Forny eller oppheve? Spionlovstrid varmer opp på Capitol Hill

[ware_item id=33][/ware_item]

patriot handling


1. juni utløper en kontroversiell seksjon i patriotloven - § 215. Både NSA og FBI kjemper hardt for å få denne lovgivningen og dens tilhørende krefter utvidet, mens talsmenn for personvern sier det er på tide å regjere i begge spionbyråene. Selv når striden varmer opp, presser regjeringer i andre land gjennom sine egne versjoner av denne overvåkingsloven; hva betyr det hele for den gjennomsnittlige brukeren?

§ 215, forenklet

Denne delen av patriotloven vakte oppmerksomhet etter at varsleren Edward Snowden hevdet den ble brukt til å samle telefonregistrene til innbyggere over hele landet. The Guardian brøt denne historien første gang i 2013 - NSA hevdet at § 215, som lar amerikanske rettshåndhevelses- og overvåkningsorganer samle forretningsoppføringer, tillot dem å foreta bulkinnsamling, lagring og undersøkelse av telefonjournaler.

Etter hvert som utløpsdatoen for denne delen av patriotloven sier, sier personvernforsvarerne at det er på tide å begrense disse maktene og bringe spionbyråer tilbake under kontroll. Men FBI- og NSA-talsmenn har vært opptatt med å holde hemmelige orienteringer om Capitol Hill, og hevder at uten maktene knyttet til seksjon 215, vil de miste verdifulle potensielle kunder om terrorisme og spionasje, fordi de ikke vil kunne samle informasjon som kredittkortdata eller hotelljournaler uten garanti. Ifølge RT sier lovgivere som deltok på disse orientasjonene at spørsmålene deres om lovlighet er blitt møtt med forsikringer om effektivitet. Som rep. Thomas Maffie uttrykker det, "Vi sa" Hvordan kan dette muligens være lovlig? ", Og de vil si" dette programmet fungerer bra, slik hjelper det oss å fange terrorister. "

Til tross for at de grunnleggende personvernrettighetene er uekte i deres søken etter bedre informasjon, har spionbyråer imidlertid i stor grad vært immun mot forandringsvindene i denne saken. I 2014 prøvde for eksempel regjeringen å innføre reformer av patriotloven via USA Freedom Act, men dette lovforslaget klarte ikke å passere senatet - og selv om 1. juni markerer slutten på § 215 andre makter som den "roving wiretap ”Under seksjon 206 vil forbli upåvirket.

Hjelp og hindre

For å øke sjansene deres for å få den informasjonen de trenger, selv om noen makter blir opphevet, foretar spionbyråer amerikanske selskaper som nevnt av The Intercept, det er nå en sjanse for at store bedrifter kan ha nytte av å hjelpe regjeringen og gi konfidensiell forbrukerinformasjon.

Det fungerer slik: I henhold til den nye loven om deling av Cybersecurity Information (CISA), hvis selskaper er villige til å dele informasjon med myndighetene, skifter noe av ansvaret for å ta rimelige forholdsregler mot ondsinnede cyberattacks til føderale byråer. Enda bedre? Ved å dele forespurte data med spionorganisasjoner, får selskaper bred immunitet mot søksmål mot forbrukernes personvern - selv om disse selskapene tidligere lovet å beskytte denne personlige informasjonen. I realiteten prøver NSA, FBI, CIA og andre spionbyråer en ny taktikk: I stedet for å tvinge virksomheter til å gi fra seg hemmelighetene sine, tilbyr de dekning for eventuelle feil, nåtid eller fremtid. Det er et fristende tilbud.

Forbi grenser

Mens USA er et lett mål for overvåknings bekymringer takket være NSAs åpenlyse misbruk av offentlig tillit, er landet knapt alene når det gjelder spionlovgivning. I Tyrkia ga for eksempel parlamentet nylig politiet muligheten til å gjennomføre elektronisk overvåking av mistenkte militanter i opptil 48 timer med rettspålegg. I Frankrike, i mellomtiden, er en foreslått antiterrorlov bare på vei inn i regjeringskamre. Noen av høydepunktene inkluderer føderal overvåking av e-post og telefonsamtaler uten autorisasjon fra en dommer, sammen med tvingende leverandører av telekommunikasjon og Internett-tjenester (ISP) for å filtrere, analysere og fritt spre brukermetadata til offentlige etater på forespørsel. The Verge beskriver den foreslåtte loven som Frankrike prøver å "bekjempe terrorisme ved å spionere på alle."

Så hva kommer til å skje 1. juni? Det er noen gjetning. Mens innbyggerne i økende grad beskytter retten til personvern på nettet - og tar skritt for å ivareta sine handlinger, for eksempel å bruke TOR-baserte nettverk og VPN-tjenester, innfører myndigheter over hele verden lovverk som inneholder bredere makt for spionbyråer og færre forsvar for brukere . Forhåpentligvis vil opphevelse av seksjon 215 være starten på endring til det bedre for amerikanske internettlover, men i mellomtiden skal ikke brukerne ta noe for gitt; akkurat nå er loven ikke på deres side.

Utvalgt bilde: K Whiteford / Public Domain Pictures.net

Forny eller oppheve? Spionlovstrid varmer opp på Capitol Hill
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.