Storbritanniens nya massövervakningsförslag är det värsta än

[ware_item id=33][/ware_item]

Elizabeth Tower. Det är där Big Ben är inrymt.


Regeringstjänstemän arbetar för att godkänna den största lagstiftaren om masssamling som Storbritannien någonsin har sett. Billet om utredningsbefogenheter är en katastrof som håller på att ske och det kommer att svepa genom parlamentet.

Detta nya lagförslag syftar till att omforma hur myndighetens övervakning genomförs - och inte till det bättre. 

Övervakning på en massiv skala

Enligt lagförslaget kommer statliga säkerhetstjänster att ha möjlighet att hacka in människors smartphones och datorer i säkerhetsintresse. Det kallas "utrustningsstörningar", och det är bara toppen av isberget.

Det nästan 300 sidor stora lagförslaget syftar till att skärpa den nationella säkerheten genom att göra massövervakning obligatorisk. Leverantörer av bredband och mobiltelefoner kommer att tvingas föra loggar över kundens data i upp till ett år. Dessa loggar kommer att inkludera varje webbplats du besöker, de tider du besökte dem och enheterna du använder.

Liknande lagstiftare för massövervakning har förbjudits i resten av Europa och Nordamerika för att vara för invasiva.

(Nästan) Synd att vara sant

Registreringar av din Internetaktivitet kommer endast att innehålla grundläggande webbadresser och inte enskilda sidor. Till exempel kunde de se att du hade besökt BBC.com på en lördag eftermiddag men inte de enskilda sidorna du läste. Detta ger liten komfort eftersom tiden för besök och IP-adresser för andra datorer som du kontaktade kommer att registreras i otrevlig detalj.

För att få åtkomst till dina personuppgifter kräver tjänstemän "dubbellåsning" -tillstånd. Telefonsamtal, e-postmeddelanden och textmeddelanden behöver godkännande från hemsekreteraren och sedan en specialutnämnd domare innan lokal lagstiftning kan få åtkomst. Det finns dock en liten klausul för att kringgå denna godkännandeprocess om brottsbekämpande myndigheter anser att det finns ett akut behov av att få tillgång till informationen.

I grunden kan säkerhetsansvariga bara få åtkomst till din information efter att de har fått ett rättsligt godkännande, såvida de inte anser att det är "brådskande." I så fall är de fritt att göra vad de vill.

Ljudmässigt?

Inte bara 'metadata'

Det här är inte bara metadata som regeringen hoppas kunna samla in, det är ditt liv. Det är allt du gör, varje webbplats du besöker och varje meddelande du skickar via Internet.

Förespråkare av propositionen hävdar att de uppgifter regeringen samlar in är ett medel för nationell säkerhet och inte på något sätt påverkar dig. Men hur kan det inte, när allt du gör loggas?

Det mest påträngande massövervakningsförslaget Storbritannien har någonsin sett

Räkningen togs fram av hemmesekreteraren Theresa May i ett försök att ersätta Storbritanniens föråldrade lagar om insamling av uppgifter.

May hade infört liknande lagstiftning, känd som Snooper's Charter, redan 2012 för nästan enhälligt ogillande. Hon tror att den nya räkningen lyckas där den andra misslyckades. Enligt maj:

”Offentliggörandet av vårt utkast till utredningsbefogenhetsförslag är ett avgörande ögonblick. Detta lagförslag kommer att etablera världsledande tillsyn för att styra en utredningsmaktregim som är mer öppen och öppen än någon annanstans i världen. ”

Andra håller inte med.

Förespråkare för integritet, inklusive Edward Snowden, kallar detta för den värsta övervakningsförslaget som väst någonsin har sett, och med goda skäl: Aldrig tidigare har så stränga övervakningsåtgärder införts.

Efter min läsning legitimerar #SnoopersCharter massövervakning. Det är den mest påträngande och minst ansvariga övervakningsregimen i väst.

- Edward Snowden (@Snowden) 4 november 2015

Låt inte den brittiska regeringen fortsätta spionera på dig!

Lagförslaget förväntas gå igenom parlamentet någon gång nästa år. Huruvida det kommer att passera är okänt, men om det senaste trans-Pacific Partnership-läckaget säger något, är det att världsmakterna gör mycket lite för att skydda människors integritet.

I stället för att lämna dig själv när det gäller massövervakning, ta tillbaka din integritet med en VPN.

Så fungerar VPN: er

En VPN skapar en säker tunnel mellan din dator och de webbplatser du besöker. Dina Internetleverantörer kan inte se vilka webbplatser du besöker, de data du skickar eller vilka personer du kommunicerar med.

En VPN döljer också din IP-adress och plats, så din online-aktivitet kan inte spåras tillbaka till dig och din dator eller enhet.

Vänta inte på att denna förkrossande massövervakningsförslag träder i kraft. Ta tillbaka din integritet och dölj din IP-adress med ett VPN.

Bild: Jetpics / Dollar Photo Club

Storbritanniens nya massövervakningsförslag är det värsta än
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.