Googles smarte byprosjekt: En hot-knapp for personvern

[ware_item id=33][/ware_item]

En illustrasjon av CN Tower, i Google farger.


Dette er en fortsettelse av serien vår om smarte byer. Sjekk ut forrige innlegg, Hva er smarte byer?

I 2017, da Alfabetets Sidewalk Labs kunngjorde Quayside, et prosjekt i partnerskap med byen Toronto, tiltrakk arrangementet seg en bølge av publisitet og begeistrede proklamasjoner om byrom som ble reimaginert av kraften på internett.

Partnerskapet ble avduket av ikke mindre enn statsminister Justin Trudeau, som sa at "kunngjøringen handler om å skape en ny type nabolag som setter mennesker først," og at han forventer at Quayside til slutt vil være et "blomstrende knutepunkt for innovasjon og et samfunn for titusenvis av mennesker å bo, jobbe og leke. ”

På det tidspunktet virket samarbeidet som et resultat av Torontos ønske om å etablere seg som et stort nordamerikansk teknologi-knutepunkt. Sidewalk Labs ble tildelt flere dekar med førsteklasses eiendommer ved vannkanten, med forventning om at det til slutt skulle investere opptil 1 milliard CAD i prosjektet, bygge ting som oppvarmede sykkelfelt, internett-tilkoblede trafikksignaler og underjordisk søppeltømming.

Personverneksperter presser tilbake på Quayside

Hvis den kanadiske regjeringen og Alfabet trodde at prosjektet ville bli møtt med nesten universell adulasjon, med borgere som heier på en fremtid der kameraer og internett-tilkoblede enheter ville spore og analysere nesten alle aspekter av oppførselen deres, var de for en stygg overraskelse.

Quayside har blitt rystet av den ene kontroversen etter den andre helt siden prosjektet gikk av stabelen.

I et skummelt redaksjon bare et par måneder etter avtalen, skrev den britiske publikasjonen The Guardian: “Mye som [Google / Alfabetet] for tiden er en portvokter for nesten alt internett som ikke er på Facebook, og så i stand til å hente ut leier fra ethvert selskap som vil bli sett der, vil det bli portvakten for de delene av den fysiske verdenen den kontrollerte. "

Den la til at den ekstreme rikdommen akkumulert av Silicon Valley har “gjort livet verre for de som ikke er på toppen av haugen; bolig blir uoverkommelig, offentlig transport og skolegang blir forsømt; byen blir en lekeplass for få og ikke mange. ”

Sidewalk Labs valgte å avlede problemstillinger for datasporing ved å peke på ansettelsen av personvernekspert Ann Cavoukian, hvis rolle var å sikre at Alfabet ikke ville delta i noen invasive praksis..

Alfabetet forblir vagt om sporing og overvåking av byer

Men Cavoukian trakk seg mindre enn ett år inn i prosjektet, og hevdet at hun ble holdt i mørket om omfanget av datasporing og overvåking. Ledere forsikret henne om at all data som ble samlet inn vil bli utslettet og uidentifiserbar, men hun fikk senere vite at tredjeparter kunne få tilgang til identifiserbar informasjon langs vannkanten.

"Jeg forestilte oss å opprette en smart by for privatliv, i motsetning til en smart overvåkingsby," skrev hun i sitt oppsigelsesbrev, og la til at hennes uttreden fra prosjektet var ment å "sende en sterk uttalelse" om dets manglende personvern.

Det var andre uenige stemmer, også.

Saadia Muzaffar, grunnleggeren av TechGirls Canada og medlem av Waterfront Toronto Digital Advisory Panel, trakk seg fra sin rolle en måned før Cavoukian gjorde det, med lignende innvendinger om mangelen på åpenhet og potensielle brudd på personvernet.

Et massivt slag mot Quaysides ambisjoner kom i form av dissens fra Jim Balsillie, tidligere styreleder for BlackBerry, et av Canadas mest anerkjente teknologiselskaper, som skrev at han så på prosjektet som "et koloniserende eksperiment i overvåkningskapitalisme som forsøkte å bulse viktige byer, samfunns- og politiske spørsmål. ”

"Hvis vi skal bygge levedyktige digitale byer til fordel for kanadiske borgere, vil vi trenge åpenhet og ansvarlighet mellom regjeringen og dens innbyggere, ikke en hemmelig avtale mellom et ikke-valgt, useriøst offentlig selskap og et utenlandsk multinasjonalt i virksomheten med masseovervåking ," han sa.

Waterfront Toronto-prosjektet ble også saksøkt tidligere i år av Canadian Civil Liberties Association, og sa at regjeringen hadde "utsolgt" de konstitusjonelle rettighetene til overvåkningsfrihet og invitert gigantene i atferdsdatainnsamling til å etablere butikk.

Michael Bryant, administrerende direktør og advokat for CCLA, uttalte: "Disse avtalene er i strid med administrativ og konstitusjonell lovgivning, og utgjør en forferdelig presedens for resten av landet."

Kan alfabetet få det sammen?

Midt i økende offentlig kritikk og en virkelig trussel om at prosjektet helt kunne skrinlegges, ga Sidewalk Labs ut Digital Innovation Appendix, en 483-siders rapport for å fremme åpenhet og adressere bekymringer.

Rapporten takler spesifikt bekymringer for personvern blant annet, med forfatterne av publikasjonen som sier "vi mener at en høyere standard for styring av data i byer er mulig, og at publikum bør vite hvordan og hvorfor data blir samlet inn og brukt i gater og offentlige rom. ”

Og i en avstemning som ble avholdt for noen uker siden for å bestemme fremtiden for prosjektet, sa byen Toronto at det ville fortsette med prosjektet etter at Sidewalk Labs gjorde nødvendige endringer for å friste offentlig bekymring.

Stephen Diamond, leder av styret i Waterfront Toronto, forklarte at medlemmene hadde nådd enighet om problemene de hadde med Sidewalk Labs, men advarte imidlertid om at "dette ikke er en ferdig avtale."

Faktum er at det er over to år siden Trudeau og Larry Page pakket avtalen som en kur for alle Torontos urbane problemer: Trafikkbelastning, effektiv transport og tilkobling. Men siden kunngjøringen, har vi sett liten eller ingen faktisk fremgang på bakken, med en litany av klager, høyprofilerte avskjed og uhyggelige visjoner om en fremtid sett av et panopticon.

Torontonians forblir overbevist

Tortons innbyggere kjøper ikke inn skuddet. Det er allerede en av de dyreste byene i verden, så alfabetets erklæring om å bygge rimelige boliger blir møtt med betydelig skepsis. Men selv om det skulle trekke av denne mirakuløse bragden (tilsynelatende å bruke massivtømmer er den hemmelige sausen), vil bekymringene for kameraer og personvern fortsette.

Enda mer uklart er beregningene for suksess. Hva betyr et "vellykket" kaikaprosjekt? Kanskje de fleste ikke vil ha flere enheter i det offentlige; noen har noen gang tenkt på å spørre dem?

Ja, avtalen går fremover nå. Men hvordan det faktisk kan se ut i fremtiden, er det noen som antar.

Googles smarte byprosjekt: En hot-knapp for personvern
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.