Storbritannias nye regning om masseovervåking er den verste ennå

[ware_item id=33][/ware_item]

Elizabeth Tower. Det er her Big Ben holder til.


Regjeringspersoner jobber for å gi den største lovinnsamlingen for bulkinnsamling Storbritannia noensinne har sett. Lovforslaget om etterforskningskrefter er en katastrofe i ferd med å gjøre, og det er i ferd med å feie gjennom parlamentet.

Dette nye lovforslaget tar sikte på å omforme hvordan myndighetens overvåking gjennomføres - og ikke til det bedre. 

Overvåkning på en massiv skala

I henhold til regningen vil statlige sikkerhetstjenester ha makten til å hacke seg inn i menneskers smarttelefoner og datamaskiner i sikkerhetshensyn. Det kalles "utstyrsforstyrrelse", og det er bare toppen av isfjellet.

Den nesten 300 siders regningen har som mål å stramme nasjonal sikkerhet ved å gjøre masseovervåkning obligatorisk. Leverandører av bredbånd og mobiltelefoner vil bli tvunget til å føre logger over kundenes data i opptil ett år. Disse loggene vil omfatte alle nettsteder du besøker, tidspunktene du har besøkt dem og enhetene du bruker.

Tilsvarende lovovervåking for massetilsyn er blitt forbudt i resten av Europa og Nord-Amerika for å være for invasiv.

(Nesten) for dårlig til å være sanne

Registreringer av Internett-aktiviteten din vil bare omfatte grunnleggende nettadresser og ikke individuelle sider. De kunne for eksempel se at du hadde besøkt BBC.com på en lørdag ettermiddag, men ikke de enkelte sidene du leste. Dette gir liten komfort, ettersom tidspunktet for besøk og IP-adresser til andre datamaskiner du kontaktet vil bli registrert i sykelig detalj.

For å få tilgang til dine personlige data, krever tjenestemenn autorisasjon med dobbel lås. Telefonsamtaler, e-postmeldinger og tekstmeldinger trenger autorisasjon fra hjemmesekretæren og deretter en spesialutpekt dommer før lokal rettshåndhevelse kan få tilgang. Imidlertid er det en liten klausul for å omgå denne godkjenningsprosessen hvis myndighetene mener at det haster med å få tilgang til informasjonen.

I utgangspunktet kan sikkerhetsfunksjonærer bare få tilgang til informasjonen din etter at de har mottatt dommergodkjenning, med mindre de føler det er "presserende." I så fall er de fritt til å gjøre hva de vil.

Høres rettferdig?

Ikke bare ‘metadata’

Dette er ikke bare metadata regjeringen håper å samle på, det er livet ditt. Det er alt du gjør, hvert nettsted du besøker og hver melding du sender via Internett.

Talsmenn for lovforslaget hevder at data regjeringen samler inn er et middel for nasjonal sikkerhet og på ingen måte påvirker deg. Men hvordan kan det ikke, når alt du gjør blir logget?

Den mest påtrengende masseovervåkningsforslaget Storbritannia noensinne har sett

Regningen ble fremmet av hjemmesekretær Theresa May i et forsøk på å erstatte Storbritannias utdaterte datainnsamlingslover.

May hadde innført lignende lovgivning, kjent som Snooper's Charter, tilbake i 2012 til nesten enstemmig avvisning. Hun mener denne nye lovforslaget lykkes der den andre mislyktes. I følge May:

“Publiseringen av vårt utkast til lov om utredningskrefter er et avgjørende øyeblikk. Dette lovforslaget vil etablere verdensledende tilsyn for å styre et etterforskningsmaktsregime som er mer åpent og gjennomsiktig enn andre steder i verden. "

Andre er uenige.

Talsmenn for personvern, inkludert Edward Snowden, kaller dette den verste overvåkningsregningen som Vesten noen gang har sett, og med god grunn: Aldri før har det blitt innført så strenge overvåkningstiltak.

Etter det jeg har lest, legitimerer #SnoopersCharter masseovervåkning. Det er det mest påtrengende og minst ansvarlige overvåkningsregimet i Vesten.

- Edward Snowden (@Snowden) 4. november 2015

Ikke la den britiske regjeringen fortsette å spionere på deg!

Lovforslaget forventes å gå gjennom parlamentet en gang neste år. Hvorvidt det vil passere er ukjent, men om de nylige lekkasjene i Trans-Pacific Partnership forteller oss noe, er det at verdensmaktene gjør veldig lite for å beskytte folks privatliv.

I stedet for å forlate deg selv ved innfallet av masseovervåking, ta tilbake personvernet ditt med en VPN.

Slik fungerer VPN-er

En VPN oppretter en sikker tunnel mellom datamaskinen og nettstedene du besøker. Internett-leverandørene dine vil ikke kunne se hvilke nettsteder du besøker, dataene du sender eller personene du kommuniserer med.

En VPN skjuler også IP-adressen din og plasseringen din, slik at din online aktivitet ikke kan spores tilbake til deg og datamaskinen eller enheten din.

Ikke vent til denne forkrøplende masseovervåkningsregningen trer i kraft. Ta tilbake personvernet ditt og skjul IP-adressen din med en VPN.

Utvalgt bilde: Jetpics / Dollar Photo Club

Storbritannias nye regning om masseovervåking er den verste ennå
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.