från en nära vän. Vi återgår till vår favoritapp för mobilspel i hopp om att nästa playthrough kommer att låsa upp en ny nivå eller bonus. Och precis som det kan leverantörerna av dessa tjänster hålla oss uppkopplade på deras plattform och tjäna på ytterligare reklam eller köp i appen.

3. Du saknar om du inte läser detta ...

Det fick din uppmärksamhet, eller hur? I så fall är du inte ensam. Forskning visar att människor reagerar mer akut på smärtan vid förlust än nöjet med att vinna. Så medan en onlineannons som säger köpare att "agera nu för en rabatt på 50 $!" Kanske inte är alltför effektiv (shopparen bryr sig inte för mycket för något som inte är deras), kan samma annons skrivas om för att skrika "agera nu eller så förlorar du $ 50! ”

Även om meddelandet till stor del är det samma, omplacerar detta erbjudandet som något publiken redan äger och kommer att förlora. Som du kanske misstänker är det ofta tillräckligt för att övertyga någon att vidta åtgärder för något de inte behövde i första hand.

Därför behöver du ställa dig några enkla frågor i framtida situationer: Behöver jag verkligen vad detta onlineerbjudande säljer mig? Är "förlusten" som beskrivs faktiskt ett förklädt extra som jag egentligen inte behöver?

4. Få sin fot i din dörr (för att be om mer)

Alla har den vänen. Du vet, den som ber dig gå till möbelföretaget för att fönsterhandla och slutar få dig att bära och montera den nya hyllan de köper. Det är ingen bra vän. Det sorgliga är att det finns många människor online som vill vara den typen av vän till dig.

Många företag gillar att använda denna typ av "gradvis engagemang" -taktik för att få dig att konvertera (och betala dem pengar). Till exempel kan en gitarrtillverkare ofta tillåta dig att designa din drömax på deras webbplats istället för att be dig att köpa en gitarr. Från ett attraktivt visuellt gränssnitt, börjar du med att välja den gitarrkropp du vill, gå vidare till din önskade bro och nacke och linda in med ett personligt utvalt fretboard och mönstrad yta.

När du ser din färdiga prototyp har du redan investerat tid och ansträngning i att designa din drömgitarr, och det är mycket lättare för tillverkaren att sälja dig den individualiserade produkten. Du kommer utan tvekan att betala dem en premie för privilegiet att ha ett skräddarsytt instrument också.

5. Keep It Going: Bottenlösa skålar

Ett annat sätt företagen håller dig fast på sitt innehåll är genom att ständigt ge dig mer av det. En matpsykologstudie visade att människor som dricker soppa från ”bottenlösa skålar” (som långsamt fyller på skålar som fästs vid bordet) konsumerade en häpnadsväckande 73% mer än de som äter från vanliga skålar. Bottenlösa skålanvändare uppskattade också att de konsumerade i genomsnitt 140,5 färre kalorier än de faktiskt gjorde. Det är ingen överraskning att företag har använt denna insikt till sin egen fördel.

cat-video-nyttRoliga kattvideor liknar aspirin. Om du inte kommer ihåg hur många du har konsumerat är svaret antagligen "för många".

Vissa internetekvivalenter av bottenlösa skålar är våra oändliga Facebook-flöden och YouTubes autoplay-funktion. Istället för att låta oss enkelt koppla loss från innehåll efter några rullningar eller videospel, visar dessa plattformar oss ständigt nytt innehåll som "du kanske är intresserad av". I kombination med vår implicita förspänning till förlustaversion är det ingen överraskning hur så många av oss omedvetet kan spendera timmar varje dag på dessa kanaler och konsumera innehåll vi inte behöver medan vi blir intäktsmöjligheter för tjänsteleverantörer.

Förvandla dina skäl till deras skäl

I slutändan är det vanliga temat bakom dessa fem taktiker att företag ofta försöker ändra dina skäl till sina skäl. Kanske letar du helt enkelt efter en prisvärd telefonplan, men en nätverksleverantör kan enkelt samla in några onödiga funktioner för att locka dig att registrera dig för en dyrare tjänst. Du kanske bara vill följa med en utländsk vän online, men plattformar på sociala medier kan hålla dig på deras webbplats (för att konsumera deras annonser) genom att ständigt visa dig statusuppdateringar och foton från andra människor du känner.

Betyder det att vi ska misstro allt vi ser online? Inte riktigt. När allt kommer omkring, det verkar lite hårt att svär av alla former av teknik (och bekvämligheter de ger) helt enkelt för att vissa företag tar extra möjligheter att tjäna pengar.

Detta fungerar dock som en påminnelse om att vi måste vara kunniga Internetanvändare - användare som uppskattar fördelarna med Internet, är medvetna om våra online-mål och förblir försiktiga med de fallgropar som väntar när vi tillåter teknik att ändra dessa mål.

Teknik och byrå: 5 sätt du kan manipuleras online
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.