Krypterte chat-apper: Gi dem ingenting å snakke om

[ware_item id=33][/ware_item]

Krypterte chat-apper: Gi dem ingenting å snakke om


Oppdatering: Vi har gjort et oppfølgingsinnlegg om enda flere krypterte chat-apper for å holde samtalene dine private!

I kjølvannet av NSA-snooping avsløringer og økende bedrifters kontroll av selv "private" kommunikasjoner, leter brukere av mobile enheter etter måter å sende beskjed til venner og familie uten å bekymre seg for at ordene, bildene og videoene deres blir snappet opp og undersøkt. Resultatet er et spirende marked for krypterte chat-apper: Her er seks av de mest interessante.

Chadder

Hjernen til antivirusguruen John McAfee, Chadder ble designet av Future Tense Private Systems (FTC), et selskap som McAfee grunnla og har flere andre apper av sikkerhetstype i verkene..

Chadder er helt fokusert på personvern: bare den tiltenkte mottakeren av en melding er i stand til å dekryptere den, og alle andre skal bare se "forvirret, kryptert tekst." Meldingsappen for plattformer er tilgjengelig for Android-, Apple- og Windows-enheter bruker en kombinasjon av ECDH med SecP256k1-kryptering sammen med AES 256 og ECDSA for meldingssignering. For å bruke appen, laster du bare ned, oppretter et brukernavn, kallenavn og passord og begynner å sende tekst. Du kan enten koble deg sammen med andre brukere via ditt mobilnummer og e-postadresse eller generere en unik kode for forbedret personvern.

Chadder kan brukes på Android, på iOS-enheten din og på din Windows-telefon. 

Telegram Messenger

Telegram fungerer også på tvers av mobile enheter, og på alle stasjonære plattformer. Denne skybaserte applikasjonen krypterer meldingene kraftig og inkluderer en mekanisme for selvdestruksjon. Den bruker to lag med kryptering, ett for server-klient og ett for klient-klient-kommunikasjon basert på 256-bit AES og RSA 2048. Det er mulig å få tilgang til meldinger fra flere enheter og sende alle typer mediefiler - tjenesten er gratis og det er foreløpig ingen grenser for filstørrelse eller chatvolum.

Du kan bruke Telegram på Android, iPhone og iPad, Windows Phone og webversjonen deres tilgjengelig på Mac, Windows og Linux.

ChatSecure

Neste opp er ChatSecure, tidligere Gibberbot fra The Guardian Project. Denne appen fungerer med iPhones, Mac, Androids, Linux og PC, men kommer ikke med støtte for Windows-telefoner. Det ble kalt en av de “beste 100 appene for 2013” ​​av PC Mag, og bruker en form for off-the-record (OTR) -kryptering for å holde samtaler sikre, og sier “de kan ikke logges eller bli oppfanget av noen.” I kombinasjon med en plug-in som heter Orbot, hevder utviklerne at den kan omgå de fleste nettverksbegrensninger og svartelister som ellers ville forby en kryptert chat-app.

ChatSecure er tilgjengelig på iOS og Android.

surespot

Ifølge appens nettsted er securespot en kryptert chattjeneste med åpen kildekode på 100 prosent. Denne forpliktelsen til åpen kildekode gjør at “verden kan gjennomgå, granske, bidra til og til og med bruke” programmets kode uten kostnad - til tross for dette fokuset på åpenhet, lover surespot imidlertid også sikkerhet og sikkerhet for hver tekstmelding, bilde og video.

Hvordan? Tjenesten er ikke tilknyttet telefonnummeret eller e-postadressen din, bruker flere identiteter på enkelt enheter, 256 bit AES-CGM og krypteringsnøkler opprettet med 521 bit ECDH for ende-til-ende-beskyttelse. Hvis du velger å slette en melding, blir den ikke bare slettet fra telefonen, men også surespots server og mottakerens enhet. I tillegg gjenoppretter eller tilbakestiller aldri tjenesten passord for brukere for å sikre at kontoer ikke lett kan kompromitteres.

Du kan laste ned surespot på Google Play Store for Android, og App Store for iOS. 

Kakaotalk

Basert på Korea, er KakaoTalk ikke innfødt kryptert, men har nylig introdusert en ny "Secret Chat" -modus med ende-til-ende-kryptering. Det fungerer slik: brukere kan sette opp chatterom som tillater en-til-en sikker chats. Krypteringsnøkkelen er alltid lagret på enheten din, og hver melding er kryptert separat. Akkurat nå er det bare person-til-person-chats tilgjengelig, men tjenesten sier at den ruller ut sikre gruppechatterom i begynnelsen av 2015.

KakaoTalk er tilgjengelig på Android, iPhone og iPad, Windows Phone og deres nettversjon på Mac, Windows og Linux.

Bleep

En sikker meldingsapp fra BitTorrent, ideen bak Bleep er spennende: offline meldinger. Tanken her er å la deg logge inn, sende en melding til en venn, selv om de ikke er online, og deretter levere den meldingen hver gang de logger på. For øyeblikket fungerer dette ikke helt: meldinger sendes bare når begge parter er online. Men Bleep lover ekte "asynkron" støtte snart, som ikke vil bruke servere, men i stedet bare lagrer innhold på enheten din. Appen vil bruke Distribuerte Hash-tabeller (DHT-er) for å lagre data frakoblet til de er hentet, for deretter å eliminere spor av informasjonen.

Bleep kan lastes ned på iPhone- og Android-enhetene dine.

Krypterte meldingsapper gir unike fordeler: mange siterer "moro" som en del av toneleiet fordi du er fri til å være deg selv uten spekteret av avskjæring eller observasjon. Som en VPN for vittige kommentarer, morsomme bilder og morsomme videoer, får disse appene terreng og med rette - alle fortjener retten til å være uhørt og ulest på forespørsel.

Utvalgt bilde: Viktor Hanacek / picjumbo (bildet er endret)

Krypterte chat-apper: Gi dem ingenting å snakke om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.