Programvare for bytting av ansikter er nå åpen kildekode

[ware_item id=33][/ware_item]

To korslagte armer holder et annet ansikt. Det er litt sprøtt å se, for å være helt ærlig.


Vid2vid-teknologien er utviklet av eksperter fra Massachusetts Institute of Technology og NVIDIA, og lar hvem som helst bytte overflatebilder av objekter i en video.

De fleste av oss kjenner denne typen video-til-video-syntese fra ‘ansiktsbytte’, der en algoritme oppdager et ansikt og bruker et annet ansikt på toppen av det. Men teknologien kan gjelde for andre objekter også, for eksempel biler eller butikkfronter.

Opphavsrettslige spørsmål og identitetstyveri

Ansiktsbytteknologi, som ligner på annen video- og fotoendringsteknikk, er mye fryktet for bruk i oppretting av ærekrenkende og copyright begrenset innhold. Tross alt tillater det hvem som helst å bruke ansiktene til kjente skuespillere i hjemmelagde filmer (kalt Deepfake), eller kanskje til og med tilskrive bevis for en forbrytelse til feil mistenkt.

Dessuten har MIT-forskerne bak vid2vid publisert koden under en Creative Commons-lisens, noe som betyr at hvem som helst kan bruke eller endre koden slik det passer seg (så lenge de gir skikkelig kreditt til forfatteren).

Masseadopsjon er skadebegrensning

Å gjøre bildebyttingsteknologi åpen kildekode er imidlertid et viktig skritt for å begrense skaden, ettersom den jevner lekefeltet mellom godt finansierte ondsinnede skuespillere og publikum.

Det kan også bidra til å avskrekke folk fra å bruke skadelig teknologi på en ondsinnet måte, da en hvilken som helst video blir undersøkt når de ser på det vet hvor lett det kan være å "falske" slikt materiale.

I papiret forklarer forfatterne matematikken bak modellene og demonstrerer kodens evne ved å bytte ansikter, trær og bygninger.

Programvare for bytte av bilder i aksjon

I en dokumentar fra februar 2018 demonstrerer et annet team av forskere som jobber med programvare for bytting av programvare sine evner ved å erstatte dekorasjon på en vegg med støtende symboler, og ansiktet til en skuespiller med president Trumps.

"Ikke tro alt du ser på internett."
- Abraham Lincoln

Fremtiden til doktrerte bilder og videoer

Troverdigheten til online informasjon er allerede ganske lav - verktøy som Photoshop kan falske tilskrive bilder og med vilje manipulere hendelser, noe som forvrenger vårt inntrykk av verden.

Det vil i økende grad bli vanskelig å verifisere kilder på nettet ettersom teknologien utvikler seg nøyaktig, og vi kan se dagen da digitale bilder ikke lenger er tillatt i retten.

Teknologi som desentralisert tidsstempling kan gjøre det vanskeligere å tilskrive falske opptak til hendelser i fortiden, men de vil fortsatt tillate noen å med vilje manipulere innhold på farten.

Programvare for bytting av ansikter er nå åpen kildekode
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.