Falske nyheter: 5 vanlige VPN-misoppfatninger

[ware_item id=33][/ware_item]

Et flagg som peker bort fra VPN-misforståelser


En VPN er avgjørende hvis du vil ha tilgang til hele internett uten at organisasjoner snoker på deg.

Men et uhindret og overvåkningsfritt internett er ikke hva regjeringene ønsker av innbyggerne. Hvordan skal de holde deg i sjakk om de ikke kan se hva du gjør?

Internett-leverandører investerer veldig mye i å høste dine private data for profitt også. Det er ikke så rart at det er noen få misforståelser om VPN-er som flyter rundt eteren.

Vi sier ikke at myndigheter og Internett-leverandører foreviger disse fem mytene, selvfølgelig. Selv om de absolutt ikke har noen grunn til å fjerne dem.

1. Jeg har ingenting å skjule, så jeg trenger ikke VPN

“Hvem bryr seg om regjeringen leser e-postene mine? Jeg har ingenting å frykte fordi jeg ikke har noe å skjule. ”

Det virker som om dette argumentet oppstår når spørsmål om personvern kommer frem. Men du bør bry deg.

Som Edward Snowden sier:

"Å argumentere for at du ikke bryr deg om retten til personvern fordi du ikke har noe å skjule er ikke annerledes enn å si at du ikke bryr deg om ytringsfrihet fordi du ikke har noe å si."

Argumentet om ingenting for å skjule plasserer implisitt tillit til ikke bare den nåværende regjeringen, men også alle som følger den. Det som er lovlig nå, er kanskje ikke alltid slik, og myndighetene har den perfekte overvåkningsinfrastrukturen på plass for å sikre at du kommer på banen.

Du kan tro at myndighetene ikke ville gjøre noe ulovlig som ikke burde være det. Men historien forteller oss at de er langt verre enn det. Faktisk har de ofte gjort grunnleggende menneskerettigheter ulovlige.

Historien er strødd med monumental tuggi og undertrykkelse, og ikke bare i omfanget av Holocaust og Gulag. USA har sine egne mørke kapitler, fra raseskille og forbud til forfølgelse av homofile mennesker. Hvilke katastrofale skader kunne ha skjedd hvis tidligere regjeringer hadde tilgang til masseovervåkningen i dag?

Vi er heldige som menneskerettighetene har utviklet seg litt raskere enn moderne overvåkningsteknologi. Og jævlig rett, vi har alle noe å skjule.

2. VPN-er er bare for teknikere

Det er sant at i tider som gikk, var det mye mer av en skremmende oppgave å konfigurere en VPN.

I disse dager kan du imidlertid sette opp et VPN på få minutter. Det er ikke nødvendig å konfigurere nettverkskonfigurasjoner eller bryte med innstillingene på datamaskinen eller mobilenheten.

Du kan koble deg til ExpressVPNs lokasjoner med et trykk på en knapp, slik at du ikke trenger noen datamaskinferdigheter i det hele tatt. Det er like greit som å bruke en hvilken som helst annen app.

En mann festet til en rakett beviser at VPN ikke er treg. En eller annen måte.Til tross for hva det dårlig valgte bildet ovenfor prøver å skildre, er det å bruke en VPN absolutt ikke så gøy som å spenne en rakett på ryggen. Det er bra for Netflix og personvern.

3. VPN-er bremser internettforbindelsen

Ettersom strømmetjenester på nettet har økt i popularitet de siste årene, har de skapt en eksponentiell etterspørsel etter mer internettbåndbredde.

For å motvirke dette, kan ISP-er begrense nedlastningshastigheten på strømningsnettsteder for å redusere overbelastningen i nettverk. Comcast tvang berømt Netflix til å betale et gebyr for å avslutte gasspregingen av Netflix-brukere.

Hvis ISP-en din bestemmer seg for å streame gass, er det imidlertid en enkel løsning.

En VPN skjuler hva du gjør online fra Internett-leverandøren din. Derfor kan Internett-leverandøren ikke se deg strømme og trø til hastigheten på grunn av den.

Hyggelig.

4. Gratis VPN-er er like bra

Denne er bare sunn fornuft. Å tilby en VPN-tjeneste for ingenting er umulig.

Hvis et selskap ikke genererer inntekter fra betalende kunder, må det finne andre, mer uhyggelige inntektsstrømmer.

Gratis VPN-operatører kan samle inntekter ved å selge brukerlogger og IP-adresser til tredjepart, noe som fullstendig beseirer poenget med å ha en VPN.

Vær på vakt mot gratis VPN!

5. VPN-er beskytter meg mot alt

Nei! En VPN kan hjelpe deg med å gi deg tilbake personvernet ditt, så vel som en rekke andre fordeler.

Men selv med en, risikerer du fortsatt phishing-angrep. For beskyttelse mot phishing og hacks er det viktig å bruke unike passord for hver konto du har.

Et angrep kan være så enkelt som å bruke en falsk admin-e-post for å spørre en moderator på lavt nivå på en forumside om bruker-e-post og passord. Og, dessverre, en VPN kan ikke hjelpe deg her.

En VPN bør bare være en del (om enn en stor del) av regnbuen din av internettverktøy og utdanning.

En VPN er viktig, men ikke fullstendig svar

En VPN er avgjørende i denne verdenen etter privatlivets fred. Men det er bare ett verktøy i arsenalet ditt. Bedre internettutdanning er viktig.

Millennials og yngre har brukt hele livet på å laste opp alle aspekter av deres eksistens på nettet. Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat, Google: Alle disse selskapene tjener penger på dataene dine. Og det er for ikke å snakke om at alle regjeringene snubler i bakgrunnen.

Tenk før du trykker på den deleknappen, eller last ned den siste chat-appen. Og spør deg selv, trenger du å gi opp din beliggenhet og måltidsvaner bare for å vise frem din perfekte avokadosandwich?

Falske nyheter: 5 vanlige VPN-misoppfatninger
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.