Hur smarttelefonkryptering hjälper alla, inklusive brottslingar, och det är okej

[ware_item id=33][/ware_item]

kryptering hjälper faktiskt polisen


Tidigare denna månad skrev Manhattan District Attorney Cyrus Vance Jr. och tre andra tjänstemän ett uppdaterat stycke i New York Times och anklagade Apple och Google för att ”blockera rättvisa” med smarttelefonkryptering. De citerar mordet på Ray Owens, där en låst iPhone 6 och Samsung Galaxy S6 Edge hittades bredvid kroppen. Artikeln hävdar att båda telefonerna var krypterade med användarens lösenord som den enda nyckeln, vilket innebär att Apple och Google inte kunde följa ett domstolsbestämt dekryptering även om de ville. Och det, säger Vance, hjälper Owens mördare att stanna i stort.

Lägg bort det faktum att Galaxy S6 Edge inte är krypterat som standard. Och glöm för ett ögonblick att mindre än 0,1 procent av alla ärenden som hanteras årligen av Manhattan DA till och med involverar krypterade iPhoner (som avslöjats för Wired). Låt oss ge Vance nyttan av tvivel och antar att smarttelefonkryptering faktiskt hjälper brottslingar.

Hur kryptering hjälper brottslingar

När du låser din iOS 8-enhet med ett lösenord är den inte bara låst utan den är krypterad. Uppgifterna inuti är inte ens dina data längre; det är en vriden kodkod som bara din lösenord kan lossna. Så även om någon skulle stjäla din telefon, bryta upp den, slå av minneschipsna och omdirigera informationen till sin egen dator så skulle de fortfarande inte se något annat än digital jibberish.

Det är inte svårt att se varför det är goda nyheter för brottslingar. Om du har haft en historia av att bryta lagen är din telefon troligtvis en skattkälla med bevis som kan sätta dig bakom staplarna om den skulle falla i fel händer. För några år sedan kanske du har behövt nöja dig med förutbetalda mobiltelefoner som är "brännare" för att hålla din kommunikation hemlig. Men tack vare kryptering på full hårddisk kan du nu hantera droger, döda människor, kidnappa barn och säkert njuta av dina favoritpodcast och alla andra klockor och visselpipor från den senaste Apple-enheten.

Vilken tid att leva i!

Hur kryptering skadar brottslingar

Problemet med den resonemanget är att det ignorerar de otaliga fördelarna med kryptering av helt hårddisk för laglydiga medborgare, inklusive polisen själva. Kevin Bankston från Slate är snabb att påpeka hur standardkryptering kommer att göra värdelös hela förutsättningen för smartstöld, ett brott som begås miljoner gånger varje år. Det är miljoner pappersark som inte hamnar på utredarens skrivbord, vilket frigör miljontals timmar för att arbeta med att lösa mer allvarliga fall.

Kryptering avskräcker också ekonomiskt stöld. En studie från Symantec avslöjade att 95 procent av människor som återhämtade "förlorade" telefoner gick direkt för personlig onlineinformation som bank och e-post, och bara hälften av dem försökte returnera dem till sina rättmätiga ägare. Kryptering skulle ha gjort varje ytterligare brott helt omöjligt. I en värld där smarttelefonkryptering är aktiverad som standard skulle det att hitta en förlorad telefon full av bankuppgifter motsvara att hitta ett litet glasfack fullt med strimlade hundra dollar räkningar.

Samtidigt hade bara 74 fall av 100 000 som kom genom Manhattan DA: s kontor förra året något med en krypterad iPhone att göra, och det finns inget som tyder på att krypteringen till och med väsentligen hindrade alla utredningar.

Är kryptering som skjutvapen?

Kryptering är ett kraftfullt verktyg, och precis som alla kraftfulla verktyg önskar vi att det kunde tillhöra alla de goda killarna och ingen av de onda. Därför är det frestande att dra en parallell mellan denna debatt och den över vapenkontroll.

Mer som en skuddsäker väst

För det första handlar kryptering tydligt mer om försvar än övergrepp. En bättre metafor skulle vara en sköld. Ska vi också förbjuda kortsäkra västar för att brottslingar kan använda dem under skjutvapen med polisen? Vi kan ge uppdrag att alla kortsäkra västar har en "bakdörr" som gör att specialpolykulor kan tränga igenom den. Uppenbarligen skulle dessa specialkulor bara användas av polisen i nödsituationer ... det skulle säkert hålla oss alla säkrare, såvida inte brottslingar lyckades få tag på polisens kulor eller på kortsäkra västar som inte har bakdörrar. Okej ... kanske är det inte så bra idé trots allt. (Steve Weis, programvaruingenjör på Facebook, gör en liknande poäng i en satirisk avslag till Vance's Times-stycket med titeln "When Curtain Block Justice".)

Miljoner och miljoner exemplar för alla!

En annan skillnad är att kryptering är programvara, och det kostar ingen pengar att kopiera. Att förbjuda vapen skulle göra det svårare för brottslingar att skaffa dem, men krypteringstekniken är redan fritt tillgänglig, och det kommer aldrig att förändras. Som före detta chefen för Homeland Security och tidigare uttalad motståndare av kryptering berättade Michael Chertoff till journalister tidigare i år: "Den genien kommer inte tillbaka i flaskan". Sanningen är att kryptering helt enkelt är ett kraftfullt defensivt verktyg och det är här för att stanna.

Modig ny värld

Om tanken på bevis lagrade på mordofferens krypterade enheter som dör med sina ägare fortfarande stör dig, kan du tänka på bevisen som lagras i ett offer's huvud. Det är en logistisk begränsning som kriminaltekniker alltid har haft att göra med, och ingen har tänkt att klaga hittills. Vad händer om brottsbekämpning hade makt att ladda ner minnen från en död persons hjärna på grund av att det kan innehålla bevis? Skulle samhället samtycka till den "bakdörren"?

Polisen måste vänja sig vid att alla har rätt att äga sina egna uppgifter på samma sätt som de äger sina egna tankar och idéer. Kryptering gör den metaforen till verklighet, på bättre och sämre. Men som alla fakta och siffror har visat är det mest bättre.

Fortfarande inte övertygad?

Smartphone-kryptering skyddar alla. Även du! Om du fortfarande sitter på staketet, titta på vår infographic för mer information om för- och nackdelar med kryptering och lås din telefon idag.

smartphone-datakryptering-polis-infographic (1)

Bild: iampixels / Dollar Photo Club

Hur smarttelefonkryptering hjälper alla, inklusive brottslingar, och det är okej
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.