Gratis søkemotorer: Hva leter du etter?

[ware_item id=33][/ware_item]

En liste over Google-alternativer.


Hvor mye vet søkemotoren din om deg? Håpet er "praktisk talt ingenting", men i de fleste tilfeller er det ikke sant - å bruke kjente søkesider kommer med stilltiende enighet i retningslinjene for datainnsamling, som ofte er mye bredere enn hva mange forbrukere tror.

For å motvirke denne bekymringen tilbyr flere gratis søkemotorer nå ingen spor-tjenester som hjelper til med å holde personopplysninger i hendene på brukere i stedet for selskaper. Er de verdt å ta en titt?

Så de vet et par ting ...

De fleste søkemotorer samler i det minste noen brukerdata, men i en sikkerhetsbevisst verden blir det økende undersøkelser av hva som nøyaktig blir samlet inn, hvorfor og hvordan de til slutt blir brukt. Fortsatt er de fleste brukere glade for å få frem sin favoritt-søkeside og begynne å se under antagelsen at det må være en øvre grense for hva som er tillatt når det gjelder å spore deres virtuelle bevegelser.

Vurder søkegiganten Google. Personvernreglene deres beskriver tydelig hva de samler inn og sier at denne samlingen skjer for å "vise deg mer relevant søkeresultat og annonser, for å hjelpe deg med å få kontakt med mennesker eller for å gjøre deling med andre raskere og enklere." Først: Logginformasjon. Når du bruker Google-tjenester, blir søket ditt, IP-adresse og unike identifikator-informasjonskapsler registrert. Det samme er din faktiske beliggenhet, unike applikasjonsnummer, personlig informasjon som er lagret lokalt på enheten din, og i tillegg sier selskapet at de kan sende anonyme identifikatorer til enheten din. Og som rapportert av Biz Journals, har Google også skannet e-postene til brukere som ikke har Gmail, som sendte e-post til Gmail-kontoer. Med all denne informasjonen er det ikke rart at brukere leter etter et alternativ.

Grunnleggende om personvern

Vil du beskytte informasjonen din på nettet? Ett alternativ er å prøve ut ExpressVPN, som skjuler IP-adressen din fra nysgjerrige øyne og krypterer all trafikken din slik at ondsinnede aktører og selskaper ikke kan snike seg. Også private søkemotorer vinner terreng; noen trekker resultater fra "de store gutta" og noen bruker sine egne algoritmer, men ingen av dem registrerer noe om hva du leter etter, hvordan du ser etter det eller hvorfor du bryr deg. Jada, det kan bety færre målrettede resultater, men for mange er det en liten pris å betale for datasikkerhet. Så hva er noen av de mest populære motorene uten spor?

duckduckgo

Denne startet opp i 2007 med et enkelt mandat: “å gi deg gode søkeresultater uten å spore deg.” DuckDuckGo bruker en spesialdesignet algoritme for å levere svar og lar deg endre søkegrensesnittet slik at det passer dine behov. Selskapet sier også at de "ikke samler inn personlig informasjon og derfor ikke har noen å dele." En samfunnsbasert modell hjelper deg med å forbedre tjenesten og oversette svar til andre språk. Selv om personvern aldri er noe problem for DuckDuckGo-brukere, rapporterer noen forummålere om tregere enn gjennomsnittlig søkeresultattider, men roser motorens generelle fleksibilitet.

Ixquick

En av de mest populære søkemotorene uten spor, Ixquick begynte å gjennomsøke nettet i 1998. Den samler ikke inn IP-adresser eller informasjonskapsler, samler aldri inn personlige data og tilbyr en gratis proxy-tjeneste for anonymt å bla gjennom nettsteder. Tjenesten skaper tilpassede søkeresultater ved å utnytte kraften til populære søkemotorer “samtidig og anonymt.” Ixquick tilbyr tre viktige funksjoner: Avansert søk, globalt søk og kraftsøk. Avansert søk lar brukere definere søkemetoder (boolesk, uttrykk, jokertegn), og deretter sende spørringen til matchende søkemotorer. Globalt søk gir tilgang til verdensomspennende søkemotorer og på andre språk, mens kraftsøkfinessering lar deg finne lignende svar eller ignorere lignende resultater basert på dine spesifikke behov.

Ixquick kan også skryte av den unike funksjonen å ha en ‘proxy-knapp under hvert søkeresultat. Dette lar brukeren få tilgang til siden via proxy som beholder brukerens personvern. Selvfølgelig betyr dette at Ixquick må hente siden først, og senke brukeropplevelsen - men hvis personvern er din største bekymring, vil det å vente et par sekunder ikke skade.

Vi i ExpressVPN kunne ikke anbefale Ixquick nok, vi liker hjemmesidefunksjonene for å kunne legge til søkemotoren som en Chrome-plugin.

Startside

StartPage er en annen søkemotor fra Ixquick, men en som fokuserer spesielt på Googles resultater. Dette er ingen overraskelse - ifølge Search Engine Land får Google 67,5 prosent av USAs søkertrafikk. StartPage henter de beste Google-resultatene for søket ditt, men uten å avsløre noen av dine personlige opplysninger. I tillegg tilbyr tjenesten URL-generator som eliminerer behovet for informasjonskapsler for å huske nettleserinnstillingene dine. I virkeligheten er det en privat søkemotor for de som liker Google-resultater, men tar problemer med rekkevidden.

Vil du ha resultater uten personvernrisikoen? Prøv en privat tjeneste som DuckDuckGo, Ixquick eller Startpage, og sørg for at når du stirrer inn i avgrensningen i søkemotoren, stirrer den ikke tilbake.

Gratis søkemotorer: Hva leter du etter?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.