Kom til det mørke nettet … det er litt tryggere nå

[ware_item id=33][/ware_item]

den mørke nettet blir litt lysere


Det mørke nettet har lenge blitt sett på som den skjøre underbukken på Internett der brukere kan kjøpe ulovlige stoffer, stjele folks kredittkortinformasjon og ansette noen til å “av” naboen. I virkeligheten er ikke det mørke nettet like synster. I stedet er det et stort nettverk av stort sett legitime nettsteder som bare kan nås med en Tor-nettleser.

Tor, som er et forkortelse for “The Onion Router”, lar deg få tilgang til den mørke nettet anonymt ved å skjule din beliggenhet og kryptere din private informasjon. Mange store navn nettsteder, inkludert Facebook, er nå vert på Tor for å gi sine brukere mer sikker og privat tilgang.

Inntil forrige uke hadde Tor-nettsteder få sikkerhetstiltak. Men takket være en ny avgjørelse fra Internett-regulatorer, vil domener som brukes i Tor-nettverket nå bli anerkjent som "Spesielle bruksområder", noe som gir disse nettstedene mer sikkerhet og anonymitet.

The Not-Quite-So-Dark Web

Før du forklarer hva det mørke nettet er, er det viktig å først forklare hvordan det fungerer. Den mørke nettet er et begrep som brukes for å referere til alt på Internett som er skjult for tradisjonelle nettlesere som Safari, Chrome og Firefox.

Disse skjulte nettstedene inneholder vanligvis sensitiv informasjon og gjør URL-er til strenger med tilfeldige tall og bokstaver som ender i .onion for å kryptere nettstedene..

Selv om det eksisterer en mørk side av nettverket, består den mørke nettet for det meste av varsler og personvernsider.

darth vader surfer bare den mørke nettet

Ett lite skritt for mennesket, ett kjempesprang for internettsikkerhet

Internet Assigned Numbers Authority (IANA) og Engineering Task Force (IETF) anser nå .onion-nettsteder som "spesialdomener", slik at Tor-nettstedseiere kan legge til SSL- og TLS-sertifikater på sine nettsteder for å forbedre sikkerheten.

Richard Barnes, sikkerhetsleder hos Mozilla, snakket om de nye endringene i et intervju med Motherboard:

Dette gjør at Tor .onion-økosystemet kan dra nytte av det samme sikkerhetsnivået du kan få i resten av nettet. Det tilfører et lag med sikkerhet på toppen.

Hvorfor nå?

Hvis det mørke nettet har eksistert siden 2002, hvorfor mottar det først nå sikkerhetssertifikater? I en fersk TEDTalk diskuterte analytiker fra sosiale medier Jaime Bartlett den økende populariteten til det mørke nettet. I følge Bartlett har Tor nå 2,5 millioner unike brukere om dagen, i stor grad takket være Snowden-avsløringene. Mange av brukerne er bare vanlige mennesker som ønsker å opprettholde personvernet sitt på Internett.

Det mørke nettet er ikke lenger et hul for forhandlere og et gjemmested for varslere. Det går allerede mainstream. - Jaime Bartlett

Hva dette betyr for fremtiden

Den nye spesielle domenestatusen vil forhåpentligvis åpne diskusjonen for fremtidige sikkerhetssertifikater og bedre krypteringsmekanismer i private nettverk. Men mer enn det gir det legitim anerkjennelse til Tor-nettsteder, som til nå i det store og hele har blitt ignorert eller avskrevet som uhyggelige.

Det er et lite skritt, men det rette.

Utvalgt bilde: dk_photo / Dollar Photo Club

Kom til det mørke nettet ... det er litt tryggere nå
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.