Ny lag för att göra nytta inte så härlig Kazakstan regering

[ware_item id=33][/ware_item]

Ny lag för att göra nytta inte så härlig Kazakstan regering


Alla Kazakhstani-medborgare kommer snart att ägare av ett nytt certifikat. Det är dock inte en som stolt kan visa upp för dina fruar.

Den kazakiska regeringen har antagit en ny lag som kräver att ett digitalt certifikat ska installeras på alla medborgares telefoner och datorer. Det kommer att skörda webbtrafik, lösenord, samtal till din getbonde och till och med ekonomiska detaljer. I själva verket kommer certifikatet ganska mycket att fånga allt regeringen önskar.

Detta är bara en annan instans av en regering som försöker tvinga sig in i ditt liv. Det är ett uppenbart informationsgrepp, och de försökte inte ens dölja det. Åtminstone inte särskilt bra. Nyheten kom fram när Telecom.kz publicerade övervakningsplanen i ett pressmeddelande i november. Det drogs hastigt tillbaka, men när kommer folk att veta att Google sparar allt ...

Det är inte första gången en regering har försökt skonar sig in i våra digitala liv. Och det kommer verkligen inte vara det sista. Men åtminstone nu vet vi att de gör det och vi kan skydda vår integritet. Det är nästan roligt att se dem röra sig och misslyckas.

Skaffa ExpressVPN

Hur man hindrar regeringar från att spionera på dig

Om du är orolig för att någon regering spionerar på dig finns det ett enkelt sätt att slå dem. ExpressVPN fungerar genom att dölja din plats från snudande ögon. De kan insistera på att du installerar alla certifikat i Kazakstan, men de kan inte göra någonting när din anslutning kommer från ett land utanför deras jurisdiktion.

Lyckligtvis är världen stor. Och ExpressVPN har täckt det. Du kan ansluta till någon av våra många VPN-platser för privat surfning. Till och med den i Kazakstan. (Ja, vi har en där. Eftersom vi är fantastiska).

✋ Hög fem. ✋

Få din privata Internet-anslutning från ExpressVPN. Och kanske spara dig lite pengar nästa gång du vill hyra en bil. Eller en åsna som drar en bil. Det är din Internet. Gör vad du vill!

Skaffa ExpressVPN

Bild: siempreverde22 / Dollar Photo Club

Ny lag för att göra nytta inte så härlig Kazakstan regering
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.