Krypterade chatappar, runda två: Talk är billigt

[ware_item id=33][/ware_item]

Krypterade chatappar, runda två: Talk är billigt


Vi tittade nyligen på några av de mest populära krypterade chatt-apparna på marknaden, men som flera kommentarer påpekade klättrade inte ens ytan på vad som finns tillgängligt. Utan ytterligare förtjänst, här är rundan två av vår titt på de bästa sätten att hålla virtuella avlyssna från din konversation.

Rikoschett

Tidigare Torsion, Ricochet beskriver sig själv som "världens första, privata, peer-to-peer sociala nätverk." Det gör att användare kan publicera, ringa, chatta och dela information privat men registrerar ingen av denna information. Med hjälp av en kombination av P2P-arkitektur och multicast skapar tjänsten ett nästan osynligt elektroniskt fotavtryck som beskriver sig själv som "BitTorrent for Comms". Genom att direkt ansluta användare snarare än att förlita sig på flera servrar begränsar Ricochet möjligheten till oavsiktlig dataförlust eller kompromiss.

Ricochet är tillgängligt för Android, iOS och BlackBerry OS.

TorChat

Förvånansvärt kör TorChat på det anonyma Tor-nätverket för att erbjuda chattskydd. För att kommunicera är allt du behöver TorChat-ID för en ny kontakt, tillsammans med deras visningsnamn. Chattprogrammet är fritt tillgängligt på GitHub och är också känt som torchat2, byggt på Lazarus och Free Pascal. Medan den ursprungliga Python-implementeringen fortfarande är tillgänglig, gör torchat2 det enklare att skapa nya plugins för IM-appar.

TorChat är tillgängligt för Linux och Windows.

Tyst cirkel

Silent Circle erbjuder en svit med sekretessprodukter för att tillgodose behoven hos smarttelefonanvändare inklusive krypterat samtal, videokonferenser och textmeddelanden. Om du vill ringa telefonsamtal måste du avsluta en prenumerationsavgift varje månad, och detsamma gäller för den fristående textapp: nedladdningen är gratis men om du inte är en abonnent kommer appen inte att fungera.

Silent Circle är tillgängligt på Windows och appen Silent Text är tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Seecrypt

Den här meddelanden-appen fokuserar på starka krypteringsmetoder för att säkra dina meddelanden och lovar att alla meddelanden båda är krypterade med en ny nyckel tillsammans med att vara "inslagna i ett dubbelskikts kryptografiskt schema för fullständig säkerhet från slutet till slut." SC3-plattformen låter dig skicka och ta emot säkra textmeddelanden mellan alla Seecrypt-aktiverade enheter världen över.

Seecrypt-appen är tillgänglig för Windows Phone, Android, iOS och Blackberry OS.

Osynlig

Unseen är en isländsk app som erbjuder privat meddelanden, samtal, e-post och webbhotell. Användare kan registrera sig för ett konto från månad till månad eller gratis - gratis användare får en liten mängd gratis krypterad lagring och fildelning upp till 50 MB. Premium-användare får 2 GB lagringsutrymme, fildelning till 40 GB och kan generera privata nycklar.

Osynligt är tillgängligt för Windows Phone, iOS, Android och som en Linux-app.

Gliph

Gliph fokuserar samtidigt på online-transaktionsmarknaden och erbjuder en marknadsplats, inbakad Bitcoin-transaktionsstöd och gratis säker gruppmeddelanden. Tänk på det som en enstaka klassificerad sektion där du kan bläddra bland erbjudanden, meddela säljare och köpa objekt i realtid.

Gliph finns både på webben för stationära datorer och via iOS- och Android-appar.

Sicher

Denna säkra meddelandeapp designades av ett IM + -team i Tyskland och erbjuder 2048-bitars kryptering utöver meddelanden som självförstörs på en anpassad timer. Gruppmeddelanden ingår också i gratistjänsten och inkluderar fördelen med ingen “öppen data” i push-meddelanden när nya meddelanden kommer.

Sicher är tillgängligt för iOS-, Android- och Windows-telefoner.

Threema

Threema påstår sig vara till skillnad från andra säkra meddelandeappar eftersom de driver sin egen chatserver men inte kan läsa något av dina meddelanden. Detta görs med hjälp av asymmetrisk kryptering på själva enheten, snarare än på servernivå, och låter dig också skicka foton, videor och röstmeddelanden med samma krypteringsnivå som textmeddelanden - det är dock värt att notera att appen är inte gratis.

Threema är tillgängligt för iOS, Android och Windows Phone.

Wickr

Wickrs anspråk på berömmelse är att det låter dig "fly från Internet" och möjligheten att dina meddelanden lagras för alltid. För att göra det använder den kryptering och dekryptering på enhetssidan och binder alla meddelanden till den mottagande enheten. Du kan också hitta vänner utan att ange din kontaktlista, ställa meddelanden till självförstörelse och behålla inga metadata.

Wickr finns gratis på iOS och Android.

Bitmessage

Bitmessage är en gratis P2P-tjänst tillgänglig på Github och använder en open source-klient. Det är både decentraliserat och förtroendelöst och låter dig skicka krypterade meddelanden till både enskilda mottagare eller stora grupper.

Bitmessage är tillgängligt för Windows och OS X.

Bild: Viktor Hanacek / picjumbo (bilden har ändrats)

Krypterade chatappar, runda två: Talk är billigt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.