Inget att dölja? Tala för dig själv.

[ware_item id=33][/ware_item]

Inget att dölja? Tala för dig själv.


"Oroa dig inte; du har ingenting att frukta om du inte har något att dölja. ”

Ah, det väl använda mantraet från en nazist eller en filmskurk (eller båda). Åtminstone brukade det vara.
Snowden har visat oss konkreta bevis på att digitala hålrumssökningar sker ständigt. Överallt. "Inget att dölja" avstår lever vidare. Förutom nu är de människor som använder den genomsnittliga medborgare, trötta på mediernas upprörelse och beväpnade endast med önskan att plöda med sig utan krångel. ”Vem bryr sig om NSA läser våra e-post, hur som helst? Jag har ingenting att frukta för jag har inget att dölja. ”

Du borde bry dig. Och här är varför.

"Ignorance Is Bliss" betyder ingenting

När jag bodde i New Delhi undrade jag ofta om konstant otrevlighet om luftkvaliteten skadade min mentala hälsa än de osynliga föroreningspartiklarna gjorde i mina lungor, och kanske skulle jag leva längre om jag ignorerade dem helt. Kanske om jag gjorde samma sak mot den amerikanska regeringens osynliga ögon och öron, skulle jag sova bättre, vara mer produktiv, ha roligare.

Det här är vad jag kallar ”okunnighet är lycka” -argumentet. Världen är en grill, Amerika är en stor saftig hot dog, och Edward Snowden är din grannas irriterande son springer över för att berätta att den faktiskt är gjord av grisar. Håll käft, Edward! Den här korv är gjord av frihet och ingen gillar dig ändå.

Det suger men det är värt det

En lite mindre okunnig sak att göra skulle vara att grisknosar, äckliga som de kan vara, är det som gör våra korv så läckra och vi borde alla vara tacksamma för det. Det här är vad jag kallar argumentet ”det suger men det är värt det”. Ingen gillar att bli spionerad, men eftersom NSA-direktör Keith Alexander var snabb att påpeka i samband med Snowden-avslöjningarna, har otrevligt samla in telefonmetadata och annan kommunikation stoppat inte mindre än 54 terrorister över hela världen. Kom inte ihåg ett ögonblick att denna statistik helt har fallit isär under granskning. Även om spionprogram som PRISM och xKeyScore bara räddade ett mänskligt liv, är det säkert viktigare än ett gäng nördar på Internet som gnäller om rätten till integritet. Rätt?

Att offra sekretess för bekvämlighet är inte bara ett första världsproblem: projekt som Googles Loon och Facebooks Internet.org syftar redan på att få gratis internetåtkomst till de minst utvecklade hörnen i världen. Dessa stora företag har råd att lansera ballonger och flyga solenergiflygplan över hela Afrika och Indien eftersom mer data betyder mer pengar. Och att få några miljarder fler människor att registrera sig för Google- och Facebook-konton innebär massor av data och massor och massor av pengar.

Men om du är en fattig srilankansk jordbrukare vars barn just vann ett universitetsstipendium till högskolan tack vare gratis online-utbildning bryr du dig förmodligen inte om din surfhistorik säljs till annonsörer eller överlämnas till regeringen. Du har ju ingenting att dölja.

Kom och titta på våra valpar.Kom och titta på våra kattungar. Vi har gratis godis ...

“Du kan lita på NSA”

Andra människor med "inget att dölja" måste hitta mina skäl för döden av privatlivet extrem och apokalyptisk. Definitionen av "något att dölja" beror säkert på vem du gömmer den för. När jag skickar en smygig text på en medarbetares tapedansskäl som förtrollar en vän, tror jag att skälet är ett otrevligt slöseri med tid, jag skulle naturligtvis vilja hålla den texten privat från nämnda kollega. Men bryr jag mig om att någon praktikant i en regeringsbunker i Utah har läst texten? Inte lika mycket, för jag litar på att den personen har litet intresse av att tippa på mig. Jag kallar detta ”bara lita på oss” -argumentet.

Livet är fullt av betrodda myndigheter som bryter mot vår älskade integritet. Berättaren på min bank kan förstöra mig ekonomiskt. Min läkare kunde berätta för mina vänner hur mina könsdelar ser ut. En TSA-agent, om han eller hon så önskade, kunde publicera på Internet en omfattande lista över artiklar som hittades i min resväska före och efter Vegas-ungdomsfesthelgen. Jag tappar inte sömn över dessa saker eftersom jag tror på lagren på lager av sekretessavtal och anställningspraxis som säkerställer att dessa myndigheter är tillförlitliga nog att hålla sina jobb i första hand. Varför ska NSA-anställda vara annorlunda?

Sekretess är en tvåvägsgata

Och varför ska statliga anställda hållas till en annan standard för integritet än oss andra? Det var frågan som Twitter tvingades svara i augusti 2015 när det stängde av Politwoops, den populära webbplatsen som automatiskt publicerade varje tweet som en politiker försökte ta bort, en algoritmisk tillämpning av Streisand-effekten. Även om journalister beklagade den plötsliga förlusten av ett kraftfullt verktyg för öppenhet i regeringen, appellerade Twitter i sitt eget försvar en universell standard för integritet ...

”Föreställ dig hur nervstängande - skrämmande, jämn - tweeting skulle vara om det var oföränderligt och oåterkalleligt? Ingen användare förtjänar mer av den förmågan än en annan. Att radera en tweet är verkligen ett uttryck för användarens röst. "

Jag kallar detta ”tvåvägsgata” -argumentet: att både människor och regeringar har rätt till sekretess. Om vi ​​bryr oss om rätten till integritet så varför ska vi klaga när regeringen censurerar sig själv?

Utopia Is Glass House and a Film Crew

Eller omvänt, om vi inte vill att regeringen ska dölja saker för oss, borde vi inte börja med att göra ett bra exempel? Posterbarnet för det argumentet skulle ha varit Noah Dyer, självberömd privatlivsaktivist. I sin Kickstarter-kampanj bad Noah världen om att hjälpa honom att finansiera en kamerateam för att förvandla sitt liv till The Truman Show, under vilken han skulle ha varje minutdetalj i sitt liv filmat och sänd till Internet för att bevisa att livet inte bara är livligt under ständig övervakning är det bättre. Det är en extrem synvinkel men Noah verkar uppriktigt i hans förslagsvideo, där han motsätter sig hyckleriet för integritetsförespråkare:

"Samma logik som gör att du kan burp, fart, svin ut, ha en affär eller något liknande i ditt eget hem, tillåter dina regeringsrepresentanter att ha hemliga möten där de kan köpa och sälja röster och politiska fördelar."

Dyers anklagelser är radikala men konstigt övertygande. Föreställ dig ett överviktigt barn vid den lokala poolen och håll skjorta på skam. Glädjer vi oss inte när han äntligen lär sig att erövra den skam och kanonboll i vattensandtröjan? Borde inte vi alla leva så? Steve Jobs antydde om detta ideal i sitt examensanförande till Stanford Class 2005: ”Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta. ”Kanske hade nudisterna rätt hela tiden. Ergo, den sista som tappar förlorar!

Titta på US Netflix med ExpressVPNJag önskar att jag tittade på amerikanska Netflix.

Ditt liv. Dina regler. Din rätt att ignoreras.

Vänta! Nej! Nej nej nej nej! Alla håller kläderna på. Eller inte! Vad du än vill; det är poängen.

Bara för att en person är modig nog att vara naken på kameran (bokstavligen eller bildligt), betyder det inte att vi alla borde göra det. Men det var vad Noahs projekt skulle ha behövt. Inte bara hans egen skamlöshet, utan skamlöshet för alla omkring honom. Om hans "År utan integritet" hade lyckats, hur många av Noahs familjemedlemmar skulle ha velat dela något meningsfullt med honom det året? Hur många sociala sammankomster skulle han ha blivit inbjuden till? Hur många datum skulle han ha haft? De tumbleweeds som rullar genom hans tragiskt underfinansierade Kickstarter-kampanj antyder att Noahs år skulle ha varit ett ensamt.

Medan jag inte förnekar öppenhet i regeringen skulle gynnas mycket om alla hade sin egen TV-kanal dygnet runt och sänds till världen, säger något att "korrupt regeringsmöte" kanalen inte skulle få så mycket uppmärksamhet som de "normala människorna i deras sovrum ”kanal. Jag tror faktiskt att den ständiga distraktionen skulle göra det ännu enklare för politikerna att komma undan med att ljuga och besticka vägen till makten, eftersom de kunde göra det i en enkel syn. Så länge de gjorde det med kläderna på, skulle de alltid vara mindre intressanta än vad grannarna gör.

Ett utopiskt anti-integritets supersamhälle som det Noah beskrev kan mycket väl vara mänsklighetens framtid, men om det är så låt oss komma dit gradvis, när vi alla väljer in, och inte förr. Under tiden, om du är den typ av person som gillar att lägga ditt liv på skärmen, gå dåligt; det finns redan en app för det.

Inget att dölja? Dina framtida satsningar annars.

Allt du säger kan och kommer att användas mot dig i en domstol.

Det är en del av de amerikanska Mirandas rättigheter och gäller allt du säger efter att du arresterats. Eftersom den här videon förklarar ganska noggrant, har även de oskyldiga funnits skyldiga genom sitt eget välmenande vittnesbörd. Men i den dystopiska, inte så avlägsna framtida världen där regeringen kan förvandla din smartphone till en mikrofon, har brottsbekämpning redan tillgång till allt du säger innan du arresteras. Tidigare privata bekännelser, dock mindre, vänliga, till och med skämt, kan användas som bevis för att döma dig för ett verkligt brott, till och med framtida..

Internet Sekretess gör alla nöjda - ExpressVPNAlla var glada. Tills de insåg att jordens mun var en utbrott super vulkan.

Detta är för alla

"Att argumentera för att du inte bryr dig om rätten till integritet eftersom du inte har något att dölja är inte annorlunda än att säga att du inte bryr dig om ytringsfrihet eftersom du inte har något att säga."

Varje gång en lag ändras beror det på att en kritisk massa människor vågade bryta lagen och vi tyckte att det var mer fördelaktigt att bryta den än att följa den. Homoseksualitet brukade vara något att dölja i hela Amerika och är på många ställen fortfarande straffbart som ett brott. Vi bör anse oss som tur att homosexuella rättigheter utvecklades något snabbare än modern övervakningsteknologi, annars är det osannolikt att någon amerikan vågar till och med erkänna att han är homosexuell någonstans inom räckvidden för en smarttelefonmikrofon, än mindre lobbyen offentligt för rätten att gifta sig.

Massövervakning hotar oss alla genom att påskynda upptäckten av brott till farliga, algoritmiska hastigheter. Vi vill att rättvisan ska vara snabb, men inte så snabb att den går förbi kritisk tanke. Att ha "något att dölja" från myndigheterna resulterar ibland i stora saker för mänskligheten.

Bild: Nomad_Soul / Dollar Photo Club
Lita på amerikansk bild: mnovelo / Dollar Photo Club
Netflix Dreaming-bild: aerogondo / Dollar Photo Club
För alla bild: Dollar Photo Club

Inget att dölja? Tala för dig själv.
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.