Snowden-effekten: 4 saker vi har lärt oss sedan integritetsbubblan exploderade

[ware_item id=33][/ware_item]

Snowden-effekten: 4 saker vi har lärt oss sedan integritetsbubblan exploderade


Snowden-effekten (substantiv): Att öka den globala medvetenheten om integritets- och säkerhetsrättigheter

2013 läckte NSA-entreprenören Edward Snowden mycket klassificerade dokument som avslöjade hur regeringar över hela världen genomför massövervakning. Minuta, intima detaljer registrerades i noggrann detalj.

Frågan om integritet blev direkt ett upphettat ämne. Tekniska företag arbetade hårt för att kryptera sina enheter medan regeringar försökte försäkra människor om att all deras spionering gjordes i bästa intresse.

Vi har sett en förändring i hur regeringar samlar in data under de senaste åren, men frågan förblir densamma: Är integritet det pris du betalar för frihet?

Det här är vad vi har lärt oss under åren sedan.

1. Sekretess blir en lyx

Även om du kanske inte är medveten om det är din "rätt" till integritet inte längre en rättighet. Vi är alla skyldiga till att handla vissa aspekter av vår integritet för att underlätta - de sociala mediesidorna vi använder, möjligheten att automatiskt tagga foton baserat på vår plats eller till och med autofyllningsformulärerna på vissa webbplatser är alla integritetsrisker som vi gärna tar. Men många av oss gör det på bekostnad av vår personliga säkerhet.

En studie från 2014 med titeln The Future of Privacy hittade:

”Integritet är en arkaisk term när den används i samband med deponering av information online. Individer är villiga att ge upp sekretess av skälen för enkelhet, snabbhet och bekvämlighet ... Om något kommer konsumentspårning att öka, och nästan all information som matas in online kommer att betraktas som "rättvist spel" i syfte att analysera och producera "användardriven" annonser.”

Varje gång vi bläddrar igenom en apps användarvillkor utan att läsa följderna offrar vi vår integritet.

Det är en halt sluttning, och de flesta av oss glider ovetande.

2. Människor fortfarande antingen älskar eller hatar verkligen NSA

Obama-share-allt-planenVia några underbara Internet-denizen

En ny Pew-studie tittade på människors inställning till integritet under två och ett halvt år. Vad vi lärde oss är att överväldigande 91 procent av de undersökta vuxna överenskomna massdata insamlingen går ur handen. Tyvärr, när det gäller NSA själv, är känslan inte ömsesidig; bara 52 procent sa att de är "mycket oroliga" för myndighetskontrollen, och 46 procent sa att de inte är oroliga alls.

Okunnighet är lycklig, men den är också farlig. Som tar oss till vår tredje punkt:

3. Framtiden börjar se mindre ut som Jetsons och mer som Minority Report

Många tekniska experter förutspår att bara en handfull människor kommer att ha både energi och resurser för att skydda sig mot den växande trenden med datatillsyn under de kommande åren..

Skandaler med smarta termostater som spårar dina dagliga vanor, leksaker som spelar in ditt barns samtal och TV-apparater som skickar dina visningsvanor till okända tredje parter blir allt vanligare. Det här skrapar bara på ytan, människor. Gräva lite djupare och saker börjar bli riktigt håriga.

Tyvärr förblir regeringen envis i sitt försök att begränsa detta växande integritetshot. När det gäller de flesta smarta enheter i dag verkar konsumenter ha ett val: acceptera produkten i all sin integritetsinvasiva härlighet eller inte köpa alls.

Vilken typ av val är det?

4. Vi börjar se en havsändring i både våra regeringar och våra tekniska industrier

Lyckligtvis är det inte allt undergång och dimma. Eftersom NSA: s metoder visades, har företrädare för integritet i både offentlig och privat sektor arbetade outtröttligt för att rätta till dessa fel. Apple har börjat installera kryptering från en till ände på sina enheter; Google har kampanjat för att göra TLS-kryptering till standarden för både webbplatser och e-post. och patriotlagen, som meddelades med nästan enhälligt godkännande, dömdes okonstitutionell i slutet av 2015.

Även Snowden själv är optimistisk, även om han anser att vår rätt till integritet fortfarande hotas. I en New York Times-uppdatering i juni skriver han:

”Maktbalansen börjar förändras. Vi bevittnar uppkomsten av en post-terrorgeneration, en som avvisar en världsbild definierad av en enkel tragedi. För första gången sedan attackerna den 11 september 2001 ser vi konturen av en politik som vänder sig från reaktion och rädsla till förmån för motståndskraft och förnuft. Med varje seger, med varje lagändring, visar vi att fakta är mer övertygande än rädsla. Som samhälle upptäcker vi att värdet av en rättighet inte ligger i vad den döljer, utan i vad den skyddar. ”

När fler människor blir medvetna om hur deras regering samlar in uppgifter uppstår en möjlighet att ändra dem.

Om du fortfarande strävar mot integritetsstaketet, gör dig medvetet för att skydda din privata information. Läs användarvillkoren, vara mer medveten om vad du delar online, uppdatera dina integritetsinställningar på dina sociala mediekonton och ta tillbaka din integritet genom att installera ExpressVPN på alla dina Internet-aktiverade enheter.

Bild: Onsemeliot (Der Wizzleblower Edward Snowden als beliebig verlustrei skalierbares Vekorportrait.) [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Snowden-effekten: 4 saker vi har lärt oss sedan integritetsbubblan exploderade
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.