Hvorfor vi alle burde være oppmerksom på metadataovervåking

[ware_item id=33][/ware_item]

Hvorfor vi alle burde være oppmerksom på metadataovervåking


Forhåpentligvis er Snowdens avsløringer om NSAs overvåking av metadata for telefonsamtaler fremdeles ferske for deg. "Men det er bare metadata!" "Det er ikke ekte data. Hvem bryr seg?"

Alle skal bry seg. Metadataene dine forteller en oppsiktsvekkende full historie om deg, som dataforskerne Deepak Jagdish og Daniel Smilkov illustrerer i TEDx Cambridge-foredraget deres, The Power of Metadata. Hvis du har tid i dag, anbefaler jeg at du tar noen minutter å se på den.

Hva er metadata?

Metadata er informasjon om interaksjoner du har med andre mennesker og organisasjoner når du bruker teknologi. Det er ikke det faktiske innholdet i disse interaksjonene, men snarere informasjonen om innholdet.

Eksempler på metadata

  1. Hvem ringte du på telefonen, og når?
  2. Hvem sendte du e-post, og når?
  3. Hvor og når brukte du kredittkortet ditt?
  4. Hvilke nettsteder besøkte du fra hvilken datamaskin og når?

Disse kan høres ufarlige ut, men når du legger til alle disse over tid og kryssrefererer dem med hverandre, de kan male et veldig nøyaktig portrett av deg.

Fordypning: e-postmetadataene dine, visualisert

På MIT Media Lab bestemte Jagdish, Smilkov og deres rådgiver, Cesar Hidalgo, å lage Immersion for å visualisere hva vi kan lære av metadata via e-post, det vil si bare fra, til, kopi og tidsstempel i e-postmeldinger. (Fordypning berører ikke emnelinjer og organer i e-postene.)

Ved å bruke bare disse metadataene lager Immersion en informativ illustrasjon av forholdet ditt til mennesker, og hvordan disse forholdene har utviklet seg over tid. Du kan prøve det selv! Hvis du er interessert i å gi appen tilgang til e-posten din, kan du prøve demoen her.

Jeg måtte prøve det selv. Etter å ha ventet på at Immersion skulle behandle tusenvis av e-postene mine, kunne jeg se hvordan endringer i det sosiale nettverket mitt korrelerte med store livsendringer - å flytte byer, bytte jobb osv. Det sosiale nettverkskartet som Immersion opprettet delte de sosiale nettverkene mine i sosiale grupperinger som jeg kunne identifisere meg på et øyeblikk: Jeg kunne se en klynge mennesker jeg hadde jobbet med for seks år siden, og klynger av mennesker jeg hadde tilbrakt tid med i forskjellige byer.

Jeg bestemte meg for å gjøre et tankeeksperiment. “Hva kunne en tredjepart finne ut av dataene mine?” Spurte jeg meg selv. "Hvis jeg ikke kjente meg selv, hva kunne jeg finne ut av dette?"

Masse. Det vil for eksempel være veldig enkelt å konkludere med hvem mine nærmeste venner og familie er (de er menneskene som jeg har sendt e-post konsekvent fra det øyeblikket jeg fikk e-postadressen min). De kunne også utlede hvilke av mine medarbeidere som var tilknyttet hvem, basert på gruppe-e-posttråder. På denne måten eksponerer metadataene våre ikke bare informasjon om oss selv, men om menneskene vi også omgås.

Noe av det som slo meg mest ved TEDx-praten, var da Smilkov gjorde oppmerksom på at e-postgrensesnitt bare gir de grunneste glimt av e-posthistorien din, noe som gjorde det enkelt for oss å glemme at det er mange og mange år med metadata som skjuler seg under de siste e-postene våre. For eksempel når vi er logget på Gmail eller Outlook, ser vi vanligvis bare de siste 20-50 e-postene vi mottok, og hver dag blir de erstattet av nye. Følgelig er det mange av oss som ikke tenker på tusenvis av tusenvis av e-postmeldinger i kontoene våre - og alle metadataene som er knyttet til dem.

Metadata er overalt

Metadata er ikke bare i e-postmeldinger. The Guardians interaktive guide til metadata viser hvordan data genereres fra en rekke aktiviteter, fra å ta bilder på det digitale kameraet ditt, til å bruke en søkemotor. Studenter ved Stanford viste at overvåkning av telefonopptak, selv i en kort periode, kan avsløre mer enn vi ønsker at andre skal vite:

Telefonmetadata er utvetydig følsom [bloggnotat: vekt lagt], også over et lite utvalg og kort tidsvindu. Vi var i stand til å utlede medisinske tilstander, eierskap med skytevåpen og mer, bare ved hjelp av telefonmetadata, ”sa Jonathan Meyer, en datamaskinforsker fra Stanford].

Faktisk er metadata så avslørende at det ifølge New York Magazines Daily Intelligencer,

"Når du tar alle postene om hvem som kommuniserer med hvem, kan du bygge sosiale nettverk og lokalsamfunn for alle i verden," matematiker og NSA-varsleren William Binney - "en av de beste analytikere i historien," som forlot byrået i 2001 midt i personvernhensyn - fortalte Daily Intelligencer. "Og når du gifter deg med innholdet," som han også er overbevist om at NSA samler inn, "har du innflytelse mot alle i landet."

I et kraftig tankeeksperiment demonstrerer hertugsosiolog Kieran Healey hvordan britene kunne ha stoppet Paul Revere ved å utføre analyse av sosiale nettverk ved å kun bruke metadata om sosiale klubber og deres medlemmer!

Hva er takeaway?

Når du sender e-post og kommuniserer med andre er uunngåelige fakta i det moderne liv, konstruerer informasjonen om disse samhandlingene en veldig full profil av oss og hvem vi forbinder med, og kan forråde hemmeligheter som vi heller vil beholde for oss selv.

Det er små tiltak du kan gjøre for å kaste folk av metadatadukten din, så å si. For eksempel kan du bruke engangs-e-postadresser og disponibel mobiltelefoner, selvfølgelig betalt for kontanter. Du kan også bruke anonyme søkemotorer som DuckDuckGo og bla uten å bruke informasjonskapsler. Dessverre er det ikke mulig eller bærekraftig å gjøre alt dette for folk flest. Med mindre alle tilknyttede selskaper også iverksetter slike tiltak, kan disse metodene bare skjule så mye metadata.

Heldigvis kan VPN-er spille en rolle i å skjule metadataene dine. Når du bruker en VPN, skjuler du effektivt IP-adressen din og plasseringen din bak VPN-serverens IP-adresse. Ikke glem at IP-adresser pakker mye trøkk - de kan avsløre din beliggenhet (i ulik grad av nøyaktighet) og Internett-leverandøren din til hvilket som helst nettsted eller tjeneste du interagerer med.

Det mest sannsynlige scenariet er at regjeringer og andre tredjeparter vil fortsette å inkassere metadataene våre. Tross alt er kunnskap makt, og denne typen kunnskap, som Binney uttaler i sitatet over, kan brukes mot deg.

Jeg vil ikke se for meg hvordan metadataene mine kan brukes mot meg i fremtiden. Hva om for eksempel helseforsikringsselskaper hadde tilgang til mine tidligere google-søk og kunne nektet meg dekning basert på gamle søk? Netthandelsnettsteder selger allerede varer til priser som varierer avhengig av postnumre, som er funnet ut ved hjelp av IP-adresser, slik denne artikkelen i Wall Street Journal rapporterer. Hva om jeg bor i et postnummer med høyere inntekt per innbygger? Bør jeg bli straffet for det?

Til syvende og sist er metadata et ubestridelig faktum av livet, og kraften er absolutt noe som vi alle bør være klar over. Vi legger igjen en digital spor hver gang vi besøker en webside eller sender en e-post eller tekstmelding. Selv om det er morsomt og interessant å se hvordan verktøy som Immersion kan gjøre interaktive visualiseringer av livet ditt som fortalt gjennom e-postmetadataene dine, i gale hender, har det potensialet til å bli brukt mot oss. Og det er noe vi ikke bør glemme.

Hvorfor vi alle burde være oppmerksom på metadataovervåking
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.