Sikkerhetsutgifter: Er NSA ute for Bitcoin?

[ware_item id=33][/ware_item]

Bitcoin-hakket-by-nsa


Krypto-valuta Bitcoin har ikke det lett. Selv om det virtuelle pengesystemet i teorien skal være sikkert, effektivt og tilby en måte å revolusjonere finansnæringen, har ikke alltid ting gått som planlagt. Mt. Gox er et godt eksempel - millioner av dollar tilsynelatende sikker valuta forsvant ganske enkelt, noe som gir brukere ingen anledning. Dessuten har prisen på bitcoins historisk sett vært vanskelig å forutsi, og til og med valutaen som gjør vei til større markeder har ikke utjevnet ting. I USA ble for eksempel en politibetjent i New Jersey nylig tiltalt for å ha solgt stjålet bitcoin-utstyr. Alt dette er små ting, men sammenlignet med den nye teorien som gjør rundene: Er Bitcoin blitt hacket av NSA?

Fingre i mange paier

I følge en artikkel av Pro Publica har NSA sett store seire i sin kamp for å bryte krypteringsmetoder og få tilgang til data fra nesten ethvert selskap i verden. Dette inkluderer bankregister, åndsverk, medisinsk informasjon og e-post som sendes av den amerikanske offentligheten for øvrig. Dette flyr i møte med forsikringer fra internettleverandørene om at forbrukerdata er trygge og utilgjengelige av spionbyrået. For de som er kjent med Edward Snowdens verk, bør åpenbaringen ikke være så overraskende; etter at byrået ble nektet tillatelse til å sette inn “bakdører” i krypterte systemer over hele landet, har de ganske enkelt tatt kampen under jorden og undergravd krypteringsteknologier en etter en.

Pro Publica-stykket hevder at denne innsatsen faktisk flyr i møte med den offentlige sikkerheten NSA hevder den ønsker å opprettholde, siden eksistensen av krypteringssprekker og midlertidige løsninger gjør det mulig for ondsinnede aktører å utnytte de samme verktøyene og kompromittere amerikanske institusjoner. Men det stopper ikke der. Nå tror noen bitcoin-brukere at NSA aktivt prøver å hacke cryptocurrency og få innsikt om overføring av midler - både av terrorister og legitime borgere - over hele verden.

Graver dypt?

En fersk NewsBTC-artikkel hevder at Bitcoin-samfunnet nå er under granskning, og at det med forbedrede kodebrytende teknologier bare er et spørsmål om tid før NSA sprekker denne tjenesten - hvis den ikke allerede har gjort det. Som det fremgår av et budsjettdokument for etterretningsorganet, investerer den nasjonale spionorganisasjonen fremdeles “i banebrytende kryptanalytiske evner for å beseire motstandskryptografi og utnytte Internett-trafikk.” I virkeligheten, med både penger og et regjeringsmandat til disposisjon, hvorfor ville ikke det NSA begynner å grave seg inn i bitcoin-servere?

Allerede der

I følge en gruppe kjent som “CIA Project”, kan NSA eller CIA være ansvarlig for opprettelsen av selve bitcoin. Prosjektet hevder at bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto regelmessig fjernet innlegg relatert til CIA på Bitcoin Forum og aldri etterlot en eneste personlig ledetråd om seg selv på nettet. Dessuten oversettes navnet hans til “sentral etterretning” på japansk. Dette er i beste fall tynt bevis, men en fersk artikkel om Cryptocoins News bemerker at NSA-sikkerhetsforskere i 1996 publiserte en artikkel: How to Make a Mint: the Cryptography eller Anonymous Electronic Cash i både en MIT-postliste og The American Law Review. Oppgaven beskrev et system som bitcoin, noe som førte til at noen antydet at hele prosjektet var en NSA-ruse hele tiden.

Penger i hånden

Så, er bitcoin en NSA-stooge eller under overgrep fra spionbyrået? For bitcoin-brukere spiller det ingen rolle; Uansett kan dataene deres være i faresonen. Du har noen få alternativer for å holde deg trygg. Den ene velger en supersikker lommebok som Case, som krever to underskrifter for å autentisere enhver bitcoin-transaksjon. Case er en helt selvforsynt lagringsenhet, og genererer sin egen private nøkkel ved aktivering. Det fungerer bare når denne nøkkelen er parret med en annen nøkkelsidetast og dine biometriske data. Det andre alternativet er å unngå bitcoin sammen - i det minste til det er klart hvor mye kontroll NSA og andre byråer har over driften.

Digitale valutaer har brukervennlighet på sin side, men sikkerheten er ofte flekkete. Bitcoin kan være lite mer enn et NSA-hackingprosjekt eller en spionagentsbyrå.

Utvalgt bilde: George Hodan / Public Domain Pictures.net og bitcoin (bilder er endret)

Sikkerhetsutgifter: Er NSA ute for Bitcoin?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.