Lexie pratar med TAILS om integritet, motivationer och att märkas extremister av NSA

[ware_item id=33][/ware_item]

Tails är ett anonymt operativsystem som du kan köra på en USB.


Den här bloggen har aldrig gjort något försök att dölja vår kärlek till TAILS (The Amnesic Incognito Live System). TAILS är ett operativsystem optimerat för integritet och säkerhet. Det är lätt att använda och lämnar inga spår på vilken dator du kör den på.

Du kan hitta några bra användningsfall för TAILS i vår guide till anonyma Bitcoin-betalningar, visselpipeguiden, pseudonymitetsguiden, för att bara nämna några.

Den här månaden pratade Lexie med u (ja, det är deras användarnamn!), en ivrig bidragsgivare till TAILS. Vi diskuterade NSA, hur är det att arbeta på TAILS och anonymitet online.

Lexie på ExpressVPN: NSA har hänvisat till dig som ”extremister” i ett av deras interna dokument. Även om det är en slags ära, belyser det också att det kan finnas faror som arbetar på en plattform som denna. Hur ser du på denna fara?

[u hos TAILS]: Vi tycker inte att det är extremt att vilja skydda sin integritet. Vi strävar efter att göra det enkelt för människor som inte är mycket tekniskt kunniga att använda TAILS och att göra det rätt ut ur lådan.

Framför allt tillåter TAILS säker lagring av data samtidigt som den skyddas mot anfallsanfall och möjliggör kringgående av internetfiltrering genom Tor-nätverket för många protokoll - inte bara webbsökning (till exempel e-post och meddelanden).

Vi anser att SKADOR är väsentliga för arbetet med människorättsförsvarare och journalister runt om i världen, liksom för människor som reser, eller som bor i länder där internet delvis är blockerat eller censurerat.

Varför är du motiverad att arbeta med TAILS?

Vi tror att integritet, det fria utbytet av idéer och lika tillgång till information är nödvändigt för fria och öppna samhällen. Läs mer om detta i vårt sociala kontrakt.

Du har gjort enorma framsteg för att göra det enklare att installera svansar, men installationen är fortfarande mycket enklare om någon använder sin arbetskopia för att klona TAILS åt dig. du. Hur mycket kan du lita på en TAILS-pinne som någon annan ger dig?

Sanningen är: du kan inte. Det enda sättet att veta att din TAILS-installation är äkta är om du har laddat ner, verifierat och installerat den själv på en ny USB-nyckel.

Vi har försökt att underlätta verifieringsdelen genom att skapa ett Firefox-plugin som kommer att verifiera din TAILS-kopia. Och vi har omarbetat i detalj våra installationsinstruktioner, som du kan hitta här.

Men vi är medvetna om att det fortfarande är mycket svårare att installera Tails än vad som borde vara, särskilt för personer på Windows och Mac. Uppgraderingsmekanismen är också fortfarande ganska svår när ingen automatisk uppdatering är tillgänglig. Alla dessa frågor står ganska högt på vår lista över prioriteringar.

Om jag behöver hjälp med att skapa en TAILS-pinne, var skulle jag troligtvis hitta den?

Det finns kryptopartier och hackerevenemang över hela världen där människor hjälper dig att installera TAILS. Och vi letar alltid efter personer som skulle skapa en screencast för att förklara hur man installerar TAILS på vår bug tracker - vänligen kontakta oss om du är intresserad av att arbeta med det här!

Tack för att du pratade med oss!

Lexie pratar med TAILS om integritet, motivationer och att märkas extremister av NSA
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.