Krypterade chatappar: Ge dem ingenting att prata om

[ware_item id=33][/ware_item]

Krypterade chatappar: Ge dem ingenting att prata om


Uppdatering: vi har gjort ett uppföljningsinlägg om ännu mer krypterade chatappar för att hålla dina konversationer privata!

I kölvattnet av NSA-snooping-avslöjanden och ökad företags granskning av även "privata" kommunikationer letar användare av mobilenheter efter sätt att meddela vänner och familj utan att oroa sig för att deras ord, bilder och videor fångas upp och undersöks. Resultatet är en växande marknad för krypterade chatappar: Här är sex av de mest intressanta.

Chadder

Hjärnbarnet till antivirusguruen John McAfee, Chadder designades av Future Tense Private Systems (FTC), ett företag som McAfee grundade och har flera andra appar av säkerhetstyp i verken.

Chadder är helt fokuserad på integritet: endast den avsedda mottagaren av ett meddelande kan dekryptera det, och alla andra ska bara se "trasslat, krypterad text." Meddelanden-appen över plattformar är tillgänglig för Android-, Apple- och Windows-enheter som använder en kombination av ECDH med SecP256k1-kryptering tillsammans med AES 256 och ECDSA för meddelandesignering. För att använda appen laddar du helt enkelt ner, skapar ett användarnamn, smeknamn och lösenord och börjar sms. Du kan antingen ansluta till andra användare via ditt mobilnummer och e-postadress eller generera en unik kod för förbättrad integritet.

Chadder kan användas på Android, på din iOS-enhet och på din Windows-telefon. 

Telegram Messenger

Telegram fungerar också på mobila enheter och på alla stationära plattformar. Denna molnbaserade applikation krypterar kraftigt sina meddelanden och inkluderar en självdestruktionsmekanism. Det använder två lager av kryptering, ett för server-klient och ett för klient-klientkommunikation baserat på 256-bitars AES och RSA 2048. Det är möjligt att komma åt meddelanden från flera enheter och skicka alla typer av mediefiler - tjänsten är gratis och det finns för närvarande inga gränser för filstorlek eller chatvolym.

Du kan använda Telegram på Android, iPhone och iPad, Windows Phone och deras webbversion tillgänglig på Mac, Windows och Linux.

ChatSecure

Nästa är ChatSecure, tidigare Gibberbot från The Guardian Project. Denna app fungerar med iPhones, Mac, Androids, Linux och PC men kommer inte med stöd för Windows-telefoner. Det kallades en av de "bästa 100 apparna för 2013" av PC Mag, och använder en form av off-the-record (OTR) -kryptering för att hålla konversationer säkra och säger "de kan inte loggas eller fångas av någon." I kombination med en plugin-kod som heter Orbot, hävdar utvecklarna att den kan kringgå de flesta nätbegränsningar och svartlistor som annars skulle förbjuda en krypterad chattapp.

ChatSecure är tillgängligt på iOS och Android.

surespot

Enligt appens webbplats är securespot en 100 procent öppen källkodad chattjänst. Detta åtagande till öppen källkod tillåter "världen att granska, granska, bidra till och till och med använda" programmets kod utan kostnad - trots detta fokus på öppenhet, lovar dock Surespot också säkerhet och säkerhet för varje textmeddelande, bild och video.

Hur? Tjänsten är inte kopplad till ditt telefonnummer eller din e-postadress, använder flera identiteter på enstaka enheter, 256 bitars AES-CGM och krypteringsnycklar skapade med 521 bitars ECDH för skydd från alla delar. Om du väljer att ta bort ett meddelande raderas det inte bara från din telefon utan också surespots server och mottagarens enhet. Dessutom återställer eller återställer tjänsten aldrig användarnas lösenord för att säkerställa att konton inte lätt kan komprometteras.

Du kan ladda ner surespot i Google Play Store för Android och App Store för iOS. 

Kakaotalk

Baserat på Korea är KakaoTalk inte nativt krypterat, men nyligen introducerade ett nytt ”Secret Chat” -läge med en-till-än-kryptering. Det fungerar så här: användare kan ställa in chattrum som tillåter en säker chatt en-mot-en. Krypteringsnyckeln lagras alltid på din enhet och varje meddelande krypteras separat. Just nu finns det bara chatt från person till person, men tjänsten säger att det rullar ut säkra gruppchattrum i början av 2015.

KakaoTalk är tillgängligt på Android, iPhone och iPad, Windows Phone och deras webbversion på Mac, Windows och Linux.

Pip

En säker meddelanden-app från BitTorrent, idén bakom Bleep är spännande: offline-meddelanden. Tanken här är att låta dig logga in, skicka ett meddelande till en vän även om de inte är online och sedan leverera det meddelandet när de loggar in. För tillfället fungerar det inte riktigt: meddelanden skickas endast när båda parter är online. Men Bleep lovar verkligt "asynkront" stöd snart, som inte använder servrar utan bara lagrar innehåll på din enhet. Appen kommer att använda Distribuerade Hash-tabeller (DHT) för att lagra data offline tills de har hämtats och eliminerar sedan spår av informationen.

Bleep kan laddas ner på din iPhone och Android-enheter.

Krypterade meddelandeappar erbjuder unika fördelar: många citerar "kul" som en del av deras tonhöjd eftersom du är fri att vara dig själv utan spektionen av avlyssning eller observation. Som en VPN för dina vittiga kommentarer, roliga foton och roliga videor, får dessa appar mark och med rätta - alla förtjänar rätten att vara okända och olästa på begäran.

Bild: Viktor Hanacek / picjumbo (bilden har ändrats)

Krypterade chatappar: Ge dem ingenting att prata om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.