Hur EU gjorde livet svårare för Netflix

[ware_item id=33][/ware_item]

Europa gör livet svårare för netflixLivet kan vara tufft när du är en internationell strömningssensation.


Netflix gjorde vågor tidigare i år när det tillkännagav streamingtjänster i ytterligare 130 länder. Plötsligt kunde helt nya målgrupper njuta av Frank Underwoods onda handlingar på House of Cards och förstå varför invånarna i Washington, D.C..

Gå in i Europeiska unionen. I slutet av maj rekommenderade EU-kommissionen, EU: s huvudregulator, att on-demand och videostreamningstjänster måste reservera 20% av sina kataloger för europeiskt innehåll. Flytten är tänkt att stödja lokal konst och underhållning.

Netflix var inte nöjd med nyheterna. En talesman sade att även om företaget "uppskattar kommissionens mål att få europeisk produktion att blomstra ... kommer de föreslagna åtgärderna inte att uppnå det."

Kritiker har vägt in på båda sidor av debatten med högt tal om protektionism och fri handel, men ändå verkar ingen svara på en viktig fråga: Kommer detta att ändra hur jag Netflix och chill?

Rädsla inte, fans av soffakuddling och Orange Is the New Black. Nedan följer en grundläggare för det nya förslaget och vad det betyder för dig.

Vem står bakom EU: s införda innehållsförordning?

Representanter från olika europeiska länder stödde åtgärden. Men de spanska och franska regeringarna var de viktigaste lobbyisterna. Båda länderna har klagat på det krypande inflytandet av det engelska språket på deras kultur och konst.

Klagomålen är inget nytt. År 1993 antog Frankrike och Spanien båda protektionistiska åtgärder för att öka den lokala underhållningsindustrin mot amerikanska medier. Frankrike krävde radiostationer att ägna 40% av sin lufttid till franska sånger, medan Spanien införde begränsningar för projicering av amerikanska filmer. De hävdade att sådana lagar var det enda sättet att bevara den europeiska kulturella identiteten

Nu när människor flyttar sin mediekonsumtion från biografen och över till datorskärmen verkar det som om Europa tror att nya regler är i ordning. Flytten är också i linje med andra EU-beslut som tvingar internetföretag att ändra vilket innehåll som visas i Europa, som det berömda ”rätt att glömmas” fallet.

Alla strömningstjänster online som påverkas av EU-förordningen

Alla video-on-demand-tjänster kommer att hållas till kvoten, vilket innebär att Netflix kommer att gå med av konkurrenterna Amazon och Apple iTunes. Och medan alla tre för närvarande överträffar 20% -indexet, finns det också vaga åtgärder som kräver att företagen gör ekonomiska bidrag som hjälper europeisk film- och TV-produktion.

Netflix pekar på de europeiska projekt som det redan har som bevis på att ingen reglering är nödvändig. Marseille, en franskspråkig serie som följer den främmande sidan av titelstaden, började strömma i vår, och The Crown, ett svepande drama om drottning Elizabeth II, släpps i höst. Netflix säger att det också har italienska, spanska och tyska produktioner i verken.

Andra kritiker av förordningen säger marknaden - dvs. du – du är den som ska bestämma vad som strömmar, och inte byråkrater i Bryssel. De påpekar också att mindre framgångsrika streamingföretag förmodligen bara kommer att köpa mycket billigt innehåll med låg kvalitet för att möta den kvoten. Om så är fallet, kan det undergräva ett förslag som är tänkt att få fram det bästa inom europeisk kulturproduktion.

Kommer EU att påverka min Netflix Happy Time?

Det beror på var du tittar på din Netflix. För närvarande erbjuder Netflix olika bibliotek med innehåll till olika länder. Det betyder att när du reser med Netflix kanske du hittar något du inte skulle se i ditt hemland. I det här fallet är europeiska Netflix-abonnenter troligtvis de enda som påverkas.

Just nu träffar Netflix knappt det nödvändiga 20% europeiska innehållsindexet. Förslaget kan dock påverka hur det lägger till innehåll i framtiden. I princip, för var fjärde timme med icke-lokalt innehåll som Netflix erbjuder europeiska kunder, kommer de att tvingas lägga till ytterligare en timme europeiskt innehåll. Och även om de kunde klippa gammalt innehåll för att upprätthålla det nödvändiga förhållandet, skulle det göra att europeiska konsumenter förlorar.

Vad tycker du om EU: s idé-intrigerad? Förvirrad? Irriterad? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Bild: Dmyrto_Z / Insätt foton

Hur EU gjorde livet svårare för Netflix
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.