Reddit? Russland sier glem det

[ware_item id=33][/ware_item]

russisk reddit forbud


Hvis du leter etter diskusjonsfri internettdiskusjon, er Reddit et godt sted å starte. Sammen med tråder som diskuterer praktisk talt alle emner som er kjent for mennesker - både SFW og NSFW - er det også vertskap for "spør meg om hva som helst" (AMA), slik at redditors kan delta i livlige diskusjoner med kjendiser, teknologieksperter og revolusjonære..

I Russland ser det imidlertid ut til at Reddit-brukeren "rsocfan" gikk litt langt, fordi landets medieoppsyn og sensurbyrå, Roskomnadzor, har blokkert en rekke sider for hvordan han skal diskutere om dyrking av Psilocybe-sopp.

Regler og forskrifter

Russland er ikke akkurat kjent for å akseptere ikke-konformistiske internetts meninger. Som bemerket av BBC, for eksempel må alle bloggere i Russland med mer enn 3000 følgere registrere seg hos regjeringen og følge de samme reglene som massemedieutsalg. Washington Post beskriver denne situasjonen som bloggere står overfor "i teoretisk brudd på loven til enhver tid"; populære russiske bloggere lever i frykt for at de potensielt kan bli utsatt for straff hvis myndighetene bestemmer seg for å slå ned på dem. Og de siste månedene har Roskomnadzor vært opptatt med å gi heftige advarsler til nettsteder som Facebook, Google og Twitter hvis de ikke overholder russiske lover om databehandling.

Nå er Reddit i korsstolen takket være et innlegg laget for to år siden om dyrking av ulovlige stoffer. I en nylig Reddit-tråd - ”TIFU ved å få Reddit utestengt i Russland” i TIFU (Today I F-ed Up) subreddit — original plakat rsocfan forklarer hvordan han fikk Reddit utestengt i Russland. Han hadde laget innlegget om sopp for å se hvordan Roskomnadzor ville reagere, ettersom byrået teknisk sett har myndighet til å sperre ethvert nettsted uten rettsgodkjenning.

Og mens Roskomnadzor var treg med å flytte, fanget medieoppsynsbyrået til slutt opp, leste innlegget og krevde at Reddit admins blokkerer det krenkende innholdet for russiske brukere.

Da Roskomnadzor ikke fikk øyeblikkelig svar fra Reddit, forbød byrået store deler av stedet. Mange russere kunne ikke få tilgang til Reddit sammen, fordi omtrent en tredjedel av landets Internett-leverandører ikke kan filtrere innholdsblokker riktig basert på HTTPS-protokollen.

Dette fikk et svar fra administratorene av Reddit, som ikke ønsket at deres russiske brukere skulle miste tilgangen til nettstedet. Et døgn etter at svartelisten begynte, ble den løftet da administratorer av nettstedet tok kontakt med Roskomnadzor og gikk med på vilkårene deres. Det fornærmende innlegget er nå blokkert for brukere i Russland.

Original plakat rsocfan elsker ironien i hele hendelsen. Den krenkende tråden hadde ikke vakt stor interesse da han først la den ut, men hele sensurhendelsen kastet den midt i blinken. I realiteten trakk Roskomnadzor oppmerksomhet på det det prøvde å skjule!

Kuratinnhold

I løpet av de siste årene har Roskomnadzor sakte blitt fliset bort fra borgerens internettfriheter ved å pålegge bloggerregistreringer, sammen med å gjøre nettstedseiere ansvarlige for alt som er lagt ut i kommentarfeltene på sine nettsteder av andre brukere. Noen organisasjoner har stengt foraene sine sammen, mens andre har ansatt moderatorer for å snuse ut alt "ekstremistisk" innhold.

Byrået har også ført flere bloggere til retten — Alexey Navalny fikk bloggen hans blokkert og ble avsagt en suspendert dom for å ha kalt et “protest rally”, og utløst et svar fra Riksadvokaten som beordret Roskomnadzor å forby sin blogg og starte rettslige forhandlinger.

Men den russiske regjeringen er ikke den eneste store organisasjonen som kuraterer Reddit-innhold. Som bemerket av en fersk artikkel i The Verge, tar selve nettstedet også en hardere linje med fora som anses støtende eller upassende. I juli kunngjorde Reddit at spesifikke samfunn som eksisterte "utelukkende for å irritere" ikke lenger ville være søkbare og ikke ville generere noen inntekter for selskapet.

Nå sier administrerende direktør Steve Huffman at de forbyr det mest krenkende av disse forumene og setter i karantene andre som "generelt gjør Reddit verre for alle andre."

Så hva er forskjellen her? Hvis Reddit, i likhet med Russland, får bestemme hva brukere kan få tilgang til, utøver de ikke noen sensurstyrker også? Huffmans syn på temaet kaster litt lys: «forbud er som dødsstraff. Vi tar forbud veldig alvorlig, og det er derfor det tar så lang tid for oss å gjøre det. ”

Kontrast dette med Roskomnadzor, som ser ut til å forby brukere og innlegg for selv små overtredelser og uten behov for godkjenning utenfra. Det er helt tydelig at Reddit opptrer når det er nødvendig - til fordel for det - mens mange offentlige etater virker å virke tilfeldig.

Bunnlinjen? Hvis du er i Russland og bor på Reddit, kan du få en VPN eller annen proxy-gateway siden det er et sikkert spill Roskomnadzor ikke vil registrere seg for en AMA snart.

 Utvalgt bilde: (1) ravennka / Dollar Photo Club, (2) Psilocybe.tampanensis.one av Workman er lisensiert under CC BY-SA 3.0 (bilder er kombinert og endret)

Reddit? Russland sier glem det
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.