Hvilke land blir nederlendere med på sin nye masseovervåkingslov?

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva er den nederlandske Dragnet-loven?


Det er offisielt - den nederlandske regjeringen bryr seg ikke om innbyggernes rett til privatliv.

Med sin nye masseovervåkingslov vil Nederland bli USA, Storbritannia og Russland på den voksende listen over land med invasiv lov om masseovervåking 1. januar 2018.

Selv med en folkeavstemning (planlagt 21. mars 2018) for å bringe Dragnet-loven i tvil, har medlemmer av den nederlandske regjeringen lovet å opprettholde loven uansett. De planlegger også å gå et skritt videre og fjerne muligheten til å inngi en borgerfestet begjæring for fremtidige folkeavstemninger.

I lys av den tilsynelatende vissheten om den nye Dragnet-loven som gjenstår i Nederland, tar ExpressVPN en titt på andre land med biffete masseovervåkningsprogrammer introdusert i navnet på nasjonal sikkerhet.

Hva er den nederlandske Dragnet Law: En oppsummering

Dragnet-loven er en endring i loven om etterretning og sikkerhetstjenester fra 2002, som vil gi det nederlandske etterretningsbyrået AIVD og dets militære motpart MIVD, blant annet makten til å få tilgang til og beholde metadataene til alle borgere.

Loven utvider videre hackingsprivilegier til AIVD og MIVD til å inkludere enheter fra tredjeparter tilknyttet målrettede individer - som venner, familiemedlemmer og selskaper de kan bruke (omtrent som NSAs forhold til Microsoft, Google og Apple).

Hvilke andre land med drakoniske overvåkingslover vil Nederland bli med på?

forente stater

Act for Foreign Intelligence Surveillance, introdusert i 1978, skulle samle etterretning om utenlandske spioner. Men en endring 30 år senere, FISA seksjon 702, ga regjeringen makt til å samle kommunikasjon direkte fra servere til amerikanske tjenesteleverandører som Microsoft, Google og Facebook. Endringen la to programmer - PRISM og Upstream - i hovedsak samle all og all informasjon som ble sendt internasjonalt, fra hvem som helst.

Som den mest betydningsfulle aktøren i Five Eyes overvåkningsallianse, er den amerikanske samlingen av alle data og metadata omfattende, med 80 prosent av all dybhavskabelkommunikasjon fanget og samlet av Upstream-programmet. Mens apper og operativsystemer har ødelagt kryptering siden Snowden-lekkasjen i 2013, vedvarer overvåkningsprogrammet i dag. FISA seksjon 702 er klar til fornyelse i slutten av 2017, og vil trolig fortsette.

Storbritannia

De Lov om etterforskningsmakter, eller "Snooper's Charter" som ble vedtatt i 2016, er det Edward Snowden kaller "den mest ekstreme overvåkningen i det vestlige demokratiets historie." Handlingen krever at Storbritannias internettjenesteleverandører og telefonselskaper beholder alle poster over kundenes surfedata. i opptil ett år. Og med en garanti kan dusinvis av offentlige myndigheter få tilgang til disse filene.

Faktisk har Storbritannia snoket siden 1999 - “Snooper's Charter” gjorde det nettopp lovlig. Storbritannias regjeringskommunikasjonshovedkvarter, eller GCHQ, har sin egen sjøkommunikasjonskabelkommunikasjonsovervåking, TEMPORA, som den deler med sine etterretningsallianser, nemlig Five, Nine og Fourteen Eyes. Masse øyne.

The Investigatory Powers Act står for øyeblikket overfor sin første utfordring av Privacy International i EU-domstolen.

Russland

Sist, men absolutt ikke minst, er Russlands System of Operative-Investigative tiltak, eller SORM - landets nasjonale system for juridisk avskjæring av praktisk talt all kommunikasjon i landet. SORM ble brukt siden 1990, og i fjor ble styrket av Yarovaya-loven, og tillater Federal Security Service å få tilgang til all serverkommunikasjon eksternt, uten tillatelse fra en ISP..

Yarovaya-loven er en serie endringer til SORM, vedtatt i navnet terrorbekjempelse for å inkludere obligatorisk oppbevaring av data og retten til å skaffe "all annen nødvendig informasjon" uten rettsavgjørelse. Snarere alarmerende er det også en forbrytelse å "unnlate å rapportere en forbrytelse" - en mangel på handling som kan koste et år i fengsel.

Hvordan redde Nederland fra åpenlys overvåkning

Folkeavstemningen blir avholdt 21. mars 2018, noe som betyr at det fremdeles er tid til å tromme opp støtte for en gjennomgang av Dragnet-loven. Mens den nederlandske regjeringen virker helvete for å holde loven håndhevet, forbereder organisasjoner som Bits of Freedom and Public Interest Litigations Project for å bringe lovgivningen for retten på grunnlag av at den krenker den grunnleggende menneskerettigheten til personvern.

Vil du ta tilbake kontrollen over ditt personvern på nettet? Våre personvernguider for internett er et bra sted å starte.

Hvilke land blir nederlendere med på sin nye masseovervåkingslov?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.