Snowden-effekten: 4 ting vi har lært siden personvernboblen eksploderte

[ware_item id=33][/ware_item]

Snowden-effekten: 4 ting vi har lært siden personvernboblen eksploderte


Snowden-effekten (substantiv): Å øke global bevissthet rundt personvern og sikkerhetsrettigheter

I 2013 lekket NSA-entreprenøren Edward Snowden høyt klassifiserte dokumenter som avslørte hvordan regjeringer over hele verden gjennomfører masseovervåking. Minutte, intime detaljer ble spilt inn i møysommelig detalj.

Spørsmålet om personvern ble umiddelbart et opphetet emne. Tekniske selskaper jobbet febrilsk for å kryptere enhetene sine mens myndighetene prøvde å forsikre folk om at all deres spionering ble gjort i beste interesse.

Vi har sett en endring i hvordan regjeringer samler inn data de siste årene, men problemet forblir det samme: Er personvern prisen du betaler for frihet?

Dette er hva vi har lært i årene siden.

1. Personvern blir en luksus

Selv om du kanskje ikke er klar over det, er din 'rett' til personvern ikke lenger en rettighet. Vi er alle skyldige i å handle noen aspekter av personvernet vårt for enkelhets skyld - de sosiale mediesidene vi bruker, muligheten til automatisk å merke bilder basert på vår beliggenhet eller til og med autofyllskjemaene på visse nettsteder, er alle personvernrisikoer vi villig tar. Imidlertid gjør mange av oss det på bekostning av vår personlige sikkerhet.

En studie fra 2014 med tittelen The Future of Privacy funnet:

“Personvern er et arkaisk begrep når det brukes i henvisning til deponering av informasjon på nettet. Enkeltpersoner er villige til å gi fra seg personvernet av hensyn til letthet, hurtighet og bekvemmelighet ... Hvis noe, vil sporing av forbrukerne øke, og nesten alle data som legges inn på nettet, vil bli betraktet som "fair game" med det formål å analysere og produsere "brukerdrevet" annonser."

Hver gang vi sveiper gjennom appens vilkår for bruk uten å lese konsekvensene, ofrer vi personvernet vårt.

Det er en glatt bakke, og de fleste av oss glir uvitende.

2. Folk fremdeles enten elsker eller virkelig hater NSA

Obama-aksje-alt-planVia noen fantastiske Internet denizen

En fersk Pew-undersøkelse så på menneskers holdning til personvern over en to og et halvt år. Det vi lærte er at overveldende 91 prosent av de voksne spurte avtalt massedatainnsamling er ute av hånden. Dessverre, når det gjelder selve NSA, er følelsen ikke gjensidig. bare 52 prosent sa at de er "veldig opptatt" av overvåkning fra myndighetene, og 46 prosent sa at de ikke er bekymret i det hele tatt.

Uvitenhet er lykke, men det er også farlig. Noe som bringer oss til vårt tredje punkt:

3. Fremtiden begynner å ligne på Jetsons og mer som minoritetsrapporten

Mange tech-eksperter spår at bare en håndfull mennesker vil ha både energi og ressurser til å beskytte seg mot den økende trenden med dataovervåking de kommende årene..

Skandaler som involverer smarte termostater som sporer dine daglige vaner, leker som tar opp samtalene til barnet ditt og TV-er som sender seevanene dine til ukjente tredjeparter, blir mer vanlig. Dette klør bare på overflaten, folk. Grav litt dypere og ting begynner å bli veldig hårete.

Dessverre er regjeringen fortsatt sta i sitt forsøk på å begrense denne økende personvernstrusselen. Når det gjelder de fleste smarte enheter i dag, ser det ut til at forbrukere har et valg: godta produktet i all sin privatlivsinngripende prakt eller ikke kjøp det i det hele tatt.

Hva slags valg er det?

4. Vi begynner å se en endring i både regjeringene og teknologibransjene våre

Heldigvis er det ikke alt undergang og tungsinn. Siden NSAs metoder ble brakt frem, har talsmenn for personvern i både offentlig og privat sektor arbeidet utrettelig for å rette opp i disse feilene. Apple har begynt å installere ende-til-ende-kryptering på enhetene sine; Google har kampanjer for å gjøre TLS-kryptering til standarden for både nettsteder og e-post; og patriotloven, som ble innkalt med nesten enstemmig godkjenning, ble avgjort grunnlovsstridig i slutten av 2015.

Selv Snowden selv er optimistisk, selv om han mener vår rett til privatliv fortsatt er truet. I en New York Times-oppdatering i juni skriver han:

”Maktbalansen begynner å skifte. Vi er vitne til fremveksten av en post-terror-generasjon, en som avviser et verdensbilde definert av en entall tragedie. For første gang siden angrepene 11. september 2001 ser vi omrisset av en politikk som vender seg bort fra reaksjon og frykt til fordel for spenst og fornuft. Med hver seiersrett, med hver lovendring, demonstrerer vi at fakta er mer overbevisende enn frykt. Som samfunn oppdager vi at verdien av en rettighet ikke ligger i det den skjuler, men i det den beskytter. ”

Etter hvert som flere blir klar over hvordan regjeringen samler inn data, dukker det opp en mulighet til å endre dem.

Hvis du fremdeles går rundt personvernsgjerde, kan du gjøre en bevisst innsats for å beskytte din private informasjon. Les tjenestevilkårene, vær mer bevisst på hva du deler på nettet, oppdater personverninnstillingene dine på sosiale mediekontoer, og ta tilbake personvernet ditt ved å installere ExpressVPN på alle Internett-aktiverte enheter.

Utvalgt bilde: Onsemeliot (Der Wizzleblower Edward Snowden als beliebig verlustrei skalierbares Vekorportrait.) [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Snowden-effekten: 4 ting vi har lært siden personvernboblen eksploderte
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.