Å holde seg privat på nettet kan spare deg for store penger

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av et fingeravtrykk, men de indre linjene danner et dollartegn. Boom!


De desidert største lovbryterne når det gjelder gruvedrift av dataene dine, er ikke myndigheter eller politi, men reklamebyråer. De vil kjøpe opp kredittkortloggen din fra banken din, legge inn trackere på websidene de besøker og lure deg til å laste ned verktøy som overvåker atferden din så mye de kan.

Målet: å lære om forbruksatferden din og å forutsi ikke bare hva du vil kjøpe på hvilket tidspunkt, men også hvor mye du er villig til å betale for den. Hver tjeneste og tjeneste har verdi for deg, noe økonomer kaller ‘reservasjonspris’.

Hva er din reservasjonspris?

Din reservasjonspris er det nøyaktige beløpet du maksimalt er villig til å betale for et produkt. Jo lenger under reservasjonsprisen du kan anskaffe et produkt, jo mer fordelaktig er handelen for deg.

Din reservasjonspris for et godt produkt kan endres hele tiden. Når du kommer tilbake fra en lang tur er du villig til å betale mer for vann enn andre ganger. Hvis du har det travelt er du kanskje villig til å betale mer for en tur enn når du har tid.

Hvis et reklamebyrå vet nok om deg, vil det kanskje være i stand til å gjette hva din eksakte reservasjonspris er for en ladekabel, en flytur eller et hotellrom. De vil alltid kunne lade nøyaktig så mye som noe er verdt for deg. Ingen flere gode kjøp, ikke mer prisgjennomsiktighet, med all verdien generert fra handel og utveksling ender opp med selgeren.

I den fysiske verden er det vanskelig å utføre en slik massiv prisdiskriminering. Det kan være vanskelig å identifisere kunder før kjøpet (i motsetning til ved betaling med kredittkort), og enda vanskeligere å oppgi en hver pris for hver kunde.

På nettet kan dette imidlertid være enkelt, ettersom kundene lett kan identifiseres gjennom kontoer, e-postadresser, lagrede informasjonskapsler og IP-adresser. Et nettsted kan til og med være i stand til å identifisere deg med nettleseren din.

Tenk på følgende taktikker for å være anonym online:

Bruk en VPN

En VPN vil skjule IP-adressen din fra nettstedet du besøker, noe som gjør det vanskelig å identifisere inntektene dine med postnummer eller korrelere søkene dine fra tidligere besøk. Du kan også bytte server for å se priser for besøkende fra forskjellige land, noe som kan være en fordel spesielt på reisesider. For online shopping, må du være forsiktig med gratis VPN-er eller Tor, ettersom webtrafikken din kan være blandet med svindlere, og betalingen din kan bli avvist som et resultat.

Tøm informasjonskapslene dine eller bruk et inkognitovindu

Inkognitomodus i nettleseren din vil ikke gjøre deg helt anonym av seg selv, men den vil åpne et nytt vindu uten eksisterende informasjonskapsler. Dette gjør det enda vanskeligere for nettsteder å korrelere besøket med tidligere besøk for å finne ut hva du ofte handler etter. Når du lukker inkognitovinduet, blir alle informasjonskapslene automatisk slettet, og når du åpner det igjen begynner du på nytt.

Bruk en annonseblokker

Du kan bruke en annonse blokkerer som Ublock Origin (Chrome, Firefox, Opera) som nettleserutvidelse for ikke bare å blokkere deg fra å se annonser, men også forhindre at annonsører lærer om vanene dine. EFF's Privacy Badger kan også hjelpe deg med å begrense nettopplevelsen din ytterligere.

Det er en veldig konkret fordel å beskytte personvernet ditt. Ved å forhindre at selskaper lærer om bruksvanene dine, vil du få bedre tilbud på sikt og gjøre det umulig for selskaper å diskriminere deg ved å belaste deg for høyere priser.

Å holde seg privat på nettet kan spare deg for store penger
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.